Laponia beste reistijd

Het weer in Laponia

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Laponia te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Laponia? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Laponia

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Zweden:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Zweden: 
De beste reistijd voor Laponia is maart, juni en eind augustus. Als je in de zomer naar het zuidelijke gedeelte van Laponia gaat, ben je vrijwel verzekerd van goed weer en natuurlijk... een heleboel mensen. Vermijd juli, de Laponia hebben dan ook vrij en gaan begin augustus weer aan de slag. In juni begint de middernachtzon. Het noorden van Laponia heeft twee maanden continue zon en dan begint de winter alweer, met tientallen graden onder het vriespunt. De wintersportgebieden zijn fenomenaal. Je kunt er het best terecht in februari en maart, tenzij je in het donker wilt skiën. In het zuidelijke deel van Laponia kan het ook flink koud worden en wekt desondanks geen sombere indruk dankzij de straalblauwe luchten.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Laponia

Beste foto's & tips van Laponia

'515994' door chateau '515994' door chateau

ZwedenLaponia

ZwedenLaponia

Onderweg op de...Wild

chateau

De Wildernisroute in Zweden is een route van ruim 500 kilometer. Starten kun je in Vilhelmina of in Strömsund. De route voert langs langgerekte meren, sneeuwvelden, ruige natuur en ongerepte wildernis. Hier en daar is er zelfs een hoge "beerdichtheid". Waag je je zo nu en dan op kleine zijweggetjes (of wandelpaden!), dan kun je onverwacht getrakteerd worden op nog meer magische vergezichten of woeste en/of lieflijke rivieren en watervallen die qua schoonheid kunnen concurreren met de grote toeristenlokkers, maar heimelijk verborgen blijven voor iedereen – behalve de afgedwaalde avonturier of geluksvogel! Tip: Rijd je de route in het voorjaar stel je dan goed op de hoogte van de sneeuwhoogtes, want de Stekenjokk-pas, halverwege de route, kan problemen opleveren. Foto is genomen in de buurt van Saxnäs.

'499199' door chateau '499199' door chateau

ZwedenLaponia

ZwedenLaponia

IJsschotsen bij de...

chateau

Het is 10 juni, we willen de bekende 500 kilometer lange Wildernisroute vanuit Vilhelmina gaan rijden. De route voert over de Stekenjokk-pas. Hoe dichter we bij de pas komen hoe kouder het wordt en hoe meer sneeuw er ook ligt. De thermometer geeft nog maar één graad aan en er staat een ijzige wind. De blauwe lucht en de zon zorgen ervoor dat het winterse landschap er prachtig uitziet. Er smelt op dit moment al heel veel sneeuw en in sommige rivieren komen enorme ijsschotsen voorbij die losgelaten zijn in hoger gelegen meren. Wat een geweld als die enorme ijsschotsen dicht onder de brug doorglijden. Helaas zijn we bij de pas om moeten keren, er lag veel te veel sneeuw op de weg om de route te vervolgen.

'512200' door chateau '512200' door chateau

ZwedenLaponia

ZwedenLaponia

Trappenwaterval

chateau

Een ander hoogtepunt dat je niet mag missen op de Wildernisroute is de Trappenwaterval (Trapsteggforsen). Het geheel bestaat uit een groot aantal breed uitwaaierende trappen en plateautjes waar het water vanaf klatert. Bij de waterval is een grote parkeerplaats waar je met camper/caravan kunt overnachten. Van een prachtig uitzicht ben je hier verzekerd!!

Laat kaart zien