Kiruna beste reistijd

Het weer in Kiruna

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kiruna te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kiruna? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kiruna

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Zweden: 
De beste reistijd voor Kiruna is maart, juni en eind augustus. Als je in de zomer naar het zuidelijke gedeelte van Kiruna gaat, ben je vrijwel verzekerd van goed weer en natuurlijk... een heleboel mensen. Vermijd juli, de Kiruna hebben dan ook vrij en gaan begin augustus weer aan de slag. In juni begint de middernachtzon. Het noorden van Kiruna heeft twee maanden continue zon en dan begint de winter alweer, met tientallen graden onder het vriespunt. De wintersportgebieden zijn fenomenaal. Je kunt er het best terecht in februari en maart, tenzij je in het donker wilt skiën. In het zuidelijke deel van Kiruna kan het ook flink koud worden en wekt desondanks geen sombere indruk dankzij de straalblauwe luchten.


Reisadvies
Voor Kiruna geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
30 april verjaardag van Koning Karel XVI Gustaaf, 6 juni Nationale Feestdag, 21 juni Midzomernacht.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Kiruna

Beste foto's & tips van Kiruna

'437688' door sanne85 '437688' door sanne85

ZwedenKiruna

ZwedenKiruna

Sledehondentocht in..

sanne85

Ondanks alle zonvakanties en wintersporten is dit onze ultieme vakantie geweest. Hier hebben wij sneeuwscooter gereden, een sledehonden tocht gemaakt, icefishing en het indrukwekkende noorderlicht gezien. Dit maakt Zweeds Lapland voor ons uniek en onvergetelijk!

'449862' door chateau '449862' door chateau

ZwedenKiruna

ZwedenKiruna

Puur natuur.

chateau

In Zweden op reis zijn betekent je één met de natuur voelen. Steeds wordt je getroffen door de ongereptheid, de schoonheid. Het raakt je!! Met de kinderen zijn we er een paar maal geweest. Nu ze niet meer met ons meegaan, gaan ze zelf met hun eigen kinderen. Dat gevoel hebbben we blijkbaar toch overgebracht.

'554265' door LAdriaenssens '554265' door LAdriaenssens

ZwedenKiruna

ZwedenKiruna

Oranje

LAdriaenssens

prachtige wolkenformaties komen tevoorschijn op de vlaktes van Zweeds Lapland, deze foto is genomen in februari, rond 16u, als de zon aan het ondergaan was....beetje geluk zeker??? Was intens genieten van al dat moois....

Laat kaart zien