Wit-Rusland Populaire bestemmingen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Wit-Rusland

Wit-Rusland kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Wit-Rusland naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Wit-Rusland. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Vitebsk aan de Dvina
Vitebsk aan de Dvina
Vitebsk
Fransvdg
Eiland van tranen
Eiland van tranen
Minsk
Fransvdg
Houten woning
Houten woning
Noord Wit-Rusland
Fransvdg

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Wit-Rusland van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Wit-Rusland dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Aanbevolen vaccinaties voor Wit-Rusland:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Wit-Rusland kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: wit-russische roebel (BYR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Wit-Rusland is Minsk.
  Het oppervlak van Wit-Rusland is 5x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Wit-Russisch, Russisch.