Vaticaanstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kijk ook eens omlaag!

Vaticaanstad,
Vaticaanstad


In 2017 was ik in Rome. Ik heb genoten van deze prachtige stad.
Deze foto is genomen helemaal bovenin de Sint Pieter. Wat een pracht en praal en wat een afwerking. Heel bijzonder om een keer te zien.

Tip 1: ga vroeg in de ochtend (rond 8:30), dan is de rij nog niet zo lang. Het is er wel enorm druk. Al heb je hier in de basiliek zelf geen last van moet ik zeggen.

Tip 2: Naast al deze pracht en praal is een bezoekje aan de verborgen kant van Vaticaanstad zeker de moeite waard. Tijdens een excursie krijg je de mogelijkheid een kijkje te nemen onder de grond van de basiliek. Een bezoek aan de Necropolis.

Je kunt de Necropolis alleen bezoeken na toestemming van de "Fabbrica di San Pietro". Vanwege de beperkte ruimte en om de uitzonderlijke historische en archeologische waarde van deze plek te behouden, worden maximaal 250 bezoekers per dag toegelaten. De groepen bestaan uit ongeveer twaalf personen (vanaf 15 jaar oud) en worden begeleid door een gids.

Het is handig om de toegang voorafgaand aan je vertrek, een paar maanden van te voren al te regelen. Een aanvraag kun je per e-mail al vanuit Nederland doen via het "Excavations Office Vatican". Geef jouw periode in Rome aan, dan krijg je keurig bericht wanneer je welkom bent.

De temperatuur en luchtvochtigheid zijn anders onder de grond. Mensen die last hebben van claustrofobie, worden niet aangeraden de Necropolis te bezoeken. Helaas val ik zelf in de laatste groep en heb ik de excursie niet kunnen doen. Mijn reismaatje wel en die vond het prachtig!!!