Praag

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Staromestske Namesti

Praag,
Tsjechië


Het oude stadsplein van Praag is groot en bezit een groot aantal bekende bezienswaardigheden.
Dit plein is een mooie plek om te starten vanwege de vele bezienswaardigheden,de centrale ligging en omdat het een idee geeft van de rijke historie van de stad!
Vanuit hier vertrekken toeristische rondritten in busjes ,taxi's, per paard en wagen en per fiets!
Dan kom je langs alle belangrijke plekken van de stad en kun je besluiten wat je later nog wilt gaan bezichtigen. Je kunt hier ook een terrasje pakken en tal van gebouwen van binnen bekijken.
Het plein is verder vol met kraampjes, kunstenaars en straatartiesten. Ook vind je er gidsen die je rond kunnen leiden. Voor de feestdagen zijn er seizoensmarkten te vinden

Het Oude Stadsplein is centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken per tram, metro of lopend vanaf de meeste andere attracties in Praag.

In 1621 werden hier tegelijk 27 protestanten onthoofd en nu kun je op zoek naar de 27 witte kruizen die op de stenen zijn aangebracht, waarvan elk een aandenken is van de martelaren die na de Slag op de Witte Berg werden onthoofd.

Op deze foto de barokke St.Nicolaaskerk (Kostel svatého Mikuláše) en het bronzen standbeeld van Jan Hus, een lokale prediker die door de paus in 1415 tot de brandstapel werd veroordeeld