Valencia foto's & tips

'482932' door jysta '482932' door jysta

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Smalste huisje van de

jysta

In Valencia kom je tijdens een wandeling door de stad dit huisje tegen. Het is het smalste huis van de stad en is dan ook niet veel breder dan de voordeur. Het loopt wel een heel eind naar achteren door en heeft diverse verdiepingen, maar of het leuk woont vertelt het verhaal niet. Je moet in elk geval geen engte vrees hebben.

'495554' door MiekeDeHaas '495554' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Stad der Kunsten

MiekeDeHaas

Dit grootste culturele en recreatieve complex in Europa mag je niet missen tijdens een stedentrip naar Valencia.. De verrassende avant-gardistische gebouwen zijn ontworpen door de architecten Santiago Calatrava en Félix Candela. Links (witte bogen) van de foto kijk je tegen de tuin aan met palmbomen waar je doorheen kunt fietsen. Een aanrader is dan ook om fietsen te huren. Het gebouw is het L'Hemisférc en wordt ook wel 'Het Oog' genoemd. In dit gebouw is het IMAX 3D bioscoop gevestigd. De films worden liggend bekeken, door middel van allerlei ligbanken.

'527281' door marjolijn '527281' door marjolijn

SpanjeValencia

SpanjeValencia

De vleermuis van...Va

marjolijn

El Carmen of Barrio del Carmen is de oudste wijk van Valencia. Het is een doolhof van smalle straatjes waar je al wandelend steeds weer nieuwe hoekjes en gezellige pleintjes ontdekt. Er is ook veel graffiti te zien, zoals hier op een luik in de Calle Caballeros, de uitgaansstraat van Valencia. Ik kies deze vanwege de vleermuis, symbool voor de stad, de vleermuis siert ook het stadswapen. Ik heb op internet niet precies kunnen achterhalen waarom de vleermuis het stadswapen bekroont. Eén verklaring die ik vond, is dat het een geluksbrenger is, vlak voordat koning Jaime I van Aragon de stad veroverde op de Moren vloog een vleermuis zijn legertent binnen. Een andere verklaring is dat het een eerbetoon is omdat de vleermuizen de muggen in de rijstvelden van Albufera opaten.

'459217' door abytravel '459217' door abytravel

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Back to the Future

abytravel

In deze film uit 1985 reist de 17-jarige Marty terug naar het jaar 1955, waar hij bijna voorkomt dat zijn ouders elkaar ontmoeten en daardoor zijn eigen be(ont)staan in gevaar brengt. De Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC) in Valencia is ontstaan nadat het Turíadal was overstroomd (1957) en men besloot de rivier voorgoed in te dammen. Er ontstond daardoor een verzonken landschaps- en architectuurpark. Architect Calatrava kon zich hier naar hartenlust uitleven op futuristisch ogende bouwwerken. Het is tegenwoordig éen van de belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia. Op de foto het nieuwste gebouw: de Àgora (geopend in 2010)

'399610' door PaulHoo '399610' door PaulHoo

SpanjeValencia

SpanjeValencia

De Heilige Graal

PaulHoo

De kathedraal van Valencia is niet alleen beroemd vanwege de werken van de schilder Goya, ook is hier de Heilige Graal te bewonderen. Ik heb het contrast iets versterkt, daarnaast de tinten iets warmer gemaakt.

'436016' door Sytwinde '436016' door Sytwinde

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Stekels

Sytwinde

In de droge rivier bedding van de rivier de Turia is dwars door de stad nu een lang gerekt park aangelegd met een grote diversiteit aan bomen en planten, waaronder deze boom met harde scherpe stekels. Geen idee wat de naam is van deze boom, misschien iemand van de lezers?

'222876' door Doodje '222876' door Doodje

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Moderne architectuur.

Doodje

In Valencia treft je naast veel smalle straatjes, oude architectuur en "geschiedenis" in het algemeen ook een aantal modern vormgegeven gebouwen, gelegen in ten Zuid-Oosten van het Centrum, aan het einde van de "Jardin" Het zijn het Palau de les Arts (Opera-gebouw), de L'Hemisfèric (3D cinema) en het Museo de les Ciencies principe Felipe (wetenschapsmuseum) Een mooi in elkaar overlopend geheel, erg verrassend in deze mooie en eveneens verrassende stad!

'463067' door jysta '463067' door jysta

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ciudad de las Artes y

jysta

De stad van kunst en wetenschap ofwel in het spaans Ciudad de las Artes y las Ciucias, is wel een van de highlights om te bezoeken als je in Valencia bent. Het bestaat uit 4 verschillende cultuur wetenschappelijke musea. Op de foto het wetenschapsmuseum bij avond. het museum heeft als motto: verboden NIET aan te raken, NIET te voelen en NIET te denken. Heel inter-actief dus en zeer zeker een bezoek waard.

'494104' door MiekeDeHaas '494104' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Fietsen door Valencia

MiekeDeHaas

Huur een fiets voor een hele dag en trek Valencia in om deze prachtige stad te ontdekken. Vergeet vooral de drooggelegde Turia rivierbedding niet, één van de mooiste groene fietspaden van de wereld die heel Valencia doorkruist. Er zijn twee grote verhuurbedrijven waar je je fiets kunt huren, dicht gelegen bij de metro. Hier hebben ze uitstekende fietsten. In alle Hotels kun je gratis een platte grond verkrijgen en daar staan de twee verhuurbedrijven op. Op deze platte grond staan verschillende wegen uitgestippeld die je kunt fietsten. In het voor- en naseizoen hoef je niet echt te reserveren. Maar in het hoogseizoen moet je dit zeker doen. Veel plezier. Het is de goede manier om van de stad te genieten, vrijheid, gemak en snelheid ... en milieuvriendelijk.

'492156' door MiekeDeHaas '492156' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Valencia: stad der...

MiekeDeHaas

Via een fietstocht door de Jardin del Turia, de droge rivierbedding van Valencia, zijn we richting stad der kunsten gefietst. Onderweg kom je prachtige bruggen tegen uit verschillende tijdsperken en architectuurstijlen. Wanneer je alsmaar de drooggelegde rivierbedding volgt, arriveer je bij het grootste culturele en recreatieve complex van Europa. De verrassende gebouwen zijn ontworpen door de architecten Santiago Calatrava en Félix Candela. Het hele complex staat in het teken van kunst, wetenschap en natuur. Calatrava wordt gekenmerkt door het gebruik van witte bouwmaterialen, het gebruik van veel water in zijn projecten en het gebruik van trencadís (versiering van mozaïeksteentjes in één en dezelfde kleur). Kenmerkend voor het werk van Calatrava is ook dat hij zijn inspiratie vaak haalt uit het menselijke lichaam en organische vormen. Achterin op de foto zie je witte bogen. Hier kun je ook doorheen fietsen. Je fietst dan door een botanische tuin. Vanuit hier heb je weer heel ander uitzicht op het complex.

'446992' door afrika '446992' door afrika

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Twee van de gebouwen.

afrika

Vlak bij het strand van Valencia ligt 'de Ciudad de las Artes y las Ciencias'. En plek waar je de hele dag kunt rondlopen en kijken naar een aantal prachtige innovatieve bouwwerken. De moeite waard!

'491359' door MiekeDeHaas '491359' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Centrale markthal

MiekeDeHaas

De centrale markthal is een overdekte markt in het oude centrum van Valencia die is opgetrokken in art-nouveau-stijl (Wikipedia). In 1928 is het gebouw officieel geopend. Er staan zo 'n 300 kleine handelaars. Groenten, fruit, vlees, alle soorten vis, kruiden , enz. zijn er te koop. De kramen staan onder het prachtige koepeldak. Het is heerlijk om daar rond te struinen en te genieten van de geuren, beelden en geluiden. Het is een bruisende markt. De markt bevindt zich op Plaza del Mercado, dé plaats bij uitstek waar al eeuwen handel gedreven wordt. We hebben de hele dag een fiets gehuurd waarbij alle bezienswaardigheden te bewonderen zijn

'499470' door MiekeDeHaas '499470' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ciudad de las Artes

MiekeDeHaas

De stad van de kunsten. Wie in Valencia komt zal dit vast niet gemist hebben. Het is één van de highlights. Het is een uniek futuristisch complex. Het hele complex is ontworpen door architect Santiago Caltrava. De stad bestaat uit zes spectaculaire gebouwen. L'Hemisferic was het eerste gebouw van de stad en werd in 1998 geopend. Het ontwerp refereert aan het menselijk oog dat weerspiegeld in het zwembad.

'399503' door PaulHoo '399503' door PaulHoo

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Hemisfere HDR

PaulHoo

Het Science Park in Valencia bezochten wij 2 keer want de eerste keer was het bewolkt. Door een experimentje met HDR kreeg ik er toch wel wat meer contrast in. De lucht is wat dreigender geworden dan het werkelijk was.

'496301' door MiekeDeHaas '496301' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Overzicht Valencia

MiekeDeHaas

Vanuit de Kathedraal van Valencia kun je een toren in. Hiervoor moet je wel 207 trappen nemen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht van 360 graden. Vanaf het dak van de toren word je getrakteerd met dit weids uitzicht over de stad Valencia

'416124' door abytravel '416124' door abytravel

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Fruit- en...groente-u

abytravel

Mmm, waarom heb ik die tamarinde daar nou zo opvallend voorop de kraam gelegd? Het lijkt zo net iets anders... En als ik er zelfs zuur van ga kijken, wat moet het dan niet met de klanten? Anders kan ik dit zure gezicht van deze verkoper bij zijn kleurrijke fruit- en groentestal op de Mercat Central in Valencia niet uitleggen...;-0

'540372' door MarcelvanBalken '540372' door MarcelvanBalken

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ontdek Valencia met..

MarcelvanBalken

Valencia, de stad van de kunst en de wetenschap is prima te ontdekken met een Segway. Bezoek de imposante gebouwen van de stad en maak kennis met de de architectuur van de Valenciaanse architect en ingenieur Santiago Calatrava!

'416239' door abytravel '416239' door abytravel

SpanjeValencia

SpanjeValencia

CAC- Palau de las Art

abytravel

In de drooggelegde rivierbedding van de Turia van zijn geboortestad mocht architect Santiago Calatrava zich helemaal uitleven. Zo ontstond daar de CAC- Ciudad de las Artes y las Cienscias-, waarvan het Palau de les Arts Reina Sofía lange tijd het laatste bouwwerk was (2005), inmiddels is de Àgora het meest recent (zie mijn eerdere foto daarvan). Het Palau wordt vooral gebruikt als opera-, dans- en muziektheater en bevat hiervoor vier verschillende zalen

'235876' door HannievanHeugten '235876' door HannievanHeugten

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Museo de las Ciencias

HannievanHeugten

Museo de las Ciencias Principe Felipe is één van de bijzondere gebouwen in Valenica van architect Santiago Calatrava. Door de combinatie van de studies constructieleer en architectuur kan Calatrava in beide richtingen gemakkelijk zijn weg vinden. Hij creëert veel vernieuwende werken met oog voor zowel de vormgeving als de structuur. Met zijn grondige kennis van de constructieleer is hij in staat om de meest ongewone vormen te ontwerpen.

'508720' door pensionado '508720' door pensionado

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Spectaculaire...ontwe

pensionado

Ga de door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava ontworpen Ciudad de las Artes ook 's avonds bekijken als de buitengewone constructies mooi verlicht zijn. Er bestaat vrijwel geen andere plek waar zoveel unieke voorbeelden van moderne architectuur elkaar opvolgen. Nadeel van Calatrava's ontwerpen is wel dat de bouwkosten steeds veel hoger uitvallen dan aanvankelijk geraamd. Foto graag even openen.

'527583' door marjolijn '527583' door marjolijn

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Sixtijnse kapel van..

marjolijn

Ook in Valencia wordt onze kindervriend Sint Nicolaas vereerd. In de historische wijk El Carmen vind je de San Nicolás- kerk (Iglesia de San Pedro Mártir y San Nicolás Obispo). Het is een van oorsprong gotische kerk met een barok interieur. De plafondschilderingen beelden het leven uit van Sinterklaas, en van een andere, Italiaanse, heilige (Petrus de Martelaar, van Verona). De schilderingen zijn recent gerestaureerd, een particulier initiatief, wat de lokale krant er toe bracht de kerk te betitelen als de Sixtijnse kapel van Valencia.

'491981' door MiekeDeHaas '491981' door MiekeDeHaas

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Twee ijverige nonnen

MiekeDeHaas

Deze twee nonnen stonden in de Kathedraal van Valencia. In opperste concentratie waren ze hun heiligdommen aan het sorteren en kregen allemaal een mooi plaatsje in de prachtige verlichtte vitrine. Alles is te koop en ze hebben een grote variatie aan spulletjes. Het was aandoenlijk om te zien. Ze hadden me niet eens in de gaten. Graag even openen voor de details

'463224' door jysta '463224' door jysta

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ayuntamiento de...Val

jysta

Het Ayunamiento ( het woord is al prachtig!!) ofwel het stadhuis van Valencia is zowel van buiten als van binnen een mooi karakteristiek gebouw. Je mag het gratis bezichtigen en vrij in rond lopen, een aanrader.Het ligt aan een groot plein waar het overdag een drukte van belang is.

'527131' door marjolijn '527131' door marjolijn

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Zijdebeurs Valencia

marjolijn

Valencia is tegenwoordig vooral bekend door de Ciudad de las Artes y las Ciencias, moderne architectuur van de tekentafel van Calatrava. Maar ook uit eerdere perioden zijn er architectonische hoogstandjes. De gotische historische zijdebeurs, de Lonja de la Seda, is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Beneden werd, in een grote zuilenhal, niet alleen in zijde gehandeld, er werden ook geldleningen verstrekt. Op de eerste verdieping vind je nog een vergaderzaal die vooral bezocht wordt vanwege het houten plafond, maar ik vond de vloer ook interessant, daarom deze foto.