Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

City of Arts and Sciences Valencia

Valencia,
Spanje


Valencia is een enorm diverse stad. Je hebt oude architectuur, nieuwe architectuur, strand en veel mooie parken. Het is daarom de perfecte stad voor een citytrip. Bij toeval ondekten wij de City of Arts en Sciences. Dit park wordt in het Spaans het “Ciutat de les Arts i les Ciències”. We wisten niet van het bestaan van dit park af, omdat het een spontane citytrip was. Het wat daarom extra bijzonder dat we dit park tegenkwamen, toen wij onderweg waren naar het aquarium van Valencia (dit aquarium grenst aan het park en is ook zeker de moeite waard, vanwege de mooie architectuur en natuurlijk de dieren!)
De flora van het park is prachtig, maar de architectuur maakt het al helemaal bijzonder. Normaal gesproken hou ik niet heel erg van moderne architectuur, maar deze gebouwen stonden zo mooi in contrast met de rest van de stad. Het paste er perfect bij!
Als ik eraan terug denk ben ik nog altijd onder de indruk van deze bijzondere stad. Deze stad is zo divers, maar vormt toch één geheel. Ik raad Valencia en Ciutat de les Arts i les Ciències daarom zeker aan!