Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tips voor verrassend Valencia

Valencia,
Spanje


Eind november was ik een langg weekend in Valencia.
Hoewel de stad bijna net zoveel inwoners heeft als Amsterdam, doet het toch dorps aan. Dat komt waarschijnlijk omdat bijna alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen en er overal terrasjes zijn om even uit te rusten.
Veel musea zijn gratis op zondag. Op andere dagen betaal je wel entree, maar dat is, afgezien van de kathedraal, maar 2 euro. De kathedraal kost 7 euro en als je de toren op wilt, is dat nog 2 euro extra.
De bezienswaardigheden die ik het leukst/ mooist vond, waren de zijdebeurs (geweldig mooi en fotogeniek gebouw), de markthal (mooi gebouw in art deco stijl met fotogenieke kraampjes) en de opgravingen op Plaza de Almoina (je kunt vanaf het plein een blik werpen op de ruïnes, maar er is ook een klein museumpje voor de liefhebbers; dan zie je meer van de opgravingen en leer je over de geschiedenis van Valencia).
Lekker eten doe je bij La Tasqueta del Marcat in C/ Maestro Aquilar 2; vlak naast de markthal van de wijk Ruzafa. Wij hadden het dagmenu voor 15,- en aten ons buikje rond tussen de locals.
We hebben 1 dag fietsen gehuurd (Valencia en omgeving zijn net zo plat als Nederland, dus prima te doen!). We zijn naar Albufera gefietst, een mooie tocht door de duinen en langs het strand. De route die Google Maps aangeeft laat je over de weg fietsen. Wij namen de fietspaden langs de kust, die wel op Maps zijn ingetekend, maar die niet worden aangegeven als alternatieve route. Het pad is niet overal even goed, maar het is prima te fietsen. We hebben gelunched in La Palmera en zijn daarna weer terug gefietst (met onderweg nog even een frisse duik in zee). Goed te doen en echt een leuke dagtocht.
Eigenlijk heeft Valencia alles te bieden; het is lekker weer, er is genoeg te zien, het eten is goed en het is niet duur. Waarom het nog niet overspoeld is door toeristen is mij een raadsel!