Valencia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valencia bezoeken

Valencia,
Spanje


Als je niet veel tijd te besteden hebt in Valencia, dan kan het handig zijn om te weten welke bezienswaardigheden in ieder geval echt de moeite waard zijn om te bekijken.
Mijn favoriete top 3 voor Valencia:

De Mercado Central (Mercat Central) in Valencia is ook een echte aanrader waar je niet om heen kunt als je in Valencia bent. In deze overdekte centrale markthal staan 300 kleine handelaren hun waar te verkopen, je kunt hier veel fruit, groente en vlees kopen en verder kun je er ook vele lokale specialiteiten kopen zoals sinaasappels, olijven en gamba’s. Maar ook als je niets wilt kopen is het zeker de moeite waard om even door de Mercado Central heen te lopen al is het alleen om even de ontspannen sfeer te ervaren.

Ben je een liefhebber van moderne bezienswaardigheden dan kan je in Valencia je hart ophalen, ga naar de Ciudad de las Artes y Ciencias, deze Stad van Kunst en Wetenschap is een cultureel-wetenschappelijk complex. In 1989 is er begonnen met de bouw van de Stad van Kunst en Wetenschap en in 2009 was het helemaal klaar. Ciudad de las Artes y Ciencias is ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en getekend door Félix Candela.

de Kathedraal van Valencia of zoals deze in het Spaans heet “Catedral de Santa María de Valencia” meestal aangeduid als La Seu. De kathedraal van Valencia is gebouwd tussen 1262 en 1356 en helemaal toegewijd aan de heilige maagd Maria. De kathedraal staat vooral bekend vanwege de bewaarplaats van de heilige graal.
De kathedraal is door de eeuwen heen gebouwd waardoor je de verschillende stijlen terug ziet in de bouw van de kathedraal. Als je eenmaal binnen de kathedraal bent dan zal je zien hoe mooi deze is.
Er is genoeg te doen in Valencia je zult je dan ook zeker niet vervelen in de deze fantastische stad.