Sierra Nevada NP

De Sierra Nevada NP is misschien wel het bekendste gebergte in Zuid-Spanje, met zijn zestien bergtoppen hoger dan 3000 meter. Na de Alpen is dit de grootste gebergte in het westen van Europa. De Sierra Nevada ligt in de regio Andalusië en hoewel deze streek vooral bekendstaat om het zonnige hete weer vind je hier ook een skigebied met 85 kilometer aan pistes. Aan het begin van september komen veel mensen naar de Sierra Nevada wanneer hier de wielertour Vuelta passeert.

Informatie over Sierra Nevada NP

Beste foto's & tips van Sierra Nevada NP

'401927' door corriebalten '401927' door corriebalten

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

'hippies'

corriebalten

Verscholen in de heuvels van Las Alpujarras wonen tientallen mensen die een alternatieve manier van leven zoeken. Ik ging er naar toe en knoopte een praatje aan met enkele bewoners. Ze komen voor een week, 3 maanden en sommige verblijven er al jaren. Ze komen alleen of met familie, start hun gezinnen daar en hun kinderen op te voeden ver weg van de 21e eeuw. Zonder elektriciteit, zonder computer of MP3, met veel frisse lucht, geiten en honden. Het is niet echt een 'kamp 'maar tenten en zelfgemaakte bouwsels staan her en der in de heuvels verspreid. Tot mijn verbazing zag ik een 'bakker' , jammer genoeg was er geen brood vandaag (no pan hay)

'492997' door andresenmarianne '492997' door andresenmarianne

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

Gebied verdedigen?

andresenmarianne

Spaanse muurhagedis is de naam van deze twee hagedissen.Nee het is geen verdediging van hun gebied, dat dachten we toen we ze zagen. Maar nee het is dood gewoon een paring

'321886' door fandries '321886' door fandries

SpanjeSierra Nevada NP

SpanjeSierra Nevada NP

Vale gier

fandries

In aragon heb je veel kans om de gieren te zien. Ze hebben een spanwijdte van 2,50 meter . een kadaver wordt eerst opgemerkt door kraaiachtigen en door hun bewegingen trekt dit de aandacht van de gier. Doordat hij geen pluimen heeft in zijn nek kan hij tot diep in het karkas graven.

Laat kaart zien