Sevilla

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waar is Columbus?

Sevilla,
Spanje


Er is heel wat te doen over het graf van Columbus (1451-1506) wat je hier ziet in de kathedraal van Sevilla. Christoffel Columbus heeft ook sinds 1992 een tombe in een enorm mausoleum in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Hij wilde namelijk volgens zijn testament in Amerika worden begraven, maar zijn eerste graf lag in het Spaanse Valladolid.
Rond 1537 werden alsnog de stoffelijke resten verscheept naar Santo Domingo. Spanjaarden zouden de resten in 1795 weer hebben opgegraven en naar Cuba hebben gebracht. Toen Spanje Cuba in 1898 verloor, werden de botten van Columbus opnieuw uit de tombe gehaald en naar Sevilla gebracht.
In 1877 dook echter opeens een grafkist op in Santo Domingo met de naam van Columbus. De Spanjaarden hadden volgens de Dominicanen destijds het verkeerde geraamte naar Cuba verscheept.
DNA-onderzoek moest uitsluitsel geven, maar uit onderzoek van de botten van Columbus' broer Diego werd niet helemaal duidelijk of Columbus inderdaad in Sevilla begraven ligt.
Ik vind het in ieder geval een prachtige tombe en het maakt mij niet uit waar Columbus precies ligt.