Sevilla beste reistijd

Het weer in Sevilla

Wanneer je een citytrip plant, wil je natuurlijk Sevilla van binnen én buiten zien. Als je niet van plan bent om de hele dag in musea te hangen, maar ook graag de stad te voet verkent, dan mag je hopen dat het niet de hele dag regent. Daarom is het handig om van vooraf het actuele vooruitzicht voor Sevilla te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden. Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sevilla? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Sevilla

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weerDe gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Spanje:


Met haar 30 miljoen toeristen per jaar moet je oppassen wanneer je waar heen gaat. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het echt te druk aan de kust of in de bergen. Over het algemeen is het in Sevilla zeer goed toeven in mei, juni en september. Sevilla is een groot land en kent dus verschillen. De zuidkust kan het best bezocht worden in april, mei, september of oktober.


Reisadvies
Voor Sevilla geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Februari Carnaval Gadiz, 19 maart St. Jozefs Dag, 12 oktober Nationale Feestdag, 6 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sevilla

Beste foto's & tips van Sevilla

'461071' door KHeijlaerts '461071' door KHeijlaerts

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Regenwatertank

KHeijlaerts

Baños de Doña María de Padilla - The Baths of Lady Mary of Padilla zijn eigenlijk gewoon regenwatertanks. Maar dan wel hele mooie! Ze bevinden zich onder de Patio del Crucero in het Real Alcazar. We waren eigenlijk klaar met rondkijken in het Real Alcazar toen we ineens nog een ingang zagen waar we nog niet geweest waren. Dat dan ook nog maar even bekijken. Bleek dus dit te zijn. Had ik toch niet willen missen!

'497037' door tinekemertens '497037' door tinekemertens

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Los Baños de Doña...M

tinekemertens

Het badhuis grenzend aan de paleistuin van Real Alcazar in Sevilla. Dit zijn de zogeheten "Thermen van Lady Maria de Padilla", de regenwaterputten onder de Patio del Crucero.

'457011' door ejbaaijens '457011' door ejbaaijens

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Ponta a plaza de...Es

ejbaaijens

Eén van de vele leuke plekken in Sevilla is Plaza de Espana. Dit plein en de gebouwen zijn in 1928 gebouwd. Overal op het plein zijn tegeltableaus te zien, zelfs op de bruggen. Wij waren in Sevilla in het voorjaar. Heerlijk in het zonnetje genieten van de omgeving. Aangrenzend ook een park, waar je heerlijk kan wandelen.

Laat kaart zien

Laatste Sevilla artikelen

Sevilla, Spanje

Als hoofdstad van Andalusië heeft Sevilla over aandacht niet te klagen. En terecht: deze tweeduizend jaar oude Spaanse schone betovert haar bezoekers met schitterende paleizen, kunsttempels en een nachtleven dat de vloer aanveegt met de concurrentie. Maar waar moet je naartoe als je niet met een leg...

Als hoofdstad van Andalusië heeft Sevilla over aandacht niet te klagen. En terecht: deze tweeduizend jaar oude Spaanse schone betovert haar bezoekers...