Noordkust Spanje foto's & tips

'458482' door wisseschout '458482' door wisseschout

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Wandelen langs de kus

wisseschout

Niet ver over de Franse grens steekt er een puntje de Middellandse zee in. Hier ligt het N>P Cap de Creus waar verschillende wandelingen zijn uitgezet.

'461656' door wisseschout '461656' door wisseschout

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Kustlijn

wisseschout

In de buurt van het kleine en charmante plaatsje Cadagués is het goed wandelen. Er zijn verschillende uitgezette wandelingen. In Cadagués is een goede vvv waar genoeg info te halen is.

'419042' door andresenmarianne '419042' door andresenmarianne

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Vissersdorp

andresenmarianne

Cudillero wordt beschouwd als één van de meest authentieke vissersplaatsen van españa. Een bezoek aan dit historische haventje. Aan het eind van de dag komen de vissersboten naar deze haven

'417518' door agrotewal '417518' door agrotewal

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Baaien en kliffen

agrotewal

De Noordkust van Spanje een verrassing waar ik nog lang van kan nagenieten, al is het alleen maar door de foto's van de kliffen en baaien. Dit is de baai bij Suances.

'493266' door dennisenroel '493266' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Playa del Camello

dennisenroel

Santander, dé Spaanse badplaats van weleer, is een verrassende bestemming gebleken. We zijn er voor een korte stedentrip geweest. De stad zelf telt niet uitzonderlijk veel bezienswaardigheden, maar de sfeer in de stad is ongeëvenaard. Dat het Spaanse koningshuis er vroeger vakantie vierde, is nog steeds voelbaar. De langgerekte stad ligt aan een prachtige baai met heerlijke stranden. Op loopafstand rijzen de ruigste kliffen op uit zee, en bij helder weer zie je de stoere pieken van de Picos de Europa in de verte liggen. Wij gaan zeker nog een keer terug en we kunnen iedereen een korte trip naar dit prachtige stukje Spanje aanraden. Op deze foto Playa del Camello, het stadsstrand dat haar naam ontleend aan deze bult, die wel iets weg heeft van een kamelenbult.

'448644' door jacomien '448644' door jacomien

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Op weg naar....

jacomien

Op weg naar Bilbao zijn we op zoek naar een overnachtingsplek en belanden hier in dit plaatsje: Llanes. Een klein vissersdorpje ergens tussen Gijon en Santander. Wat een prachtige kust aan de Noord kant van Spanje!! Een piepkleinstrandje en een blauwe baai. Leuk haventje en kunst. Alle grote vierkante blokken die de havenhoofden beschermen ( net als in Scheveningen!) zijn beschilderd door een kunstenaar ( Agustin Ibarrola) die de boel heeft opgevrolijkt! Het geeft sfeer en is mooi. Vanaf het havenhoofd zie je dit: ....! (even openen)

'452777' door agrotewal '452777' door agrotewal

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Camperplaats

agrotewal

Wanneer je net als ik met de camper reist, zul je regelmatig op een camperplaats staan in plaats van op een camping. Dit vond ik zelf een hele mooie plek, en het was lekker slapen met de branding op de achtergrond.

'494243' door dennisenroel '494243' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

San Vicente de la...B

dennisenroel

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar San Vicente de la Barquera is even mooi als haar naam doet vermoeden. Middenin een uitwaaierende rivierdelta en tegen de achtergrond van de Picos de Europa: de grondleggers van deze middeleeuwse kustplaats hebben in ieder geval gevoel voor drama gehad. Het kasteel in het midden, Castillo del Rey, werd in 1210 gebouwd en was in het verleden van groot strategisch belang. Het stadje heeft een prachtige haven en telt enkele middeleeuwse bruggen. Voordat je het stadje in rijdt, komt je langs dit prachtige uitzichtspunt. San Vicente de la Barquera ligt op ongeveer 40 kilometer van de stad Santander. Graag even openen!

'430632' door agrotewal '430632' door agrotewal

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Hagelbuien op komst

agrotewal

Zoals ik al eerder aangaf was onze vakantie vorige voorjaar een van wisselende weertypen. Op een weekje zachte temperaturen en veel zon na, was het een afwisseling van buien en zon. Hier kwam weer een beste bui aan.

'433535' door chateau '433535' door chateau

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Picos achteruit.

chateau

De Picos de Europa (letterlijk: "Pieken van Europa") is een bergketen in het noorden van Spanje, onderdeel van het Cantabrisch Gebergte, waarvan het het hoogste deel vormt. De bergketen ligt zo'n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust op de grens van de autonome regio's Asturië, Cantabrië en Castilië en León. Het leent zich uitzonderlijk goed voor mooie wandelingen en autoritten.

'496310' door andresenmarianne '496310' door andresenmarianne

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Voor de storm

andresenmarianne

Gijón is een plaats in provincie Asturië. Gijón is een stad met scheepvaart en industrie. Het historische centrum bevindt zich in de visserswijk van Cimadevilla. Door Cimadevilla worden de twee grote stranden van de stad gescheiden, namelijk die van San Lorenzo en van Poniente

'495787' door dennisenroel '495787' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Vogelrots bij...Santa

dennisenroel

Je moet ervan houden, maar wij vinden de rotsachtige kustlijn van de Noord-Spaanse provincie Cantabrië schitterend. Deze bijzondere rotsformaties liggen op loopafstand van Santander, wat je op de achtergrond ziet liggen. Met een beetje fantasie kun je in de middelste uitloper een vogelkop zien, waarbij de snavel in zee ligt. Of lijkt het meer op een eenhoorn of een ander diersoort? Je kunt hier in ieder geval heerlijk wandelen. Op de achterste rots is een golfbaan aangelegd.

'493299' door dennisenroel '493299' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Tempel des doods

dennisenroel

Slechts zelden waren we op zo'n mysterieuze locatie als op de begraafplaats van Comillas. Dit kleine stadje aan de Cantabrische kust heeft een historisch centrum en telt verschillende monumenten, waaronder een spectaculair paleis en het gebouw "El Capricho", wat door Gaudi ontworpen is. De begraafplaats is gesitueerd in de ruïnes van een 15de-eeuwse kerk en de meeste graven zijn bovengronds. Het is gebouwd op een klif, zodat je een waanzinnig uitzicht hebt over de kustlijn. De doden kunnen hier gerust zijn, aangezien de "exterminating angel" (het standbeeld op de top van het gebouw) over hun waakt. Op het moment van ons bezoek zakt de zon in de zee en lijken de oude façaden wel in bladgoud gehuld. Een aanrader om te bezoeken!

'494766' door dennisenroel '494766' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Goede vangst in...San

dennisenroel

De kilometerslange boulevard van Santander wordt in de namiddag overspoeld door de ouderen van de stad (we overdrijven in dit geval niet) om elkaar te ontmoeten, uit te rusten op een bankje of de avondmaaltijd bij elkaar te hengelen. Het was geweldig om dit stel bezig te zien. Hij druk bezig met de hengel en zij druk met de instructies. Maar wat er ook gebeurde, hij bleef gewoon lachen!

'493441' door dennisenroel '493441' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Surrealistisch...stra

dennisenroel

Als je een bezoek aan de stad Santander (spreek uit: Santandér) brengt, maak dan vooral een strandwandeling. De stad heeft een kilometerslange kuststrook aan de Cantabrische Zee en telt verschillende stadsstranden. Enkele zijn brede zandstranden, maar er zitten ook rotsachtige pareltjes bij zoals deze. De kalkstenen rotsen geven een bijzonder contrast met het felgroene zeewier en het gele zand. We zagen dit bijzondere strandlandschap op het schiereiland Peninsula de la Magdalena, wat vroeger aan het Spaanse koningshuis toebehoorde. We waren er toen de zon al bijna onder was. zie ook onze recente foto van Playa del Camello.

'458032' door agrotewal '458032' door agrotewal

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Spaans Baskenland

agrotewal

San Sebastian, de hoofdstad van Spaans Baskenland is aantrekkelijk voor surfers, maar ook voor smulpapen, dit was de strekking van een artikel in Columbus. Wat ons vooral aantrok was de foto van een ruige zee met daarachter een boulevard met grote statige huizen. Enthousiast geworden door een artikel in de Columbus van najaar 2012 gingen we een kijkje nemen in San Sebastian. Het stukje ging vooral over surfen maar de foto was zo bijzonder dat we deze mooie stad niet over wilde slaan, al surfen we geen van tweeën.

'498384' door dennisenroel '498384' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Playa Primera de El..

dennisenroel

Het eerste strand van Sardinero impliceert dat er ook een tweede van is. En dat is ook zo. Playa El Sardinero is het grootste stadsstrand van de Noord-Spaanse stad Santander. Het strand wordt in tweeën gedeeld door een prachtig aangelegde tuin. Hartje zomer ligt het hier vol met (Spaanse) badgasten, maar begin juni is het er nog rustig en vind je er vrijwel alleen maar locals die er een rondje maken. We hebben deze foto gemaakt als doorkijkje door het karakteristieke hekwerk van Santander, dat langs de gehele (kilometerslange) kustlijn van de stad doorloopt. In de verte zie je het schiereiland Peninsula de La Magdalena, waarvan we eerder ook al een foto plaatsten. Het schiereiland: http://www.columbusmagazine.nl/europa/spanje/noordkust/reisreporter/fotos/494955.html Het hekwerk op de boulevard: http://www.columbusmagazine.nl/europa/spanje/noordkust/reisreporter/fotos/495978.html

'458623' door andresenmarianne '458623' door andresenmarianne

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Groene kust

andresenmarianne

De kust van Asturië. genoend groene kust Er bevinden zich aan deze kuststreek echt belangrijke plaatsen; Llanes en Ribadesella. Als u van groen houdt dan bent u aan het goede adres bij de Costa Verde.deze foto heb ik gemaakt bij Rivadesella (Vergroot de foto )

'419204' door agrotewal '419204' door agrotewal

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Reuze golf bij San...

agrotewal

Net op het journaal gezien dat een reuze golf bij Porto mensen mee de zee in heeft gesleurd. Ook in San Sebastian aan de Spaanse Noord kust was een reuze golf gesignaleerd. Toen wij er waren in mei, geen reuze golven wel veel regen.

'495525' door dennisenroel '495525' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Kust bij Suances

dennisenroel

De kustplaats Suances staat bekend om haar mooie zandstranden en goede surfmogelijkheden. Niet ver hier vandaan ligt een klein schiereiland met prachtige kliffen. Op het schiereiland zijn enkele restaurantjes gesitueerd waar je, bij uitzichten zoals deze, van een lekkere maaltijd kunt genieten.

'494955' door dennisenroel '494955' door dennisenroel

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Isla de Mouro

dennisenroel

Isla de Mouro is een klein eilandje in de baai van Santander. Het wordt gekenmerkt door de kleine vuurtoren, die bij een wilde zee vrijwel volledig door golven kan worden opgeslokt, hetgeen spectaculaire plaatjes oplevert. Zo een wilde zee hebben wij tijdens onze stedentrip naar Santander niet gezien. Vanaf Peninsula de la Magdalena, het voormalige schiereiland van het Spaanse koningshuis, heb je het beste uitzicht op het kleine eilandje. We hebben er een prachtige wandeling gemaakt. Voor meer info en tips over Santander, lees ook onze blog over de stad die we gisteren hebben geschreven: http://www.columbusmagazine.nl/europa/spanje/noordkust/reisreporter/blogs/7594.html.

'404511' door Winneke '404511' door Winneke

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Het Spaanse dorpje...

Winneke

Onderweg naar Nationaal Park Picos de Europa kom je dit pittoreske dorpje Potes tegen. Dit dorpje is vooral in trek bij kunstschilders die je daar ook veelvuldig aan het werk kunt zien terwijl je een bezoekje brengt aan dit dorp.

'483550' door wisseschout '483550' door wisseschout

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Wandelingen langs de.

wisseschout

Wil je mooie wandelingen langs de kust maken ga dan naar Cap de Creus een uitstekende landtong in het uiterste Noord Oosten, niet ver over de franse grens. De wandelingen staan goed aangegeven.

'461333' door wisseschout '461333' door wisseschout

SpanjeNoordkust Spanje

SpanjeNoordkust Spanje

Straatje in Cadaqués

wisseschout

Gisteren een foto van Cadaqués geplaatst ( de buitenkant ) en nu hoe het binnenin uitziet. Erg leuk om door deze smalle straatjes te lopen en er rond te dwalen