Menorca

'246852' door nelita '246852' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Menorca

nelita

Menorca is één van de eilanden van de Balearen in de Middellandse zee. Het is vrij rotsachtig. Een autotocht over de kronkelige wegen is adembenemend. De uitzichten geweldig. Scan van 2001. Maar in mijn geheugen héél recent :-))

'253692' door nelita '253692' door nelita

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Slaapdorpjes

nelita

Dit is een zicht op de kleine schilderachtige dorpjes van Menorca, slapend op de heuvels. Scan 2001. Mooi op groot formaat :-))

'137827' door willemz '137827' door willemz

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Zonsondergang

willemz

Nog een gescande zonsondergang van een paar jaar geleden.

'395992' door RReintjes '395992' door RReintjes

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Hangouderen

RReintjes

Eén de minder bekende Balearen-eilanden is Menorca. Een heel mooi eiland met veel groen, prachtige baaitjes en cultuur. Op dit eiland bevinden zich bovengrondse graven de zo genaamde taula's en talayots, waarvan men tot op heden nog steeds niet de exacte betekenis weet. Deze foto werd gemaakt in de hoofdstad Mahon, let op de gehhel rechtse persoon, zijn tenen komen zijn rechterschoen uit, grappig toch.

'129907' door Lemurgirl '129907' door Lemurgirl

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Hier aan de kust....

Lemurgirl

De Cala de Galdana is een bijzonder mooi stukje kust in het zuiden van Menorca.

'368702' door edheilker '368702' door edheilker

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Jaarlijks evenement o

edheilker

Man op paard wordt omringt door omstanders die het paard helpen zolang mogelijk op 2 benen te staan.Hierdoor kan het heel hectisch worden, daar er drank in de man zit.

'105931' door sandravandijk '105931' door sandravandijk

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Cuitadella

sandravandijk

De schitterende oude binnenstad van Ciutadella op Menorca. Witte huisjes, smalle straatjes en stilte. Iets wat je op toeristisch Menorca (buggy-eiland) niet snel verwacht.

'349972' door nhvandiepen '349972' door nhvandiepen

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Playa de Cavalleria -

nhvandiepen

Een klein baaitje net ten noorden van het strand Playa de Cavalleria aan de rustige noordkust van Menorca. Bijzonder is de rode kleur van de rotsen hier.

'129915' door Lemurgirl '129915' door Lemurgirl

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Vechten tegen de...wi

Lemurgirl

Don Quichote, was het toch?

'129909' door Lemurgirl '129909' door Lemurgirl

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Haven van Mahon

Lemurgirl

De netten liggen klaar voor gebruik in de haven van de hoofdstad van Menorca.

'105909' door sandravandijk '105909' door sandravandijk

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Don Quichot

sandravandijk

Windmolen in Cuitadella. Een schitterende stad.

'129899' door Lemurgirl '129899' door Lemurgirl

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Woeste golven

Lemurgirl

Cap de Cavalleria: de rotsen zijn hier behoorlijk steil. Wanneer je loodrecht naar beneden kijkt, zie je 90 meter lager de golven tegen de rotsen beuken.

'129900' door Lemurgirl '129900' door Lemurgirl

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Faro van Cavalleria

Lemurgirl

Behalve het noordelijkste puntje van Menorca, staat deze vuurtoren ook nog eens op de meest noordelijke punt van de Balearen.

'529699' door Arvy001 '529699' door Arvy001

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Baai op Menorca

Arvy001

Foto van een baai aan de zuidkust van het eiland Menorca. De rit per auto naar deze baai was nog een hele onderneming, over grind en zandpaden. Maar het was het waard. Lekker strand en mooi helder water. Ook was het mogelijk om leuke wandelingen te maken rondom de baai.

'570030' door RobHoekstra '570030' door RobHoekstra

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Cala Galdana

RobHoekstra

Cala Galdana is een leuk strandje lekker binnen de gebaande paden! Hier voel je je absoluut geen ontdekkingsreiziger maar is het evengoed heerlijk genieten. En als ik dan even een momentje met rust gelaten word kan de drone omhoog voor een overzichtsplaatje.

'563793' door RobHoekstra '563793' door RobHoekstra

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

De inhammen van...Men

RobHoekstra

Menorca kenmerkt zich door zijn vele inhammen en rustige baaitjes. De strandjes hiervan lopen vaak geleidelijk af wat het ideaal maakt voor kleine kiddos. Deze inham bevindt zich niet ver van het centrum van de oude hoofdstad Ciutadella. Het was er heerlijk rustig zwemmen en leuk snorkelen. Vanuit de lucht is het toch net iets makkelijker in zijn geheel vast te leggen dan vanaf de zijkant.

'563120' door RobHoekstra '563120' door RobHoekstra

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Cala n Bosch

RobHoekstra

Afgelopen weekend terug gekomen uit Menorca. Even een weekje de zon opgezocht met m'n dochtertje. Het is een prima eilandje voor kleine kids omdat de stranden geleidelijk aflopen in zee. In veel baaitjes kun je tot heel ver de zee in lopen zonder koppie onder te gaan. Dit is Cala n Bosch vanuit de lucht. Een van de bekendere en drukkere stranden van het eiland. Nu tegen zonsondergang even niet meer. Ik heb deze foto gemaakt met m'n nieuwe speeltje die ik voor het eerst mee had op vakantie ;-)

'1108829' door herman m '1108829' door herman m

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Megalithisch dorp...T

herman m

Op Menorca zijn vele overblijfselen van de prehistorische Talayotische periode te vinden, waaronder die van Trepucó, net buiten de hoofdstad Mahon. De aangetroffen bouwwerken dateren uit de bronstijd. De Talayotische periode is genoemd naar de belangrijkste constructie in die tijd, de zogenaamde Talayot. Dit is een wachttoren opgebouwd uit grote losse stenen. Ook karakteristiek voor deze periode is de taula, een offertafel die in een T-vorm is gebouwd met platte stenen. Tot slot zijn grafmonumenten, de navetas, belangrijke overblijfselen uit de Talayotische tijd. Deze historische site wordt relatief weinig bezocht. Wij zijn tijdens ons bezoek daar geen enkele toerist tegengekomen.

'842689' door RobHoekstra '842689' door RobHoekstra

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Cova d'en Xoroi

RobHoekstra

Cova d'en Xoroi heet deze bar/nachtclub in de kliffen van Menorca. Deze prehistorische woningen zijn nu een club van waaruit je prachtige uitzichten hebt over de Middellandse zee en de kliffen van Menorca. Het ligt iets ten zuiden van Cala en Porter.

'1111479' door herman m '1111479' door herman m

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Rustig Mahon

herman m

Het lijkt wel alsof de coronacrisis toen al had toegeslagen, zo stil was het op straat in Mahón, de grootste en belangrijkste stad van het eiland Menorca, een van de Balearen. Over de naam van de stad bestaat nogal wat verwarring aangezien die stad op alle borden op het eiland aangeduid wordt als Maó. Dit is echter de naam van de stad in het Catalaans. De Spaanse schrijfwijze is Mahón. Om deze verwarring tegen te gaan is sinds enkele jaren de officiële naam van de stad Maó-Mahón. Het is samen met Ciutadelle de Menorca de enige stad van het eiland. Mahón beschikt over een grote natuurlijke haven. Het is een oude stad die al in de tweede eeuw voor Christus werd gesticht door Margo Barca, een broer van de beroemde Carthager Hannibal Barkas. Volgens sommige bronnen zou in de stad Mahón mayonaise zijn uitgevonden tijdens de Frans-Engelse oorlog. Vandaag de dag heeft Mahón een belangrijke regionale functie. In de stad worden dagelijks grote markten gehouden en zijn er behoorlijk wat winkels en openbare instanties te vinden. Met name in het historische deel van de stad is het leuk om een rondje te lopen. In dit deel van de stad zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden.

'1116550' door RobHoekstra '1116550' door RobHoekstra

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Menorca

RobHoekstra

We kunnen gelukkig weer een aantal bestemmingen binnen Europa bezoeken deze zomer. Een paar zomers terug was ik met mijn dochtertje op het eiland Menorca. Een leuk eiland met een paar mooie stranden en baaien. Een dag kreeg ze me op een paard en hebben we een flink stukje gehobbeld door de bossen langs de zuidkust van het eland. Hier passeerden we Cala Mitjaneta. Een mooie plek om even de verkoeling op te zoeken.