Málaga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht over Malaga

Málaga,
Spanje


Vanaf het Castillo de Gibralfaro heb je prachtige uitzichten over de stad Malaga. Dus wil je de stad van boven bekijken dan is dit een goede locatie om dat te doen.

Een mooie wandeling van ongeveer 1km voert je vanuit het centrum langs het Alcazaba de berg op waar de ruïne van dit kasteel staat. Onderweg heb je mooie uitzichten over de havens, de stad met zijn arena en de Alborische zee. Het is een goed aangelegde en onderhouden weg, prachtig door het groen. Er zijn meerdere paden over de berg, dus via een andere weg teruglopen is zeker mogelijk. Als je niet wilt wandelen is het ook mogelijk om met de bus of auto de berg op te rijden.

Het kasteel is in de 14e eeuw gebouwd en diende als bescherming van het lager gelegen Alcazaba. Een groot deel van de kasteelmuren is te belopen en vanaf die muren heb je prachtige uitzichten rondom over de stad en de omgeving. Ik vond het zeer de moeite waard!

Doordat mijn man en ik hier in februari waren was het niet druk, ik kan me echter voorstellen dat het hier in de zomermaanden behoorlijk druk kan zijn.