Ibiza foto's & tips

'496542' door RobHoekstra '496542' door RobHoekstra

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Eilandhoppen op 2...u

RobHoekstra

Rondom Ibiza liggen een aantal kleine eilandjes om met een bootje naartoe te hoppen. De bekendste is Formentera. Ook wel de Bahama's van de Middelandse zee genoemd. Dit is es Vedra. Een rotseiland waarover vele mythes bestaan voor de zuidwest kust van Ibiza. Hier geen zandstranden maar een bijna 400 meter hoge rots.

'478987' door Fransvdg '478987' door Fransvdg

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

De hippiemarkt in Es.

Fransvdg

Ibiza staat bekend als party-eiland met grote discotheken en extravagante bezoekers. Laat je echter niet weerhouden om er heen te gaan. Zeker in het naseizoen merk je van al die gekkigheid en herrie niet veel. En je kunt nog wel genieten van een heerlijk klimaat. Iedere woensdag is er een kleurrijke hippiemarkt in Es Canar. De meeste hippies zijn intussen op leeftijd maar de sfeer is er heel lekker relaxt en de muziek laat je terugdromen naar de jaren ’60 en ’70. Ook als je niets koopt, valt er veel te zien. Er zijn leuke levende standbeelden en heel veel stalletjes met sieraden, shawls, kunst, kleding, muziek enzovoort. Om bij de hippiemarkt te komen moet je eerst naar het plaatsje Santa Eulària des Riu. Daar is een leuke haven en een mooi kerkje op een heuvel, de Puig. Neem gerust even de tijd om naar boven te klimmen. Het is de moeite waard. Es Canar is een strandplaatsje met heel veel horeca. (Ik vond het eten en drinken hier duidelijk goedkoper dan in Ibiza Stad). De hippiemarkt ligt iets verderop, op loopafstand, in het voormalige bungalowpark Club Punta Arabi. Als je na je bezoek aan de hippiemarkt nog even doorloopt naar de kust kun je een mooi rondje over rode rotsen langs de Middellandse Zee maken. Er zijn ruime parkeerterreinen voor mensen die er met de auto naar toe willen. Parkeren kost €3,50 per dag. Maar je kunt er ook met het openbaar vervoer vanuit Ibiza Stad komen. Dat is niet duur. De bussen vertrekken uit de Avinguda d’Isidor Macabich. Dat is een drukke straat en het is wel even zoeken bij welke bushalte je moet zijn. Ook zijn er een aantal buslijnen waarvoor je je kaartje vooraf moet kopen in een kantoortje. Ga er dus op tijd naar toe om je te oriënteren. Tot en met eind oktober is er een prima dienstregeling. Minstens een keer per uur kun je met de bus weg. Ook in Santa Eulària moet je weer een kaartje bij een loket kopen voor het vervolgstuk naar Es Canar. Er is geen rechtstreekse busverbinding. Je kunt wel met een toeristengroep in een aparte bus vanuit Eivissa stad een hele dagtocht maken, maar dat is veel duurder.

'479048' door Fransvdg '479048' door Fransvdg

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Formentera ...fietsei

Fransvdg

Ten zuiden van Ibiza ligt het eiland Formentera. Ik kan iedereen aanraden om daar ook eens te gaan kijken. Het eiland is niet groot en je kunt er leuke fietstochten maken. Meteen als je van de boot af komt zie je de fietsenverhuur. Meerdere zaken, dus er is volop keus. Ook brommertjes staan daar te kust en te keur, maar dan moet je wel je rijbewijs laten zien. Eigenlijk heb je geen brommer nodig, want de verste tocht is die naar de vuurtoren op de zuidoostelijke punt van het eiland. De fietsroute daar naar toe en, voor een deel langs een andere weg, weer terug is iets meer dan 40 kilometer lang. Je moet dan alleen wel even flink trappen als je de Mola op wilt. Die is namelijk bijna 200 meter hoog. Neem dus een fiets met versnellingen! De terugweg is daarna natuurlijk een “eitje”….. Op de Mola is ook een klein dorpje met een mooi wit kerkje en een oude molen. Bij de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht vanaf de steile rotsen. Ook kun je proberen om een van de vele hagedissen mooi te fotograferen. Voor een lunch kun je natuurlijk een restaurantje opzoeken, maar ik kan ook reclame maken voor een broodje en wat drinken bij een lokale kruidenier. Zelf stapte ik op een zondagochtend in Sant Ferran de ses Roques bij een kleine supermarkt naar binnen. De eigenaar verkocht stokbrood en lekker beleg: verschillende Spaanse kaas- en worstsoorten. Hij smeerde het brood voor me en voorzag het daarna rijkelijk van dikke plakken kaas en heerlijke olijventapenade. Je komt door meerdere dorpjes, langs druivenvelden, baaien en akkertjes. Vlak bij de haven zijn mooie zoutpannen en ook zijn er legio stranden, waar je naar keuze met of zonder zwembroek mag verschijnen. In alle eerlijkheid is één dag Formentera waarschijnlijk lang genoeg om alles te bekijken. Maar het is beslist de moeite waard om hier naar toe te varen. Voor de mensen die minder goed ter been zijn of om een andere reden zich liever laten rijden, er zijn ook bustochten mogelijk. De overtocht met de catamaran vanuit de haven van Ibiza duurt 35 minuten. Die is wel prijzig, in oktober 2011 bijna €46,00 voor een retour. Je kunt ook voor de helft van dat geld gaan, met een kleinere boot die er twee keer zo lang over doet.

'174922' door GrietBuis '174922' door GrietBuis

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Het ei van Columbus!

GrietBuis

In Sant Antoni, de 2e stad op Ibiza, staat het ei van Columbus. Het siert de nieuwe havenpromenade op en ligt aan het eind daarvan, naast een verkeersrotonde. Deze sculptuur is geplaatst ter herdenking van de 500e verjaardag van de ontdekking van Amerika.

'458954' door Rhodaxx '458954' door Rhodaxx

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Verliefd op Ibiza

Rhodaxx

Nederlandse romantische komedie van Johan Nijenhuis over de liefdesperikelen van vier koppels op het ultieme partyeiland Ibiza. Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ's en mooiste mensen. Allemaal superlatieven van de reclamemakers van deze film. Ik vond het best een leuk eilandje voor een week, maar daar is wat mij betreft dan ook alles mee gezegd.

'457974' door biancavanderwerf '457974' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The danger zone

biancavanderwerf

In oktober zijn we lekker naar Ibiza geweest, we begonnen onstuimig en twee dagen later was het nog bijna 30 graden!!! Persoonlijk hou ik meer van grijs, donker en bewolkt om te fotograferen :-)

'181827' door GrietBuis '181827' door GrietBuis

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Zonsopkomst.

GrietBuis

Je moet er iets voor over hebben maar dan is de zonsopkomst net zo mooi als een zonsondergang!

'461927' door biancavanderwerf '461927' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The southern sky

biancavanderwerf

Op deze fijn plek wilde ik een lange sluitertijdfoto maken (waardoor het water zo ‚wollig’ wordt). Klaarblijkelijk is dit een populaire spot om met zonsondergang foto’s te maken van verliefde stelletjes… Steeds liepen er mensen door mijn beeld terwijl ze me echt wel moesten passeren… Bij deze foto heb ik echt een lange sluitertijd gebruikt van 30 sec. of meer, dat er iemand doorheen loopt zie je dan ook niet eens :-):-)...

'451722' door biancavanderwerf '451722' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The golden passage

biancavanderwerf

Lekker een paar daagjes naar Ibiza geweest…. Ik hou van Spanje! En deze sfeer had ik nog niet geproefd, toch weer anders dan Mallorca of het vasteland. Geen spectaculaire natuur, maar heerlijke baaitjes en ruige kliffen!

'362227' door pkoelewijn '362227' door pkoelewijn

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Ibiza-stad

pkoelewijn

Het beste uitzicht op Ibiza-stad heb je vanaf de pont naar Formentera. "s Morgens krijg je de beste belichting door de zon. De oude stad ligt boven op de berg omringd door een dikke muur.

'447680' door Rhodaxx '447680' door Rhodaxx

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Het Ibizagevoel

Rhodaxx

Luieren op een strandje in een prachtige baai met een goed boek en ter verkoeling zo nu en dan een duik in de azuurblauwe zee. Voor de lunch dient zich een heerlijke paella en sangria van Cava aan. Tegen een uur of half acht is het tijd om ons te begeven naar een fantastische loungebar om te genieten van de sfeer, de muziek en de zonsondergang. Dit is het Ibizagevoel dat ik onlangs had dankzij al jullie leuke reacties op mijn foto’s in 2013 waardoor ik de publieksprijs in de wacht sleepte. Ik heb er van genoten!

'449834' door Rhodaxx '449834' door Rhodaxx

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The Cotton Beach Club

Rhodaxx

Ibiza 2014. The Cotton Beach Club is net geopend en daar wil ik natuurlijk naartoe. Het concept: licht en wit, lekkere lounge muziek, heerlijke cocktails en trendy eten. Maar voordat ik mezelf verwen boven op het lounge terras loop ik de trap af naar het strand en maak ik deze foto.

'452478' door biancavanderwerf '452478' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The fishermen’s huts

biancavanderwerf

Aan het eind van de dag, net voordat de zon ondergaat stond ik op een spekgladde rots meer dan 30 seconden mijn camera te beschermen tegen opspattende golven… Zelfs mijn onderbroek was nat! Dat was best een spannend moment daar in Ibiza :-)

'336091' door Fransvdg '336091' door Fransvdg

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Molen in de ochtendzo

Fransvdg

Iets buiten de oude binnenstad van Eivissa staat deze molen op een heuvelrug. Er staan er eigenlijk drie vlak bij elkaar, maar alleen deze is nog in tact. Dankzij de ochtendzon staat hij er extra mooi bij.

'451123' door Rhodaxx '451123' door Rhodaxx

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Rots

Rhodaxx

Op een grijze en regenachtige dag als dit wil ik eigenlijk het liefst het vliegtuig pakken en weer even genieten van de mooie zee rond het eiland Ibiza. Maar er is zoveel dat me nu tegenhoudt dus doe ik het even met een foto waarvan de kleuren echt hetzelfde zijn als het landschap daar.

'448680' door Rhodaxx '448680' door Rhodaxx

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Lounge sfeer

Rhodaxx

Met dit prachtige nazomerweer waan ik me nog een beetje in vakantiestemming. Deze cocktails horen echt bij de lounge sfeer van Ibiza. Dat is één van de leuke dingen van reizen, de genoegens van het lekkere eten en drinken in een ander land. (even vergroten s.v.p..)

'185104' door Mireille '185104' door Mireille

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Oog contact!

Mireille

De Pityusenhagedis (Podarcis pityusensis) oftewel bekend onder de naam ‘Ibiza muur hagedis’ een diertje onlosmakelijk verbonden aan Ibiza. Ik heb begrepen dat de mannetjes in de paartijd jade groen verkleuren. Deze hagedissen leven vooral op en in muur spleten en leven van insecten. De hagedis, levend of afgebeeld en regelmatig in kunstwerken te zien is verweven in de cultuur, het bijgeloof en met de toeristisch exploitatie van het eiland Ibiza. De hagedis op de foto is genomen op een oude kalkstenen schapenkooi. Grappig was dat ik steeds dichter bij hem kon komen, en zijn oogje volgde me bij iedere beweging. Oogcontact met een hagedis!

'337520' door Fransvdg '337520' door Fransvdg

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Ja, de deur staat...a

Fransvdg

"Ja, de deur staat altijd open en het licht brandt in de hal " Frank en Mirella, voor de liefhebbers.....wat boffen we deze maand toch dat we allerlei wansmaaknummers van een leuk plaatje mogen voorzien. Jullie hebben het dus goed gelezen: ik heb meer met de foto dan met de muziek.

'487928' door pkoelewijn '487928' door pkoelewijn

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Processie op Goede...

pkoelewijn

Vanavond vindt hij weer plaats. De processie van Eivisa (Ibiza stad). Beelden van Jezus en Maria worden rondgedragen door boetelingen die maskers dragen, meestal met grote punthoeden. Er lopen diverse orkesten mee. Op deze foto's gemaskerde trommelaars. Allemaal dus naar Ibiza stad op Goede Vrijdag! (volgend jaar dan....)

'448388' door Rhodaxx '448388' door Rhodaxx

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Nummer 4

Rhodaxx

Het oude gedeelte van Ibiza stad bereik je na een flinke klim die zeker wel de moeite waard is. Helemaal boven heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee. Tijdens de klim loop je door pittoreske straatjes waar je mooi verzorgde huisjes tegenkomt, zoals dit op nummer 4.

'452883' door Rhodaxx '452883' door Rhodaxx

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Geraniums

Rhodaxx

Ik hou van bloemen maar geraniums zijn niet mijn favorieten en achter de geraniums zitten is al helemaal niet mijn favoriete bezigheid. Maar als ik ze tegenkom in een dorpje op Ibiza kan ik het toch niet laten om ze vast te leggen.

'369728' door pkoelewijn '369728' door pkoelewijn

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

De weg naar Dalt Vila

pkoelewijn

De oude stad van Eivisa (de hoofdstad van Ibiza) ligt hoog. Het is een ommuurde vesting met diverse toegangspoorten. Op deze foto zie je een van die poorten.

'434933' door joycemul '434933' door joycemul

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Roze water

joycemul

Ibiza is twee natuurparken rijk. Dit is Ses Salines d'Eivissa. Het strekt zich uit vanaf het zuiden van Ibiza tot het noorden van Formentera. Op de foto zie je één van de vele duizenden jaren oude zoutpannen. We zijn even van de fiets gestapt...

'338972' door Fransvdg '338972' door Fransvdg

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Tunnel of love

Fransvdg

Dit is een tunnel in de stoere stadsmuren van Eivissa (de hoofdstad op het eiland Ibiza). Bij avond komt hij nog mooier tot zijn recht dan overdag. En wat mijn muziekkeuze betreft, jullie krijgen vandaag twee mogelijkheden voor de prijs van één: ?? Bruce Springsteen: www.youtube.com/watch?v=WF2Y8umAyaI ?? Dire Straits:www.youtube.com/watch?v=GrDK0UoAkfY Ja, ik speel vandaag voor juke-box! Veel luisterplezier, maar het gaat om de foto......