Ibiza Artikelen & Blogs

Reportage

Zo ga je op ecovakantie op Ibiza

Gepubliceerd: 07 jun 2015 1
Zo druk als het op sommige stranden van Ibiza is, zo rustig is het in het binnenland. Hier wordt het landschap namelijk gedomineerd door groen: heel veel groen. De bergen en bossen zijn dé plek voor een relaxte ecovakantie.
Op duurzame vakantie op Ibiza. Foto: Pe Chan.
Op duurzame vakantie op Ibiza. Foto: Pe Chan. (© Columbus Travel 2015)


De volgepakte stranden en discotheken van het zuidwesten van Ibiza staan haaks op het grillige, dunbevolkte landschap van het noorden, waar kleine stranden worden geflankeerd door steile kliffen, en waar wegen over bergen en door valleien kronkelen. Het binnenland is verrassend dicht bebost. Onze vakantietips:Bezoek het groene huisjeHet ecologische centrum Casita Verde, verscholen in de bossen ten oosten van Sant Josep, is niet makkelijk te vinden en alleen open op zondag vanaf 2 uur. Maar dan val je wel met de neus in de boter. Interessante rondleidingen en een fijne, ietwat zweverige sfeer (tarotkaart leggen!). Het eten is niet te versmaden, maar maak niet de fout Casita Verde een restaurant te noemen.Ga ecologisch boeren in de binnenlandenCas des Bosc nabij Santa Gertrudis is een boerderij waar met permacultuur wordt geëxperimenteerd. Vrijwilligers en vrijbuiters worden met open armen ontvangen.Doe een zonnegroetOp het strand van Benniràs. Op maandagavond komen hippies hier bijeen om aan yoga te doen en wordt er tot diep in de nacht op djembés getrommeld. Een onvergetelijke sfeer.Doe even helemaal niksOp Aigües Blanques. Dit fraaie zandstrand (geen stenen!) aan de noordoostkust heb je niet voor jezelf, maar het is er minder druk dan in het zuidwesten. Het vereist een fikse wandeling bergaf (en daarna weer bergop).Waai uit op de bootIbiza wordt omringd door kleine, onbewoonde eilandjes. Vaak zijn het niet meer dan rotspunten die zich verheffen uit zee. Es Vedrà, gelegen aan de zuidwestkant, is een kleine 400 meter hoog, en vooral bij zonsondergang spectaculair. Bij Boats Ibiza regel je een zeilboot vanaf € 50 p.p.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Zo ga je op ecovakantie op Ibiza"

  • profile image comment

    Superleuke tips! Ibiza wil ik ooit nog zien...

    Door silly • geplaatst op 2015-06-08 22:39:39

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Ibiza artikelen

Het geheime binnenland van Ibiza

Living in the fast lane, dat is op Ibiza niet moeilijk. Maar het is nog veel eenvoudiger om precies het tegenovergestelde te doen. Op een steenworp afstand van de grootste dansfeesten van Europa kun je mediteren op verlaten stranden en uitpuffen op een ecologische boerderij.

Living in the fast lane, dat is op Ibiza niet moeilijk. Maar het is nog veel eenvoudiger om precies het tegenovergestelde te doen. Op een steenworp af...