Galicia

Galicië: Spanje zoals je het nog niet kent image Galicië: Spanje zoals je het nog niet kent image Galicië: Spanje zoals je het nog niet kent image

Galicië is een relatief onbekende provincie van Spanje, waar je nog rust vindt. Zon is hier aan de Atlantische kust niet gegarandeerd, een onvergetelijke reis wel. Onze favoriete tips.

Het noordkust van Galicië is zo gevaarlijk voor de scheepvaart dat ze de Costa da Morte wordt genoemd. Foto: Michael Dehaspe / Columbus Travel
Het noordkust van Galicië is zo gevaarlijk voor de scheepvaart dat ze de Costa da Morte wordt genoemd. Foto: Michael Dehaspe / Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Galicië een streek met vele rivieren, die uitkomen in een veelal ruige Atlantische Oceaan. Deze brede rías, rivierdalen, met kleurrijke vissersdorpjes contrasteren met de ruige kliffen van de Costa da morte. Het landschap levert grandioze vergezichten op. Bijzonder is de zeer grillige kustlijn, met nog idyllische strandjes, waar dorpjes zich in de estuaria hebben genesteld en waar het heerlijk vis eten is. In het achterland – lage, bijzonder groene bergen die spaarzaam bewoond zijn – kun je lange wandelingen maken. Het noordelijkste deel, Costa da Morte, is dun bevolkt en het meest verlaten. In de zuidelijke helft van Galicië zijn duidelijk meer toeristische voorzieningen – het is er minder onherbergzaam en voor de avontuurlijk ingestelde reiziger minder interessant.Ga de binnenwegen opRijd de binnenweg tussen Arou en Cabo Vilán. Hier vind je een van de meest verlaten stukken Galicische kust met strandjes. Maak hier een lange kustwandeling. Bezoek onderweg het Cementerio de los Ingleses, het Kerhof van de Engelsen, bij Playa de 13. Zoek langs deze binnenweg ook de goede kijkhoek om in de rotsen bij vuurtoren El Vilán de silhouetten van een hond en van een paardenkop te zien.Ga eilandhoppenPak de ferry naar Islas Cíes of het eiland Ons en ga er heerlijk wandelen over graspaden langs tot wel 150 meter hoge kliffen. Volop natuurschoon en zeevogelkolonies. Wie wil blijven overnachten op de camping moet reserveren, zie campingislascies.com.Spot wilde paardenHet is een bijzondere belevenis om het gedrag van Galicische poneys in het wild te observeren. Wij vonden een paar kuddes langs de Ruta de Mamoas, bij het militaire terrein. Daar zijn ook wandelroutes, geelwit gemarkeerd.  Of probeer het feest rapa de bestas in juli te lokaliseren, via aanplakbiljetten in lokale kroegen. Voor het event worden wilde paarden bijeengedreven om de manen te scheren.Klop aan bij een vuurtorenBezoek op zijn minst El faro El Vilán uit 1854. De rotsen verrijzen hier als gigamonsters uit de zee en je ervaart de tragiek van de Galicische kust, waar zo veel schepen zijn vergaan.Waai uit op de mooiste strandenOnze favorieten zijn Praia de os Muiños, Praia de Lourido, Playa del Rostro, Lies en het grote, hagelwitte strand van Laxe met zijn dubbele rij zandbanken.Verken een binnenzeeBij As Revoltas verzamelen met eb familie- en vriendengroepen schelpdieren of gaan met hun bootje de zee op. Vraag of je mee aan boord mag of sla alle actie gade vanaf het schitterende terras van restaurant Mar de Ardorda.


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Galicia thumbnail

Galicia

Highlight #18
van Spanje
Galicia is de meest noordwestelijk gelegen regio van Spanje. De hoofdstad en ook de bekendste s...
9.0
1
reviews
Populaire highlights van Spanje
Toon meer highlights