Blog van de week: Formentera, een pareltje om de hoek image
Jo Senden

Blog van de week: Formentera, een pareltje om de hoek

Columbus Reisreporter DaphneLange belandde niet ver van huis in een klein paradijsje. Ze bezocht Formentera, het zusje van Ibiza. Dit eiland is niet zo’n party-eiland als Ibiza, maar wel erg mooi. Voor Daphne was het liefde op het eerste gezicht. Wil je weten waarom? Lees de Topblog van deze week.La isla bonita.Formentera is het knappere maar rustigere zusje van Ibiza, ze heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht.Het is een klein paradijs.

Dit eiland is puur, rustgevend, mooi, erg groen, heeft ruige kliffen en je komt er de prachtigste kleine baaitjes met witte stranden en kraakheldere zeeën tegen die blauwer dan blauw zijn.

Een soort van 50 tinten blauw!

Je kunt hier echt urenlang turen naar de witte bootjes op zee.

Waar je ook stopt, vanaf elk plekje heb je een fantastisch uitzicht. Of je nu op het strand, in de auto, op de fiets of op een terrasje zit! Pak een wijntje, voel de zandkorrels tussen je tenen, leun achterover en geniet!

Het lijkt op het Caribische Gebied, maar dan wat dichterbij huis! Ideaal.Dit eiland is nog niet zo’n hype als Ibiza en hopelijk blijft dat ook zo!

Het zou echt ontzettend jammer zijn als het hier over een paar jaar ook volstaat met de lelijke hoogbouw zoals je die in alle toeristische plaatsen ziet en op elke hoek de “kroket van Ed” tegen zou komen.Het aantal toeristen dat op Formentera komt is nog gering.

De meeste toeristen die vakantie vieren op Ibiza gaan vaak voor een dagje op en neer. Wij wilden het eiland echt ontdekken en als je een dag gaat lukt dat toch niet optimaal.

Daarom hadden we thuis het hotel Cala Saona al gereserveerd voor 3 nachten.

Niet echt iets wat ik vooraf graag doe maar aangezien er op dit eiland niet heel veel hotels zijn was het wel een noodzaak!Na 7 dagen op ontdekking te zijn geweest op het mooie Ibiza hebben we vanuit Ibiza Stad de ferry genomen om een half uur later voet aan wal te zetten op het minder bekende Formentera.

Wij hadden op Ibiza een huurauto en deze hebben we mee over laten varen met de Ferry. Echt ideaal.

Je kunt op het eiland ook fietsen of scooters huren wat erg leuk is maar met de auto kun je sommige plekken wat makkelijker bereiken.

Alleen de hoofdwegen zijn verhard, de rest is allemaal van zand of kiezels, dat maakt het een stuk lastiger met de fiets of scooter, vooral als het ineens met bakken uit de lucht komt, wat dus gebeurde!

Wij vonden het daarom dus ideaal om onze eigen auto te hebben.Via kleine zandweggetjes bereikten we na een uur (het schijnt vanaf de ferry in 15 min. te kunnen, maar ergens hebben we dus een afslag gemist) het hotel.Wil je weten hoe het hotel eruit zag en wat Daphne verder allemaal tegenkwam op Formentera? Lees hier het hele verhaal van Columbus reisreporter DaphneLange