Extremadura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijeneter met bij

Extremadura,
Spanje


Een aantal jaar geleden zag ik voor het eerst een bijeneter in Afrika en raakte gefascineerd door de prachtige kleuren van deze vogel. Helaas kreeg ik hem alleen niet goed op de foto en dus was er altijd de wens om het nog eens te proberen.

Dit jaar konden we helaas niet naar Afrika maar toch vond ik een oplossing toen ik in contact kwam met Gertjan en Elly van Finca las Abubillas. Een Nederlands stel dat prachtige huisjes verhuurd en excursies organiseert in de Extremadura. Een gebied dat bekent staat om de vele vogelsoorten die hier komen broeden.

Helaas waren al hun huisjes vol geboekt maar de excursies konden ze wel organiseren. Langs een smal beekje hebben ze een paar kijktenten neer gezet met aan de overkant een tak waar vogels op kunnen zitten.

Nadat we waren aangekomen duurde het een tijdje voor de eerste vogels op de tak kwamen. Maar geduld word beloond en de ééne na de andere fantastische foto werd op mijn geheugenkaart opgeslagen.

Op deze foto doet de Bijeneter letterlijk zijn naam eer aan. Prachtig om te zien hoe de vogels zich gedragen en wat je in een dag allemaal voorbij ziet komen.

Volgende keer boeken we eerder en nemen we er een huisje bij want de kans dat we deze plek nog een keer bezoeken is toch wel heel groot!