Extremadura

Extremadura ligt in het zuidwesten van Extremadura aan de grens met Portugal. Het is een van de zeventien autonome regio's van Extremadura. De regio is nog maar weinig geïndustrialiseerd. Dit zorgt ervoor dat je hier volop kunt genieten van de verschillende natuurparken, waaronder de Sierra de Gredos en het Nationaal Park Monfragüe. De Taag is de belangrijkste rivier die door Extremadura loopt. Naast natuur kun je ook tijd doorbrengen in een van de mooie steden. Bezoek het oude stadscentrum van Cáceres, het archeologische Mérida of het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe.
 

Informatie over Extremadura

Beste foto's & tips van Extremadura

'214436' door sidonius '214436' door sidonius

SpanjeExtremadura

SpanjeExtremadura

Gier of Arend?

sidonius

Ik heb zojuist een tip geplaatst over het Parque Natural de Monfrague, het natuurpark met de grootste wild- en vogelpopulatie van Spanje. In dit park bevindt zich de grootste kolonie zwarte gieren en keizerarenden ter wereld. Ze vliegen van de ene rots naar de andere en steken daarbij de weg over. Je krijgt een stijve nek van het omhoog kijken, maar het is indrukwekkend om de vogels soms heel laag over je heen te zien vliegen. Is dit een gier of een arend? De ware vogelaar mag het zeggen. Vraag beantwoord, het is een vale gier.

'276152' door leonboog '276152' door leonboog

SpanjeExtremadura

SpanjeExtremadura

Kraanvogels...extrema

leonboog

Mijn topfavorieten vogels zijn kraanvogels, ze zijn in nederland waar te nemen maar gedurende hun trek ook op verschillende andere plaatsen in Europa oa. Rugen (duitsland) Lac du der in Frankrijk en in extramadura,. We waren hier al weer een aantal jaren geleden rond de kerst. De duizenden kraanvogels hadden hun vaste slaapplaats bij de rijstvelden. S'avond en s'morgens een prachtig spektakel van aan en af vliegende kraanvogels. Het geluid vergeet ik nooit meer.

'457894' door Aru '457894' door Aru

SpanjeExtremadura

SpanjeExtremadura

Straatbeeld Plasencia

Aru

Na een lange autorit door het schitterende landschap van de Extremadura kwamen wij terecht in Plasencia. Wij verbleven in een schitterende paradore waarbij dit het uitzicht is vanaf de ingang.

Laat kaart zien