Córdoba

Deze historische stad in Andalusië is de warmste plaats van Europa, met bijna onafgebroken 35 graden Celsius. In Córdoba staat ook de op twee na grootste moskee ter wereld, de Mezquita. Het bouwwerk vormde de inspiratiebron voor architecten van veel andere Spaanse moslimgebouwen. Andere bezienswaardigheden van Córdoba zijn De Romeinse brug over de Guadalquivir, de Torre de Calahorra, de Torre de Malmuerta en de Botanische Tuin van Córdoba.
 

Informatie over Córdoba

Beste foto's & tips van Córdoba

'410927' door corriedewinter '410927' door corriedewinter

SpanjeCórdoba

SpanjeCórdoba

Gouden taferelen in d

corriedewinter

Dit is, in tegenstelling tot wat ik eerder schreef, niet het altaarstuk uit Cordoba, maar het altaar uit de kathedraal van Sevilla (Dank Trudy) Uit Wikipedia: 'Iets naar het oosten, in de achtste travee, bevindt zich de Capilla Mayor, eveneens met een groot hekwerk uit 1524-1528. De kapel bevat het imposante hoofdaltaar, een meesterwerk van gotisch houtsnijwerk in Spanje. Het retabel werd in 1481 begonnen door de Vlaamse houtsnijder Peter Dancart en na zijn dood voltooid in 1526; later in de zestiende eeuw werd het nog uitgebreid. In het midden bevindt zich het dertiende-eeuwse beeld van de Virgin de la Sede, omgeven door vierenveertig uit hout gesneden voorstellingen uit het leven van Christus en Maria.' Het blijft natuurlijk een imposant geheel!

'484079' door harfra '484079' door harfra

SpanjeCórdoba

SpanjeCórdoba

Torre del Alminar

harfra

Vanaf het hoger gelegen gedeelte van het Alcazar heb je een mooi overzicht over het oude Cordoba. Deze prachtige toren, de “Torre del Alminar” is onderdeel van de hoge muur welke de moskee La Mezquita omringt. Het bijzondere van deze moskee zijn de 850 marmeren zuilen in dit schitterende bouwwerk. Nog bijzonderder is het feit dat deze moskee is gebouwd op de plek van de oude kathedraal waarvan delen zijn omgebouwd tot moskee.

'439758' door floriscal '439758' door floriscal

SpanjeCórdoba

SpanjeCórdoba

Stille Processie

floriscal

Tijdens de Semana Santa ben ik in Cordoba emotioneel gegrepen door deze stille processie tocht. De toeschouwers stonden s'avonds laat in de steegjes. Iedereen was stil, terwijl deze processie ons passeerde. De stoet ging vooraf door een enkele simpele trom, gevolgd door in het zwart gemaskerde processie gangers die ieder een groot kruis of een grote brandende kaars droegen. Opeens zetten ze prevelend een gebed in, wat massaal door de omstanders zachtjes mee gebeden werd. Een rilling loopt door je lijf. Aan eind van de stoet zien we hier op de foto de wierookdragers, gevolgd door de dragers van het grote Christus beeld. Dit is zo'n moment in je leven waar de tijd even stil staat.

Laat kaart zien