Catalunya foto's & tips

'497527' door vulture1960 '497527' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Klooster van...Montse

vulture1960

We bezochten Barcelona, een prachtige en gezellige en sfeervolle stad. We hebben ook een dagexcursie gemaakt naar het klooster van Monastir in Montserrat. Het weer was die dag prachtig! We gingen met het treintje naar boven. Aan de overkant van het klooster had je uitzicht op het Heilige Kruis. Ben daar naar toe gewandeld. Een mooie wandeling, met als beloning een schitterend uitzicht op het klooster en het daar gelegen klooster! Foto gemaak met het polarisatiefilter erop! Je kan daar mooie wandelingen maken. 2 mooie rouetes. Er is een restaurant. Vanuit het klooster kan je ook nog stijl omhoog met de kabelbaan voor een prachtig uitzicht. Het Klooster van Montserrat is een benedictijnenabdij in Catalonië. Het bevindt zich op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg Montserrat. De bibliotheek is bekend vanwege de aanwezigheid van het beroemde Llibre Vermell, een manuscriptenverzameling uit het einde van de 14e eeuw. Bron Wikipedia

'458033' door marjolijn '458033' door marjolijn

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Cava kelders Sant...S

marjolijn

Mei 2014 maakte ik een rondje rondom Barcelona. In Sant Sadurni d’Anoia vind je de grote cava-producenten zoals Codorníu. Jaarlijks trekt dit domein zo’n 100.000 bezoekers, ook vanwege de bedrijfsgebouwen in de Modernista-stijl, de Catalaanse Art Nouveau, ontworpen door Josep Puig i Cadalfach. Een gastvrouw leidt de bezoekers in een treintje rond over het terrein en door de kelders, en geeft daarbij uitleg over de gebruikte druiven en over het productieproces van de cava, de Catalaanse champagne. Tot slot natuurlijk een bruisende afsluiting met kleine proeverij. Sant Sadurni d'Anoia ligt in de Penedès, een lichtglooiend heuvellandschap met uitgestrekte wijngaarden. Eerder plaatste ik al een foto van de oude expeditiehal, die oogt als een kathedraal en nu dient als receptie.

'497678' door vulture1960 '497678' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Cremallera de...Monts

vulture1960

Als je naar Motserrat gaat kun jer er met het treintje mee naar boven naar het klosster. Het is een traject van ongeveer 5km het is een leuk ritje door een mooi landschap. Er is een groot parkeerterreein waar je je auto kunt parkeren. In 1987 werd Montserrat aangewezen als nationaal park, om het behoud van deze bijzondere berg te garanderen. Het vegetatietype dat dominant is over de gehele berg, is de maquis of "mediterraanse struik". De fauna die de berg kenmerkt, omvat vleermuizen, wilde zwijnen en wilde geiten.

'415274' door vulture1960 '415274' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Monastir de Montserra

vulture1960

We bezochten Barcelona, een prachtige en gezellige en sfeervolle stad. We hebben ook een dagexcursie gemaakt naar het klooster van Monastir in Montserrat. Het weer was die dag prachtig! We gingen met het traantje naar boven. Aan de overkant van het klooster had je uitzicht op het Heilige Kruis. Ben daar naar toe gewandeld. Een mooie wandeling, met als beloning een schitterend uitzicht op het klooster en het daar gelegen klooster!

'510193' door POSJE '510193' door POSJE

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Menselijke piramides.

POSJE

Castells zijn menselijke piramides, een gebruik in de regio Catalonië. De leden van zo’n team heten casteller. Het hoogste niveau (10) werd voor de eerste keer bereikt in 1998. Het is een vast onderdeel van feesten en andere belangrijke manifestaties. Iedere grotere gemeente heeft zijn eigen ploeg (colla) , elk met eigen kleuren. Ook is er ieder jaar een festival met klassement in november in Tarragona, het vergt veel training van de groepen. In 2010 werden de castells toegevoegd aan het immateriële erfgoed van UNESCO. Wij zagen het bouwen van de piramides op de Nationale Feestdag van Catalonië in Tarragona.

'461142' door whelder '461142' door whelder

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Besalu

whelder

Besalu is een prachtig Middeleeuws stadje in de Catelaanse Pyreneeën. De versterkte brug in romaanse stijl die je hier op de foto ziet is wereldberoemd.

'448312' door DennisWierenga '448312' door DennisWierenga

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Leren Koorddansen...b

DennisWierenga

Alle begin is moeilijk, Ik doe het hem absoluut niet na, maar het werd al snel duidelijk dat deze koorddanser nog een lange weg te gaan had voor hij ongezekerd over de de Grand Canyon zou gaan. Het enige dat hem weerhield van een wisse dood door een val in de afgrond was een stuk touw dat met een musketonhaak aan zijn riem en aan het koord vast zat gezekerd. Hier in Amsterdam zie ik ze ook wel eens oefenen in het park, de beginnende koorddansers. Maar hier oefenen ze op een strak touw dat ze van boom tot boom hebben gespannen op zo'n 40 cm hoger. Maar wie weet is deze jongen daar ook wel begonnen en viel hij nu steeds omdat de elementen hier tamelijk vrij spel hebben. Ieder keer dat hij gevallen was klom hij echter vol goede moed weer terug op het touw om een nieuwe poging te wagen. het touw gaf hem voldoende vertrouwen, de afgrond boezemde hem geen angst in, hier in de bergen nabij Rupit i Pruit.

'490146' door DeMecheleir '490146' door DeMecheleir

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Aquaduct

DeMecheleir

Dit is een aquaduct, nog bijna zo goed als intact, in Tarragona. Plaatselijk beter gekend als El Puente del Diablo (Duivelsbrug) en buiten de stad aan de snelweg AP-7 gelegen. Je kan er op wandelen, zowel langs boven als onder bekijken en, omdat het niet heel goed staat aangegeven, is het er ook niet zo heel druk. Prachtig om te zien en hoe knap dit stukje Romeinse geschiedenis in elkaar zit...

'507834' door JansenAK '507834' door JansenAK

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Uitzicht vanaf Siuran

JansenAK

De foto is gemaakt in Siurana, een klein dorpje in de buurt van Reus met maar ongeveer 50 inwoners. Het meer is een stuwmeer. Het historische dorpje ligt op de punt van een rots op 737 m hoogte, waardoor het uitzicht fantastisch is. Het is ook leuk om even door het dorpje zelf te lopen.

'458030' door marjolijn '458030' door marjolijn

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Cava Codorníu

marjolijn

In mei 2014 mocht ik op uitnodiging van het Spaans Verkeersbureau kennis maken met de streek rond de stad Barcelona. We bezochten daarbij ook de Penedès, een lichtglooiend heuvellandschap met uitgestrekte wijngaarden, die de druiven leveren voor de cava, de Catalaanse champagne. In Sant Sadurni d’Anoia vind je de grote cava-producenten zoals Freixenet en Codorníu. Een bezoek aan het wijnhuis Codorníu is ook interessant vanwege de bedrijfsgebouwen in de Modernista-stijl, de Catalaanse Art Nouveau. Deze werden ontworpen door Josep Puig i Cadalfach. De oude expeditiehal oogt als een kathedraal en dient nu als receptie.

'488253' door whelder '488253' door whelder

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Aan de Onyar

whelder

Om van de benedenstad van Girona in de historische bovenstad te komen moet je de rivier de Onyar oversteken.. Er zijn diverse bruggen en vanaf die bruggen heb je een prachtig uitzicht op de huizen die aan deze rivier gebouwd zijn. Vergeet niet even stil te staan om van het uitzicht te genieten.

'506192' door Marileen '506192' door Marileen

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Catalonisch kustgebie

Marileen

Ik heb een voorliefde voor mijn ND filter en de langere sluitertijden bij het water. Vooral het effect rondom zonsondergang vind ik prachtig. Niet iedereen vind het wat en dat mag :) Stranden met rotsen hebben mijn voorkeur boven zandstranden vanwege het snorkelen. De Spaanse kust biedt deze mogelijkheid volop!

'148315' door Ddrk '148315' door Ddrk

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Botenhuis

Ddrk

Botenhuisje op het meer van Banyoles nabij Girona. De avond valt en het is windstil. Een goed moment voor een foto van de mooie waterspiegeling.

'497564' door vulture1960 '497564' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Van Montserrat tot aa

vulture1960

Ben in Motserrat van het klooster naar het kruis op de heuvel gewandeld. Daar heb je een mooi vergezicht over het landschap en bij helder weer kun je Barcelona goed zien. Dat ligt op ongeveer 50 km. De berg torent uit boven het in de omgeving vrij vlakke Catalaanse landschap, met de Sant Jeroni als hoogste piek (1236 m). Andere hoge pieken zijn de Cavall Bernat, Les Agulles, Serrat del Moro, Montgrós, Sant Joan en Palomera. In 1987 werd Montserrat aangewezen als nationaal park, om het behoud van deze bijzondere berg te garanderen. Het vegetatietype dat dominant is over de gehele berg, is de maquis of "mediterraanse struik". De fauna die de berg kenmerkt, omvat vleermuizen, wilde zwijnen en wilde geiten. Bron Wikipedia

'459261' door marjolijn '459261' door marjolijn

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Serendipity (Masia...

marjolijn

Soms ga je iets bekijken en zie je toevallig en onverwacht iets wat zeker zo leuk is. Een bezoekje aan Masia d’en Cabanyes in Catalonië leverde deze toevallige foto op, een schilder die het buitenhuis vastlegt. De romantische dichter Manuel de Cabanyes, telg uit een gegoede familie van kooplieden, schreef zijn gedichten op de trappen van het buitenhuis dat zijn vader in 1798 liet bouwen. In het huis vind je nu het Centre de Interpretación del Romanticismo Manuel de Cabanyes, er is een tentoonstelling ingericht over het leven en werk van de dichter en zijn familie. Er is een woord voor dit soort toeval, serendipiteit of in het Engels serendipity. In de Amerikaanse romantische komedie Serendipity spelen toeval en lot ook een grote rol, de hoofdrolspelers Kate Beckinsale en John Cusack komen elkaar toevallig tegen, verliezen elkaar weer maar worden uiteindelijk na zeven jaar toch weer verenigd. We bezochten dit buitenhuis tijdens een kleine rondreis rondom de stad Barcelona.

'421498' door noiram '421498' door noiram

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Bergstreek

noiram

In de grensstreek tussen Catalunya en Aragon die beiden grenzen aan de Pyreneeën, duizelt het je soms van de mooie uitzichten. Prachtige uitlopers van het hooggebergte overal waar je kijkt.

'553632' door RobHoekstra '553632' door RobHoekstra

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Girona

RobHoekstra

Heb je zin in een citytrip en begeef je je aan de Costa Brava maar ben je uitgekeken op Barcelona? Probeer dan eens Girona. Een gezellig middeleeuws stadje met een mooie kathedraal bekend uit de serie Game of thrones. Zeker niet zo bruisend als Barcelona maar desalniettemin een leuk alternatief voor een dag.

'459922' door ivonne '459922' door ivonne

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Breakfast at Tiffany'

ivonne

De romantische comedy uit 1961 met Audrey Hepburn, bekroond met twee oscars, vertelt het verhaal van Holly die ervan droomt om te winkelen bij de juwelier Tiffany & co en dat wil bereiken door contacten te leggen met rijke mannen. Uiteindelijk valt ze voor haar arme buurman, die haar niets meer kan bieden dan een ring uit een pakje Cracker Jack. Mijn luxe ontbijtje was in het voorjaar, tijdens een bijzondere reis, in het hotel Can Bassa in het achterland van Girona. Echt genieten!

'484526' door whelder '484526' door whelder

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Middeleeuws Besalu

whelder

Besalu is een prachtig plaatsje met een Middeleeuws stadscentrum. Het ligt maar zo'n 60 kilometer van de Costa Brava maar je bent hier in een totaal andere wereld.Maar weinig mensen nemen de moeite om Figueras met Dali-museum voorbij te rijden maar dan missen ze dit moois. De foto is genomen vanaf de brug met stadspoort die het handelsmerk is van Besalu (ik heb er vorig jaar al eens een foto van geplaatst). De foto is genomen vlak voordat er een enorm onweer losbarstte.

'496928' door agrotewal '496928' door agrotewal

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Sitges in de winter

agrotewal

Deze foto heb ik genomen begin januari toen we onderweg waren naar Marokko.Een zonovergoten avond. Sitges is een badplaats en gemeente in de Spaanse regio Catalonië, in de provincie Barcelona, met ruim 28.000 inwoners (2011), een bevolkingsaantal dat in de zomer aanzienlijk toeneemt. Sitges ligt op ruim 30 kilometer afstand van Barcelona. Het stadje is erg populair onder de Barcelonese stadsbevolking voor een bezoek in het weekend. Sitges heeft zijn historische, maar kleine, centrum weten te behouden, waardoor het één van de mooiste plekken van de Spaanse kust wordt genoemd. (Wikipedia)

'491429' door jacomien '491429' door jacomien

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Teamwork

jacomien

Een kijkje op een schip dat zojuist is aangekomen in het haventje van Blanes. De kisten met de gevangen vis worden naar de visafslag gebracht. En nu moet de boot weer klaargemaakt worden voor de volgende vangst. Dat betekent dat de netten gecontroleerd worden en eventueel gelijk gerepareerd worden. Teamwork! Onder het werk is het zo te zien ook nog gezellig!

'494671' door vulture1960 '494671' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Basilica - Montserrat

vulture1960

We maakten een 5 daagse trip naar Barcelona. Ook een dagje naar Montserrat geweest. Mooie basiliek, je kunt er ook mooi wandelen en je hebt een prachtig uitzicht. het is gebouwd in de Gotische stijl. Binnen kun je het madonna beeld zien. Gewacht to eind van de dag voor een leeg plein zonder toeristen

'553139' door vulture1960 '553139' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Basilica - Montserrat

vulture1960

We waren met het hele gezin 5 dagen in Barcelona. We zijn echter ook een dagje naar Montserrat geweest. In Barcelona stap je op de bus. Onderweg een stop gemaakt bij een dorpje waar Gaudi een mooie kerkje had ontworpen. In Montserrat met de kabeltrein naar boven gegaan. Je kunt er mooi wandelen met prachtige uitzichtpunten en er staat ook een mooie Gotische basiliek.

'494005' door pixelfun '494005' door pixelfun

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Het Middeleeuwse...st

pixelfun

Besalú, op een uurtje rijden van Barcelona, met mooie steegjes en een overvloed aan middeleeuwse gebouwen. Vanaf de doorgaande weg is het authentieke stadsbeeld, gedomineerd door deze Romaanse brug, al te zien. Ik heb er een panorama van geschoten (18 foto's) om de brug goed uit te laten komen. Je zou het niet zeggen, maar het was die dag 32 graden!