Castilla-La Mancha

Castilla-La Mancha is een van de zeventien autonome regio's van Castilla-La Mancha. Het beslaat het middelste deel van het land. Toledo is de hoofdstad en tevens de belangrijkste stad. Hier vind je onder andere El Monasterio de San Juan de los Reyes, de Kathedraal van Toledo en het fort Alcázar. Met een oppervlakte van 79.462 vierkante kilometer behoort Castilla-La Mancha tot een van de grotere regio's van Castilla-La Mancha.

Informatie over Castilla-La Mancha

Beste foto's & tips van Castilla-La Mancha

'508506' door sidonius '508506' door sidonius

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

Slapen in kloosters e

sidonius

Een aanrader is een fly drive rondreis door centraal Spanje, waarbij je overnacht in paradores. Dit zijn eeuwenoude kloosters of kastelen die ingericht zijn als luxe hotel (meestal 4 sterren). Slapen in een hemelbed, een trapportaal bewaakt door stalen ridders met lansen, de statige vertrekken van kloosters. Op de foto de parador van Cuenca, een voormalig klooster uit de 16e eeuw. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de gorge van de rivier de Huecar waaraan de stad ligt en op de bekende 'hangende huizen' die deels gebouwd zijn hangend boven de kloof. Tip: je kunt vele verschillende rondreizen in Spanje maken met overnachtingen in paradores. Wij kozen voor de Don Quijote route die vooral langs oude kastelen gaat en enkele kloosters. Kijk voor meer informatie op www.mundicolorvakanties.nl en kijk bij Paradores

'486727' door sidonius '486727' door sidonius

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

Cuenca on the rocks

sidonius

De oude stad Cuenca wordt omhoog geperst door de steile ravijnen van de rivieren Júcar en Huécar. Cuenca is een prachtige en spectaculaire stad om te bezoeken, niet alleen vanwege de ligging op die rotsen, maar ook vanwege de musea, kerken en mooie middeleeuwse bouwwerken. De bekendste zijn de hangende huizen (Casas Colgadas), waarvan ik al eens een foto heb geplaatst. Deze hangen letterlijk boven de ravijn. In een aantal zijn winkeltjes, en er is een hangend huis met een klein museum. Daar heb je een prachtig uitzicht op/in de ravijn. Als je goed kijkt zie je die hangende huizen nog net helemaal links.

Laat kaart zien