Tenerife

'252020' door carla '252020' door carla

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Piratendorp

carla

(foto is een scan) - Masca wordt ook wel het piratendorp genoemd. De bewoners konden vanaf deze hoogte de zee overzien, maar andersom is vanaf zee het dorp nauwelijks te herkennen. Ideaal voor piraten dus. Omdat het zo goed verborgen lag in dit berggebied, is het ook het laatste dorp geweest dat door de spanjaarden is veroverd. De wandeling die we hier gemaakt hebben door de kloof is een hele mooie afdaling richting de baai van Los Gigantes. Zorg wel voor goed schoeisel, en voldoende drinken, want de hellings-percentage bedraagt ongeveer 10% -- Het eerste gedeelte is een steil gravelpaadje, waarna al snel een houten brug wordt bereikt over het beekje dat door de Mascakloof slingert. Opvallend zijn de vele palmbomen; Masca is dé plek van het eiland met de grootste populatie palmbomen.

'304986' door Dapau '304986' door Dapau

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Road to Masca

Dapau

De Canarische eilanden (zo niet heel Spanje) ligt natuurlijk vol met mooie slingerweggetjes door bergen en dalen. Lekker in de huurseat al dan niet met baby aan boord kun je je heerlijk laten verdwalen. Zo ook op Tenerife waar deze pas gerenoveerde weg spectaculaire uitzichten biedt richting het prachtige dorpje Masca.

'496486' door Suuzer '496486' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Noordkust van Tenerif

Suuzer

Deze prachtige rotsen vindt je in het Noorden van Tenerife. Vanaf deze rotsen heb je een prachtig uitzicht over de zee en de kust, je kijkt op het dorp San Andrés en op het mooiste strand van het eiland La Playa de las Teresitas (ongeveer op 6 km van Santa Cruz). Een rustig strand met wit Sahara zand en palmbomen tegen deze opdoemende bergen en rotsen.

'541740' door JMoerkens '541740' door JMoerkens

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Met de Auto door El..

JMoerkens

Een goede manier om het verrassend spectaculaire nationale park El Teide op Tenerife te ontdekken is per (huur)auto. Rondom de vulkaan Pico del Teide (3.718m) strekken zich waanzinnige landschappen uit, die steeds van karakter veranderen. Zandduinen waar je je midden in de woestijn waant, lavarotsen, groene valleien, je ziet het aan je voorbij trekken wanneer je over de autoweg TF-21 rijdt. Er zijn veel wandelingen te maken vanaf deze route. Je kunt eenvoudig kiezen welk landschap je het meest aanspreekt, of waar je het met zo min mogelijk anderen hoeft te delen. Bovendien voert de autoweg je ook langs diverse uitzichtpunten. De bekendste is de kabelbaan (Teleferico) die je binnen 10 minuten bijna bovenaan de vulkaan brengt. Het uitzicht is adembenemend, zowel letterlijk als figuurlijk. Hier merk je écht goed dat de lucht ijler is. Na een stukje klimmen kun je zomaar buiten adem zijn, dus houd je lichaam goed in de gaten en rust op tijd. Dit zicht op de TF-21 is gemaakt onderaan de kabelbaan, dus kun je nagaan hoe hoog je uiteindelijk staat! De autootjes zijn slechts stipjes in dit eindeloze vulkaanlandschap.

'487167' door Suuzer '487167' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Tropisch palmenstrand

Suuzer

Op het eiland Tenerife bezoeken toeristen graag de stranden in het zuiden. Het eiland heeft overigens niet alleen zwarte lava stranden. Bezoek ook eens La Playa de las Teresitas bij het dorp San Andrés in het Noorden van Tenerife. (ongeveer op 6 km van Santa Cruz). Het is het mooiste strand van Tenerife. Het is aangelegd met fijn goudgeel zand uit de Sahara. Het is per schip naar Tenerife gebracht om een kilometer lang zandstrand aan te leggen. Het strand is rustig en prachtig met zijn palmbomen. De opdoemende bergen achter het strand geven het geheel een bijzondere sfeer. Het strand wordt vooral door lokale mensen bezocht.

'487309' door Suuzer '487309' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Sneeuw op El Teide.

Suuzer

Het klimaat op Tenerife ligt 's winters rond 19° en 's zomers rond 25°. Tenerife word het eiland van de eeuwige lente genoemd. Dit is echter niet op elk deel van het eiland correct. Tenerife heeft een weergrens. De oorzaak hiervan is de vulkaan Pico del Teide. Wolken boven de Atlantische Oceaan blijven hangen tegen de bergen. Hierdoor heeft het noorden van Tenerife een subtropische vegetatie. In het noorden van Tenerife is het ook vaker bewolkt en regenachtiger dan in het zuiden van het eiland. Boven de 2000 meter komt in de periode november-april sneeuw voor. Vooral de 3718 meter hoge top van El Teide is dan langere tijd bedekt met sneeuw. Hoewel het koudste seizoen van het jaar officieel op vrijdag 20 maart ten einde is gegaan, weigert Koning Winter te vertrekken op de Canarische Eilanden. Deze foto nam ik afgelopen week, net zoals de foto hiervoor met het tropische strand! Tip: Ga de vulkaan op, vooral als er sneeuw ligt, het is prachtig!

'517828' door ALopezBlanco '517828' door ALopezBlanco

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Eerst afzien en dan..

ALopezBlanco

Enkele dagen nadat er een vreselijk storm had gewoed over het noordoosten van Tenerife, er waren overstromingen en flink wat schade, gingen wij daar wandelen. De wandeling ging van het ene gehucht Benijo langs de kust naar het volgende gehucht El Draguillo. Op dit pad waren de gevolgen van de overstromingen goed te zien, het lag vol puin, rotsblokken en modder, maar het was te doen. Het uitzicht was overweldigend! Dit werd later nog mooier....maar eerst nog afzien. In El Draguillo aangekomen moest er geklommen worden. Dat was flink afzien. De klim was ong 400 meter met een stijgingspercentage van 30%! Normaal is dit de koele kant van Tenerife maar we liepen nu in de brandende zon, 30 graden. Boven gekomen eerst door een heerlijke verkoelend stukje laurierbos en toen we daar uit kwamen werden we getrakteerd op het fenomenale uitzicht op de noord oost kust! WAUW! Dat was die klim meer dan waard.

'493697' door Suuzer '493697' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Filmlocatie

Suuzer

De Teide behoort tot de derde grootste vulkanische keten ter wereld. De krater is maar liefst 48 kilometer in omtrek. De vulkaan lijkt in vele opzichten met de rode planeet Mars. De maanstructuur en geologische gelijkenissen zijn voor wetenschappers de ideale grond voor onderzoek te voeren. Met de auto kun je tot op iets meer dan 2.200 meter hoogte raken. Dan bevind je je bij Los Roques de García, een indrukwekkende rotsformatie die je een fantastisch zicht verschaft over een kilometerslange lava-vlakte. De straal van deze vlakte bedraagt 16 km. Het was ook op deze lavavelden dat onder andere de originele Planet of the Apes, The Ten Commandments, een film van de Star Wars trilogie en Clash of the Titans geschoten werd. Geef toe op dit 'maanlandschap' met een mengeling van dorre struiken, kale en licht begroeide rotsen en hier en daar een verdwaalde dennenboom zouden buitenaardse wezens niet misstaan! ;-)

'543916' door AnneKetelaars '543916' door AnneKetelaars

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Arona - Tenerife -...

AnneKetelaars

Op Tenerife was ik helemaal weg van de kleine smaakvolle bananen. Toen ik in het hotel een foldertje zag liggen over een bananenplantage met die bananen in de buurt, was voor mij de keuze snel gemaakt, daar moest ik wezen ;) Wij bezochten Jardines del Atlantico (tegenwoordig heet het Aloë Park) gelegen in Arona. Deze ranch was van oorsprong al een bananenplantage, maar inmiddels verbouwt men ook aloë vera en kun je deze mooie plek bezoeken ;) Een gids die aardig wat talen beheerst, leidt je rond over het terrein. Ze heeft er behoorlijk de pas in, dus foto's maken doe je maar in je eigen tijd. Hier kun je na de rondleiding rustig en uitgebreid de tijd voor nemen ;) Naast bananen en aloë vera, kun je genieten van een fraaie ruime tuin vol met een diversiteit aan bomen, planten en bloemen (met bordjes die hun namen en land van oorsprong verklappen). Ook zijn er diverse (boerderij-)dieren te vinden en leer je ook nog wat over de geschiedenis van de eilanden. Met een bananenlikeurtje erbij en fijne zachte handjes toe, was het een leuk en verrassend uitje op Tenerife ;)

'533966' door JMoerkens '533966' door JMoerkens

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

De Kleuren van El...T

JMoerkens

Parque Nacional del Teide omvat het buitenaards ogende landschap rondom de vulkaan Pico del Teide. Deze voormalige vuurspuwer is met zijn 3.718 meter de hoogste berg van Spanje. Overigens is hij vanaf de zeebodem berekend zelfs 7.000 meter hoog. Je kunt helemaal tot bovenaan de krater komen, met enige inspanning. Wanneer je met de auto op weg gaat naar het nationaal park, stijg je gaandeweg al behoorlijk boven de zeespiegel. In het park zelf vind je de kabelbaan, de Teleférico, die je in enkele minuten naar 3.555 meter hoogte brengt. De laatste paar honderd meter naar de vulkaankrater zijn te hiken, maar hiervoor dien je een vergunning te hebben. Vanaf de vulkaan heb je een magisch uitzicht over de omgeving van de piek, waarover in 1909 voor het laatst lava stroomde. Het landschap heeft hier de meest wervelende kleuren, geweldig om te zien! Door het landschap slingert een autoweg, waaraan je goed kunt zien hoe hoog je je op de vulkaan bevindt.

'508048' door Jelle51 '508048' door Jelle51

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Het neusje van de zal

Jelle51

Vanaf de boot rijden we in en paar minuten naar de Costa Adeje om intrek te nemen in het Bahia del Duque Beach Resort. Het hotel is een luxe, vijf-sterren hotel en heeft een prachtige zeer grote ontvangsthal, het ontvangst is uiterst vriendelijk en professioneel, ik word in het Nederlands aangesproken. Het personeel is gekleed in de lokale klederdracht. Ik kijk mijn ogen uit wat een prachtig hotel is dit. Na een kwartier wordt ik naar mijn kamer gebracht een grote comfortabele kamer met uitzicht op zee. Het balkon is uitnodigend met twee ligbedden Het terrein omvat tropische tuinen en heeft 5 buitenbaden zwembaden en een kinderbad, die verwarmd worden in de winter. Op de bovenste verdieping is er nog een zwembad en een groot zonneterras met een spectaculair panoramisch uitzicht. Verder is er een zeer gevarieerd in wellness- centrum, waar je een heerlijke massage kunt krijgen. Dit is het neusje van de zalm op Tenerife adres: Avenida Bruselas s/n, 38670 Costa Adeje, Adeje, Tenerife, Spanje

'489946' door Suuzer '489946' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Het kustplaatsje...Ba

Suuzer

Het kleine rustige kustplaatsje Bajamar aan de noordkust van het eiland Tenerife, in de gemeente San Cristóbal de La Laguna. Een klein stadje, aan de voet van de meest westelijke rand van het Anaga gebergte, bekend om zijn strand "la playa de San Juan" en de natuurlijke zwembaden van zeewater "Piscina natural de Bajamar". Het heeft een oud centrum met de bedevaart kapel van San Juan Bautista, uit 1628. Bajamar is een ideaal vertrekpunt voor wandelingen in de Anaga bergen. Bajamar is ver weg van alle drukte. In plaats daarvan vind je het eenvoudige leven, idyllische plekjes, een vleugje romantiek met een prachtig uitzicht over de diepblauwe Atlantische Oceaan.

'452989' door herman m '452989' door herman m

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Risco Bello

herman m

De Watertuin 'Risco Bello' in Puerto de la Cruz op het eiland Tenerife bevat een verzameling van zo'n vijfhonderd exotische, tropische en subtropische planten. Het grondstuk, ter grootte van circa twee hectares, strekt zich uit over vijf terrassen, ingericht in verschillende stijlen. De tuin bestaat uit een weelderige vegetatie, diverse meertjes, hangbruggetjes, watervallen, grotten en fonteinen. Eenden, zwanen, ganzen en reigers genieten van de waterrijke omgeving.

'496854' door Suuzer '496854' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

San Cristóbal de La..

Suuzer

Deze foto maakte ik bij het kleine, rustige stadje Bajamar aan de noordkust. Het ligt aan de westelijke rand van het Anaga bergen. Vanuit Bajamar kun je prachtige wandelingen maken in het mooie groene gebergte. En 's avonds kun je hier aan de kust genieten van een prachtige zonsondergang. Overdag wordt er veel gesurft, gedoken en gesnorkeld.

'524564' door Suuzer '524564' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Zwemmen (en duiken) i

Suuzer

Puerto de la Cruz is ligt aan de noordkant van het eiland Tenerife. Puerto de la Cruz geen typische badplaats, het is een klein vissersstadje dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot de stad die het nu is. Hier vindt je geen brede witte zandstranden, maar er zijn wel een paar stranden die bestaan uit zwart zand en zwarte keien. Op de stranden staat vaak een vrij gevaarlijke stroming. De lange wandelpromenade langs de kust heeft en aantal mooie bezienswaardigheden zoals de witte kapel uit de achttiende eeuw, de Capillo San Telmo, en de uit 1600 stammende kerk in typisch Canarische stijl, de Iglesia de San Francisco, en het fort, Castillo San Felipe. Zwemmen kun je bij het zwembad Lago Martíanez, of in de haven!

'458527' door Fransvdg '458527' door Fransvdg

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

A fish called Wanda

Fransvdg

Wat hebben we een leuk maandthema! Deze foto maakte ik op de Mercado de Nuestra Señora de Africa in Santa Cruz, de hoofdstad van het eiland Tenerife. Toen wist ik nog niet dat ik hem kon gaan gebruiken voor een filmtitel. A fish called Wanda is een Britse komische film uit 1988, geschreven door John Cleese en geregisseerd door Charles Crichton. Omdat het een komische film is durf ik er ook wel een schepje boven op te doen: Wanda ligt op de vierde rij in het midden........

'487521' door Suuzer '487521' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Zonsondergang bij...B

Suuzer

Bajamar aan de noordkust van Tenerife. Het kleine, rustige stadje Bajamar aan de noordkust behoort tot de gemeente San Cristóbal de La Laguna en ligt aan de westelijke rand van het Anaga bergen. Om deze reden, is Bajamar een ideaal vertrekpunt voor wandelingen in het groene noorden. De kust van Bajamar is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Je zal er ook enkele surfers tegen komen. Als je de zee zelf niet in gaat kun je gebruik maken van de zwembaden aan de kust met zeewater. Na een heerlijke wandeling kun je terug aangekomen bij de vuurtoren Faro de Bajamar genieten van een prachtige zonsondergang!

'457455' door Fransvdg '457455' door Fransvdg

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Goede Teide

Fransvdg

Ja, Goede Teide, slechte Teide. Maar dan anders. Hier ben ik bijna bij het bovenste kabelbaanstation, op 3555 meter hoogte. Het was prachtige weer. We kwamen ver boven de wolken uit. En dat gaf een prachtig uitzicht. Goede Teide dus voor ons. Maar voor de mensen aan de voet van de vulkaan toch een beetje slechte Teide, want daar was hij niet meer te zien....In de ochtenduren heb je vaak de beste kans op een goed zicht. Vooral als je zelf zuidelijker staat. Omdat de wind onvoorspelbaar is, is het nooit van te voren zeker of je met de kabelbaan mee mag. Zo blijft een Teidetocht dus altijd een verrassing.

'452605' door herman m '452605' door herman m

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Statige stad

herman m

La Orotava is een statige stad in het noorden van Tenerife. De stad ligt op 340 meter hoogte, midden in het vruchtbare dal van de Valle de Orotava. De smalle straatjes bieden een schat aan aristocratische, kerkelijke en burgerlijke architectuur. Hier vestigden de conquistadores en de grootgrondbezitters zich na de verovering van de Canarische eilanden door Spanje.

'503779' door Suuzer '503779' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Orotava vallei

Suuzer

De vallei van Orotava in het noorden van Tenerife is heeft prachtig landschap, en heeft een unieke flora. het gebied strekt zichvan Puerto de la Cruz tot los Realejos. Boven de vallei toornt indrukwekkend de vulkaan Pico del Teide (3718m) uit. Je kunt hier mooie wandelingen maken, er zijn heel wat wandelroutes en wandelpaden te vinden. Vooral de hoger gelegen gebieden van de vallei hebben prachtige paden, zoals deze op de foto. Je loopt door dennenbossen, paden met grote varens, komt langs druivenplantages en prachtige planten en bloemen, omhoog lopend richting Pico del Teide, naar het vulkanische maanlandschap Las Cañadas. Je komt op deze paden bijna niemand tegen, dit pad is de Camino de Candelaria (meer daarover bij mijn volgende foto) (graag openen)

'524513' door ALopezBlanco '524513' door ALopezBlanco

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Authentiek Tenerife..

ALopezBlanco

Als je de zuid-west kust van Tenerife kent, dan weet je dat dit super toeristisch is, volgebouwd met hotels. Weet je dat je daar een leuke pittoresk dorpje met strandje kan vinden? El Puertito! El Puertito betekent kleine haventje, en klein is het. Nog heerlijk authentiek! Het ligt in een mooi beschutte baai. Het strand is een lavastrand, maar dat is ook niet waarom je hier moet zijn. Het is dé plek op Tenerife om zeeschildpadden te zien! Dus doe je flippers aan, zet je duikbril op en ga op zoek! Op ongeveer 10 meter van de kust, tussen de vissersbootjes heb je de meeste kans om ze te zien. Wij waren hier 2 x wat later op de middag, lekker een uurtje zwemmen en als de zon bijna ondergaat genieten van een hapje en een drankje bij El Bodegon Pepe y Lola, tegen bijna vooroorlogse prijzen.

'504049' door Suuzer '504049' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Vulkanische vallei

Suuzer

De vulkaan El Teide of Pico de Teide is met een hoogte van 3718 meter vanaf zeeniveau het hoogste punt van Spanje. De Teide, is een stratovulkaan, de vulkaan stijgt op uit de grote caldera Las Canadas. De vulkaan is ontstaan uit verschillende periodes van hevige vulkanische activiteit, het hele ontstaan van de vulkaan heeft miljoenen jaren in beslag heeft genomen. Het Nationaal Park Teide is met een oppervlakte van 189,9 vierkante kilometer het grootste park van de Canarische Eilanden. Het beschermde natuurgebied,en een werelderfgoed is ook het oudste nationale park van de eilanden. Het park is erg bijzonder en mooi, elk gedeelte ziet er weer anders uit, vooral ook de kleuren zijn erg mooi je blijft kijken... Op de foto zo je een vulkanische vallei, vlak bij de vulkaan. ( graag openen )

'487994' door Suuzer '487994' door Suuzer

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Parque Nacional del.

Suuzer

Parque Nacional del Teide. Het park is met de auto goed te bereiken. Door het park loopt een autoweg die je langs diverse uitzichtpunten en wandelroutes voert. Bij de ingang van het park aan de oostkant ligt het bezoekerscentrum El Portillo. Hier is een kleine tentoonstelling over het park en een botanische tuin met lokale plantensoorten. Met een kabelbaan, kun je naar het platform La Rambleta op 3555 meter hoogte, vlak onder de top van de Teide. Met toestemming kun je verder naar de top klimmen. Zorg voor voldoende benzine, en neem warme kleren mee het is fris boven. Eenmaal boven het wolkendek uitgekomen gaat er een wereld voor je open!

'454246' door Wolliewol '454246' door Wolliewol

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Hoogste berg van...Sp

Wolliewol

Met z'n allen brachten we een bezoek aan de hoogste berg van Spanje: El Teide. Het uitzicht was adembenemend en vooral de laag sneeuw maakte het extra bijzonder.