Tenerife

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anaga hike

Tenerife,
Spanje


Vorige maand tijdens onze reis naar Tenerife hebben we een dagwandeling gemaakt Dit bleek achteraf de meest interessante route die ik persoonlijk ooit heb gezien.

Beginnend op de top van het Anaga gebergte, dat een van de grootste natuurreservaten van Tenerife herbergt. Wandelden we in zo’n 12,2 kilometer naar beneden in een noordwestelijke richting.

Deze wandeling begon met weelderige bossen en eindigde langs een surrealistisch pad van wildernis en typisch vulkanische landschappen, net voordat we onze bestemming ‘Punta di Hidalgo’ zouden bereiken.

Voor mij als nederlander, is het weersysteem van Tenerife een lust voor het oog. Je weet nooit wat je voor het weer kunt verwachtten. Wolken worden geblokkeerd door bergketens die weersveranderingen tot stilstand brengen en dan slaat plotseling het weer om en heb je een regenjas nodig.

Het dorp op deze foto is genaamd 'Las Carboneras'. Het was het laatste teken van bewoning voordat we de wildernis ingingen. Met zijn ligging tussen meerdere bergketens, waren er meerdere spectaculaire hoeken te fotograferen en telkens leek het alsof de wolken de wereld zouden opslokken.

Dit is mijn favoriete foto; Ik hoop dat jullie dit uitzicht mooi vinden.

Groet,
Raymond Trienekens


PS. Mensen met hoogtevrees raad ik deze wandeling af