Lanzarote

'457578' door Mary54 '457578' door Mary54

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Laguna de Janubio

Mary54

Hier rijden we richting zuidwestkust richting El Golfo daar vind je deze schoonheid van deze oude zoutwerken met op de achtergrond de vulkanen. Er zijn voldoende plekjes waar je de auto kunt parkeren om foto`s te maken!

'457345' door RReintjes '457345' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Drakenbloedboom

RReintjes

Van medereizigers vernamen wij dat in het plaatsje Tinajo een prachtige drakenbloedboom (dracaeno draco) zou staan. Deze bomen zijn nauwelijks in wilde staat nog te vinden en komen alleen op de Canarische Eilanden, Madeira en Kaapverdië voor. Ze worden maximaal 12 meter hoog, maar kunnen daarentegen duizenden jaren oud worden. Bron Wikipedia.

'516033' door MiekeDeHaas '516033' door MiekeDeHaas

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Wijnbouwgebied La...G

MiekeDeHaas

Met de hand hebben de boeren trechtervormige gaten in de vulkaanaarde uitgegraven, waarin ze vervolgens wijnstokken/druivenplanten hebben geplant. Daarna hebben de boeren muurtjes gebouwd in de vorm van een halve cirkel als windschermen om de trechters heen. De muurtjes zijn gebouwd van lavastenen. Het is een uniek landschap. Hier is een wijnboer actief met het verzamelen van dode druiventakken. Het is prachtige wandelen in de omgeving. Lanzarote is niet zo groot en al snel zie je borden staan met 'Geria' erop. Parkeer ergens je auto en ga dan aan de wandel. Erg mooi.

'494229' door Leeu '494229' door Leeu

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Vallei van de 1000...

Leeu

In het noordelijke deel van Lanzarote, net onder de vulkaan Monte Corona ligt 1 van de groenste gebieden van Lanzarote: de vallei van de 1000 palmen. De palmen zijn beschermt en mogen niet gekapt worden. Bij geboorte van een zoon worden er 2 palmbomen geplant en bij de geboorte van een dochter 1.

'501080' door RReintjes '501080' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Timanfaya

RReintjes

Als je vanuit Playa Blanca richting het nationale park Timanfaya rijdt, krijg je voordat je daar arriveert aan je linkerzijde een afslag, waar je een fors aantal dromedarissen ziet liggen. Heel toeristisch maar toch indrukwekkend zo'n ritje, wij deden het ook.

'509993' door RReintjes '509993' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Wandelgebied

RReintjes

Een leuke tip en met name voor wandelaars, is het wandelgebied bij El Golfo. Als je het plaatsje binnenrijdt krijg je aan je linkerhand een grote parkeerplaats, waar zich een trap omhoog bevindt, die volgen en dan kom je prachtige natuur tegen, waaronder een groen kratermeer en uitzichten als deze.

'459519' door RReintjes '459519' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Slecht weer op komst

RReintjes

We reden langs de westkust naar La Santa, wat een surfplek zou zijn. Daar aangekomen werd het aardedonker en zagen we de regen op ons afkomen. Wel een prachtig gezicht. Geopend komt de foto mooier tot zijn recht.

'553509' door WKerkhof '553509' door WKerkhof

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Het geheim van Cueva.

WKerkhof

Wanneer je de LZ-1 volgt naar het Noorden, richting Orzola kom je bij een grottenstelsel van ongeveer 7 kilometer lang: Cueva de Los Verdes. Dit grottenstelsel is nog maar een paar 1000 jaar oud (vrij nieuw dus voor grotten begrippen...) en is ontstaan toen de Corona Vulkaan uitbarstte. Ongeveer 1 kilometer van dit stelsel kun je bekijken met een gids. Met een groepje ga je de grotten in en de gids verteld in het Spaans en het Engels meer over deze mooie plek. Het hoogtepunt van de tour is dit spannende pad langs een enorme afgrond. Wie durft mag dichtbij de rand komen... En wie goed kijkt ziet hier het geheim van Cueva de los Verdes! Ik ga natuurlijk niks verklappen... (Maar dit meertje is misschien wel het meest verborgen en geheime meertje wat ik ken) Entrée kosten zijn €9,- per persoon en de rondleiding duurt maximaal een uur.

'460553' door RReintjes '460553' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Dal van 1000 palmen

RReintjes

Als je van Teguise richting Haria rijdt, voert de weg over een prachtige kronkelweg naar de hoogste punten van het eiland Lanzarote. Op een gegeven moment heb je een prachtig uitzicht over het dal van de 1000 palmen, waar het mooie dorp Haria middenin ligt. Geopend komt de foto echt tot zijn recht.

'457953' door Mary54 '457953' door Mary54

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Vulkaan op La Cracios

Mary54

Vanaf het uitzichtpunt bij Mirador del Rio heb je een heel mooi uitzicht op het eilandje La Craciosa met daarop deze vulkaan met zijn prachtige lijnen en kleuren.

'458145' door RReintjes '458145' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Groen kratermeer

RReintjes

Aan de westkust van Lanzarote ligt het kleine plaatsje El Golfo. Als je de plaats binnenrijdt dan vindt je direct aan je linkerzijde een flinke parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats loop je omhoog en bij het eerste uitzichtpunt wordt je geconfronteerd met dit groene kratermeer. S.v.p. openen.

'460749' door RReintjes '460749' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Typisch kerkje

RReintjes

Ergens in het midden van het eiland Lanzarote, in de buurt van Al Campesino kwamen we onderweg dit typische kerkje tegen. De moeite waard om even te stoppen en vast te leggen.

'457483' door RReintjes '457483' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Terrasbouw

RReintjes

Vanaf de oude hoofdstad Teguise namen we de weg richting Haria, die bekend staat om zijn prachtige vergezichten. Ruim voor Haria, in de buurt van Penas del Chache werden we geconfronteerd met dit mooie landschap. Geopend komt de foto mooier tot zijn recht.

'459031' door Mary54 '459031' door Mary54

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Timanfaya

Mary54

Voordat je bij de vulkanen van Timanfaya aankomt zie je een hele rits kamelen liggen waar je een ritje op kunt maken door een stukje van de vulkaan waar het nog mag.

'457485' door Mary54 '457485' door Mary54

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Uitzicht onderweg

Mary54

Hier zijn we onderweg richting zuidkust.Prachtige landschappen trekken aan je voorbij een genot om naar te kijken raampje van de auto open en schieten die plaatjes!

'374047' door Simmes Jan '374047' door Simmes Jan

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Zoutwinning op...Lanz

Simmes Jan

Aan de kust van Lanzarote zag je dit soort terreinen waar zout werd gewonnen. Verder is Lanzarote een prachtig wandel- en fietseiland met een aangenaam klimaat. Wel even wat anders dan onze Hollandse kwakkelwinter.

'509380' door Mary54 '509380' door Mary54

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Wolkenpartij

Mary54

Na een lange en hevige plensbui klaarde het gelukkig weer op en dat gaf een prachtig wolkendek.Met mijn camera op schoot in de auto wacht ik op een plek om te stoppen maar lukte niet dus dan maar door het raampje van de auto.

'457794' door Mary54 '457794' door Mary54

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Van boven af

Mary54

Bij het vertrek vanuit Lanzarote had ik een raamplaatsje en had een mooi zicht van bovenaf hier kun je ook goed zien dat het eiland niet alleen maar zwart van de lava is maar ook groen is,foto is met de telefoon gemaakt.

'509793' door RReintjes '509793' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Vulkaan in achtertuin

RReintjes

In het noorden van Lanzarote ligt Mirador del Rio, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op het eilandje La Graciosa. De "hoofdstad" van het eiland, Caleta del Sebo ligt hier prachtig in het vulkaanzand met een vulkaan in de achtertuin. S.v.p. openen.

'509236' door dianethone '509236' door dianethone

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Maanlandschap

dianethone

Lanzarote-Timanfaya N.P. Een maanlandschap van de eerste orde ! In de jaren 1730-36 ontstaan na een reeks van aardbevingen die talrijke dorpen van de kaart veegden. En nog steeds hier en daar heet... Maar wel adembenemend mooi .

'523543' door MiekeDeHaas '523543' door MiekeDeHaas

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Wandelen tussen de...

MiekeDeHaas

Lavastromen hebben voor een ruige rotsformatie gezorgd die zeer abrupt stopt daar waar de zee begint. Dit heet Los Hervideros. 'De kolkenden', zo zou je deze naam kunnen vertalen. Tussen de rotsen door kun je wandelen en zijn uitzichtplateaus aangebracht. Je kunt hier dus heerlijk tussen de lavarotsen struinen met een prachtig zicht op de rode berg. Doordat de zee zich een weg probeert te banen door de gaten en spleten van het lavagesteente, geeft dit een overdonderend mooi geluid.

'500266' door RReintjes '500266' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Vulkaan

RReintjes

Ook op het piepkleine eiland La Graciosa, komen meerdere vulkanen voor. Het eilandje is met een ferry bereikbaar, waarna je kunt genieten van rustige stranden en een ruig achterland.

'425327' door huubverbeek '425327' door huubverbeek

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Druiventeelt Lanzarot

huubverbeek

Op Lanzarote worden druiven gekweekt in z.g. hoyos, kuilen in de zwarte vulkanische grond waaromheen een halve cirkel van kleine lavastenen muurtjes (Abroyos) de plant bescherming bieden. Het vocht dat tijdens de nacht condenseert op deze muurtjes zorgt voor het water voor de druivenstokken en is een aloude beproefde methode zoals hier in La Geria.En het is natuurlijk ook een fotogeniek landschap!

'490134' door RReintjes '490134' door RReintjes

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Salinas de Janubio

RReintjes

Net ver van het bekende plaatsje El Golfo, liggen de Salinas de Janubio. Deze zoutpannen zijn nauwelijks rendabel meer, maar er wordt nog steeds zout gewonnen.