Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het unieke wijngebied La Geria

Lanzarote,
Spanje


Wie naar het eiland Lanzarote afreist, kan er niet omheen om het wijngebied La Geria te bezoeken. Wanneer je dit wijngebied nadert, zie je berg naar berg de wijnvelden. Het zijn niet zozeer de wijnranken die opvallen maar veel meer de cirkelvormige muurtjes van lavasteentjes, die het landschap bepalen. Men graaft kuilen/putten en plant de druif daarin. De planten worden door de lavamuurtjes afgeschermd tegen de soms zeer felle passaatwinden die over het eiland waaien. De halve 'kommen' zorgen voor een uniek landschap. Het is zelfs een beschermd natuurgebied.
Dwars door de wijngebieden lopen stoffige zandwegen. Parkeer daar ergens je auto en ga te voet verder. Het zorgt voor een heel andere beleving, dan enkel met je auto door het gebied rijden.

Inmiddels is Lanzarote bekend vanwege haar uitstekende wijnen. Je vindt hier niet de Chardonnay, Merlot of Sauvignon Blanc , maar Malvasia druiven. Langs de weg LZ-30, die dwars door het wijngebied loopt, vind je meerdere bodega's zoals La Geria, El Grifo, Stratvs en Rubicón. Deze bodega's hebben een wijnproeverij annex winkel, soms aangevuld met een klein museum. Doel van de openstelling voor het publiek is natuurlijk om wijn te verkopen. Alle bodega's verkopen prima wijnen. En geloof me, de wijn is heerlijk.

P.S. N.a.v. opmerking Hans (Konne000)Wij waren daar in november, je ziet dan weinig ranken of ze liggen helemaal plat en zien er dor uit.