Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Salinas de Janubio

Lanzarote,
Spanje


In het zuidwesten van Lanzarote alleen al zijn veel verschillende hoogtepunten te bewonderen. Natuurlijk spant het National Park Timanfaye de kroon met zijn schitterende ruige lavagesteente, kraters en prachtige kleuren, maar ook El Golfo en Los Hervideros waar de woeste golven op de ruige kust slaan, zijn prachtig om te zien en te horen.

Een heel ander verschijnsel is Salinas de Janubio, het zoutwinningsgebied. Door de ligging van Lanzarote was het de laatste aanlegplaats voor schepen voor ze aan de grote tocht over de Atlantische Oceaan naar Amerika begonnen. Hier werd dus voor de laatste maal voedsel en water ingeslagen en om het vlees en vis langdurig te kunnen bewaren, werd het in zout ingelegd.
Het zout op Lanzarote werd verkregen door zeewater te laten verdampen. Deze zoutbaden liggen dan ook direct aan een kleine baai. Helaas is de zoutindustrie wel teruggevallen.

Door het avondlicht krijgen de zoutbaden een prachtige warme gloed. Door de weg die achterlangs loopt, krijg je een beeld van de werkelijke afmetingen van de zoutbaden. (even vergroten s.v.p.)