Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cactustuin

Lanzarote,
Spanje


De Jardín de Cactus, bij het dorpje Guatize, is het laatste werk gemaakt door alleskunner César Manrique (kunstschilder, beeldhouwer, architect en bouwadviseur). De tuin is aangelegd in de vorm van een amfitheater en bevat zo’n 10.000 cactussen, van zo’n 1400 verschillende soorten.

De cactussen zijn geplant tussen zwarte lavasteen. Dit zwart zorgt er voor dat de groene, gele en rode kleuren van de cactussen opvallen. Groot en klein, dun en dik, bloeiend of juist niet… een grote diversiteit!

Manrique’s liefde voor Lanzarote heeft er voor gezorgd dat Lanzarote ’s cultuur en natuur niet aangetast zou worden door het massatoerisme, bijv. geen advertenties aan de kant van de wegen. Dit zie je ook terugkomen in de tuin, geen cactusattracties. Geen grote infoborden bij de cactussen, enkel kleine bordjes met daarop hun naam en afkomst.

Aan de rand van de tuin staat een gofiomolen. Gofio is een typisch Canarisch product. Het bestaat uit geroosterd maïs of gerst dat fijngemalen wordt. Hiermee krijgt de tuin nog meer een Lanzarote-tintje.

(graag openen)