La Palma

'486158' door Suuzer '486158' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Natuurlijk zwembad L

Suuzer

In plaats van een dagje naar een van de zwarte lava-stranden van La Palma is het leuk om deze plek eens te bezoeken. Aan de noordkant van het eiland La Palma ten noordoosten van de plaats Barlovento bevinden zich de Piscinas de Fajana ook wel ‘La Fajana’ genoemd . Dit zijn "natuurlijke zwembaden" van zeewater vlak aan de woeste kust. De rots-poelen staan in verbinding met de zee, maar omdat ze zo goed als afgesloten zijn, is het veilig om te zwemmen. Je kunt hier dus in de Atlantische Oceaan zwemmen zonder last te hebben van de stroming. Om er te komen moet je wel een hele steile weg af en dus ook weer op. Je moet hier dus wel een beetje avontuurlijk voor ingesteld zijn ;-)

'501110' door Jeanne '501110' door Jeanne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

De afwisseling van...

Jeanne

La Palma is een wandeleiland, de natuur is in een woord adembenemend mooi! Op het hele eiland zijn de wandelpaden goed aangegeven. De meeste routes zijn afwisselend, door kloven, grasland, pittoreske dorpje waar de mensen nog heel sober leven tot kliffen met fantastische vergezichten! De wandeling begint in Santo Domingo de Garafia, het eerste deel van de wandeling lopen we over een geplaveid muildier pad op de bodem van de barranco, na een pauze lopen we verder naar El Palmar met zicht op de Atlantische Oceaan. Onderweg is een diversiteit aan bomen en planten, de afwisseling van kleuren maken het tot een schitterend gebied! We zijn met het gezin tot nu toe 2x naar La Palma geweest, juist ook voor kinderen is dit een eiland met veel mogelijkheden. Relaxen aan het strand, prachtige wandelingen maken die veel uitdagingen bieden voor jong en oud en genieten bij het zwembad. Voor n gezin is dit een super bestemming!

'162271' door rianne '162271' door rianne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Koud........

rianne

Wellicht één van de mooiste (en zwaarste) wandelingen om te maken op La Palma is die naar de Roque de las Muchachos. Helaas kan het hier ook erg koud zijn en dan kun je er alleen met de auto komen.

'461446' door Suuzer '461446' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

La Isla Bonita

Suuzer

De westkust van het prachtige eiland La Palma. La Palma heeft een natte groene kant met prachtige natuur,en een droge kant met zijn stranden. Net als alle Canarische Eilanden is La Palma gevormd door vulkanische activiteiten. Het eiland is echt heel bijzonder er is geen massatoerisme en het heeft een authentieke eilandcultuur, een heerlijk wandel eiland!

'524027' door JohnV '524027' door JohnV

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Roadtripervaring La..

JohnV

‘Prios de Candelaria’, een oude piratenbaai aan de westkust van La Palma is tegenwoordig een toevluchtsoord voor hippies die op zoek zijn naar rust en spiritualiteit. Maar ook diegene die La Isla Bonita, het mooie eiland zoals La Palma wordt genoemd, op een avontuurlijke manier wil verkennen heeft deze baai op z’n lijstje staan. De weg er naartoe is even avontuurlijk als de baai zelf. Bij Tijarafe volg je het bordje Prois de Candelaria, maar al snel lijkt de weg op te houden met uitzicht over de horizon van de Atlantische oceaan. Denk je dat je verkeerd bent gereden en rijd je terug, dan kom je bedrogen uit. De weg gaat namelijk weldegelijk verder, maar daar kwamen wij pas achter op het moment dat we voor de derde keer op hetzelfde punt stonden en uitstapten om te zien waar de weg naartoe leidde. Een steile afdaling over een kronkelende weg naar beneden leid je tot een parkeerplekje, waarvandaan je te voet langs de klif kunt afdalen. Tijdens een verfrissende duik in de baai, met uitzicht op kleine vissershuisjes gebouwd onder een overhangende rotspartij die eruit ziet als een grot, zien we een man in zijn provisorisch gemaakt bootje te water gaan. De man woont met zijn familie in een van de vissershuisjes en gaat elke dag op zoek naar zijn avondmaaltijd dat bestaat uit vis, inktvis en krab. Tijdens onze wandelroute terug naar de parkeerplaats vroeg een ietwat geestverruimende hippie met een gitaar om een lift. Een vijfde persoon in onze huurauto moet geen probleem zijn dachten we. Eenmaal op de terugweg pratend over de reiservaringen van onze liftster, stond ons een nieuw avontuur te wachten. De weg omhoog is zo steil dat onze huurauto zelfs in z’n eerste versnelling de moed opgaf. Na vermoede pogingen (afglijden naar een iets minder steil stuk asfalt … en weer gas geven) moesten alle passagiers uitstappen en te voet verder. Onze huurauto had nog net genoeg power om samen met de bestuurder de laatste anderhalve kilometer omhoog te trotseren. Vermoeid en stromend van het zweet kwamen de passagiers geruime tijd later boven, waarna we genietend van de met airco voorziene huurauto onze route vervolgde. Zonder liftster, want die dook gelijk een supermarkt binnen…waarschijnlijk op zoek naar deodorant en een fles water. Tip 1: Neem goede wandelschoenen mee, want misschien heb jij ze ook nodig net zoals wij. Tip 2: Probeer dit niet op een regenachtige dag met een klein huurautootje. Waarschijnlijk kom je dan niet boven en zal je moeten overnachten in een van de vissershuisjes. Tip 3: Als je La Palma bezoekt, ga dan zeker naar deze baai.

'175345' door rianne '175345' door rianne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Top of the world?

rianne

Je hebt even het gevoel dat je on top of the world staat op de Roque de Los Muchachos. Boven de wolken, een grillig landschap zien en in de verte de Pico del Teide op Tenerife. Wat wil een mens nog meer.

'436034' door Suuzer '436034' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Santa Cruz de la Palm

Suuzer

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika, Santa Cruz de la Palma is de hoofdstad. Santa Cruz de La Palma staat bekend om zijn houten balkons, geplaveide straatjes en oude gebouwen. Het groene eiland is prachtig en de hoofdstad is ook een bezoekje waard!

'449072' door Suuzer '449072' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Oude molen bij Las...

Suuzer

Het Spaanse eiland La Palma is een echt wandeleiland, een van mijn favoriete wandelroutes is die vanuit het plaatsje Las Tricias, je wandeld door een mooi stukje natuur en komt onderweg langs prachtige drakenbomen, ook kom je onderweg deze oude molen tegen en heb je een mooi uitzicht over de zee. Duurzame Tip: Apparaten die op stand-by stand staan zijn grote energie verspillers. In een huishouden gebruiken de apparaten op stand-by samen gemiddeld 450 kWh per jaar, omgerekend is dat bijna 100 euro! Zet apparaten daarom volledig uit. Je kunt bespaarstekkers, stand-by killers of een stekkerdoos met schakelaar gebruiken. Zo weet je zeker dat een apparaat volledig uitgeschakeld is.

'420420' door Suuzer '420420' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Drakenbloedboom

Suuzer

De drakenbomen van La Tosca Drakenbloedbomen komen veel voor op La Palma en dan vooral in het noorden. Deze prachtige oude bomen zijn beschermd. La Palma telt de meeste drakenbloedbomen van de Canarische Archipel. In het mooie gehucht La Tosca bij Barlovento staat de grootste groep van het eiland: 20 exemplaren. Je kunt er en prachtige wandeling maken en komt dan langs de bomen, je vind er ook de grootste drakenboom van het eiland.

'529151' door Jeanne '529151' door Jeanne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Mooi avontuur (2)

Jeanne

Bij mijn vorige foto vertelde ik al dat La Palma een echt wandeleiland is. Deze wandeling maken wij in Parque Nacional Caldera de Taburiente, een magnifiek stuk natuur in het hart van het eiland. Het is een erosiekrater die het noordelijk deel van het eiland domineert. De caldera heeft een omtrek van 10 km. op sommige plaatsen tornen de rotswanden tot 2000 m. boven de calderabodem uit! Tijdens het wandelen kom je nauwelijks of niemand tegen in dit immens mooie gebied! Wandelschoenen zijn noodzakelijk, eten en drinken meenemen want onderweg is er niets te koop!! Wandelkaarten zijn bij het bezoekerscentrum verkrijgbaar wat vaak ook het vertrekpunt is. Soms wordt je naar een startpunt gebracht met een 4x4 omdat dit niet te bereiken is met de gehuurde auto!! De wandelingen zijn prima zonder gids te doen!! Wanneer je dit eiland gaat bezoeken is het aan te raden een auto te huren, het openbaar vervoer is namelijk matig!!

'524431' door huubverbeek '524431' door huubverbeek

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Hippie plaatsje

huubverbeek

Dit leuke hippie - plaatsje heet la Bombilla en ligt vlak bij de grotere toeristenplaatsen zoals Puerto de Naos. Aan het strand liggen duizenden afgeronde vulcanische stenen die erg decoratief zijn. Deze foto heb ik gemaakt net voor zonsondergang met de miniatuurinstelling op mijn compactcamera. Ik dacht dat het wel werkt zo.

'162267' door rianne '162267' door rianne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Schitterende...zonson

rianne

Deze zonsondergang zagen we dagelijks vanaf het terras van ons huisje bij Los Llanos. Helaas tijdens de vakantie veel donkere wolken gezien, maar dit was toch wel een van de mooiste :-)

'485281' door Suuzer '485281' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Puerto de Tazacorte

Suuzer

Puerto de Tazacorte is een leuk havenplaatsje aan de westkust van La Palma. De vrolijke kleuren van de huizen van Puerto de Tazacorte steken mooi af tegen het landschap. Vanuit Puerto de Tazacorte kun je een leuk boottochtje maken. In het haventje is een beschut strand en is er een boulevard waar je vanaf het terras de zon kunt zien ondergaan. In het even verderop gelegen plaatsje Tazacorte zelf kun je ook een kijkje nemen het heeft musea en een16e eeuwse kerk. Op de vele kleurrijke pleintjes zit de lokale bevolking gezellig de dag te bepraten. Vanaf de hoog gelegen promenade kijk je uit over de bananenplantages en de zee.

'493171' door Suuzer '493171' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Teneguía vulkaan

Suuzer

La Palma kent geen massa-toerisme, alleen ecotoerisme en de toeristen die het eiland bezoeken komen voor de prachtige natuur en de authentieke eilandcultuur. Het is een echt wandeleiland. Het eiland heeft een vruchtbare natte kant, en een droge zijde. Net als alle Canarische Eilanden is La Palma gevormd door vulkanische activiteiten. Op het eiland ligt de vulkanische bergketen Cumbre Vieja. Aan de noordzijde van de vulkanengroep 'Cumbre Vieja' bevindt zich de Caldera de Taburiente, een erosiekrater met een doorsnede van 9 km waarin schitterende wandelingen gemaakt kunnen worden. Op de foto zie je de kraterrand, je kunt daar overheen wandelen, waar de mensen staan heb je een mooi uitzichtpunt over de zee. (graag openen)

'322193' door Reiswandaris '322193' door Reiswandaris

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Meeldraden

Reiswandaris

La Palma is een fantastisch mooi eiland om een vakantie door te brengen. De natuur is er heel aantrekkelijk, evenals de temperatuur. In de tuin van het huisje waar wij waren, bloeiden allerlei mooie bloemen. Het was dan ook een mooie plek om detail-opnames te maken. De foto toont het hart van een lelie.

'501666' door Suuzer '501666' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Las Tricias, verlaten

Suuzer

Las Tricias is een Idyllisch dorpje in het noordwesten van La Palma Je hebt er prachtige wandelpaden lopen langs vele drakenbloedbomen, grotten van de oerbewoners, oude boerderijtjes. Mensen die het kennen, zullen er zeker naartoe gaan, het is echt een must-see als je op het eiland bent. Als je de nog energie over hebt kun je doorwandelen naar wandeling naar Lomada Grande, waar zich een door de natuur gevormd zwembekken bevindt (dus zwemkleding mee ;-) ) Daar vindt je baaitjes en strandjes die alleen te voet te bereiken zijn zoals Lomada Grande en El Callejoncita.

'497095' door Jeanne '497095' door Jeanne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Geen massatoerisme 2

Jeanne

Santa Cruz de La Palma is een leuke plaats om te bezoeken. Het zelfde huisje als op de vorige foto maar dan vanaf een ander punt genomen. Deze foto geeft een iets completer beeld, de vorige foto was meer een detail foto!

'61826' door wilko '61826' door wilko

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Kust La Palma

wilko

foto van de golven op de rotsen net na zonsondergang

'449619' door Suuzer '449619' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Teneguía Vulkaan

Suuzer

De vulkaan Teneguía ligt op het Canarische eiland La Palma in de gemeente Fuencaliente. Dit is het einde van de Cumbre Vieja, een actieve vulkanengroep op het zuidelijk deel van het Canarische Eiland La Palma. De keten is 18 km lang en telt ongeveer 120 dicht bij elkaar gelegen vulkanen met als hoogste de Deseada, 1.945 m. De laatste uitbarsting van de Teneguía was in 1971. De vulkaan is uitgegroeid tot een toeristische plek en maakt deel uit van het Monumento Natural de Los Volcanes de Teneguía.

'313941' door Annemieke50 '313941' door Annemieke50

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

The road to...

Annemieke50

Het lopen op de rand van een krater was heel indrukwekkend. Dit is boven op de San Antonio vulkaan genomen... Op La Palma zijn 7 vulkaanuitbarstingen geweest op 7 verschillende plekken. Hierdoor zie je veel zwarte rotsen wat door de lava komt. Het duurt meer dan 25 jaar voor er weer iets op gaat groeien. Het waaide keihard en het was er flink koud terwijl het beneden bij het strand rond de 24 gr. was. Hier boven moet je echt dik gekleed gaan. Je hebt een prachtig uitzicht naar diverse kanten.

'449796' door Suuzer '449796' door Suuzer

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Aridane vallei

Suuzer

Vanaf het uitkijkpunt Mirador del Time heb je een prachtig uitzicht op de Aridane vallei en de Caldera de Taburiente. Op heldere dagen kunt u zover kijken dat u het eiland El Hierro kunt zien liggen. 's Avonds is het uitzicht weer heel anders met alle lichtjes die je dan ziet. Het uitkijkpunt ligt langs de weg van Los Llanos naar Tijarafe, op de rand van het Angustias ravijn.

'530419' door RonMessing '530419' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Gevaarlijk mooi(s)

RonMessing

Grappig kleurrijk "beestje" dat ze Portugees Oorlogsschip noemen, in GEEN geval aanraken! Dit plastic zakje dat op een kwal lijkt is in werkelijkheid een verzameling poliepen waar je maar beter niet mee in aanraking kunt komen. Ook als ze al dood en verschrompeld zijn kan het gif nog zeer pijnlijk blaren opleveren. In aanraking komen met een levend exemplaar kan rampzalige gevolgen hebben. Het gif doodt meestal niet, maar veroorzaakt wel veel pijn, en eventueel koorts, een shock, en ademhalingsproblemen. Een 2e kennismaking met dit prachtige wezentje (in dit geval een cm of 15 klein) kan een levensbedreigende allergische reactie veroorzaken. Een simpele regel, afblijven....

'180880' door rianne '180880' door rianne

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Vinkje

rianne

Deze leuke vinkjes (fringilla coelebs palmae) komen alleen op La Palma voor. Gewend aan mensen, als je stopt om wat te eten weten ze je gelijk te vinden.

'332356' door Reiswandaris '332356' door Reiswandaris

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Goed gehoor

Reiswandaris

De ogen van de hagedis zijn relatief klein en zijn altijd duidelijk zichtbaar en aan de zijkant van de kop gepositioneerd. Ze hebben uitwendige ooropeningen (goed zichtbaar op deze foto) en een goed ontwikkeld binnenoor. Ze kunnen geluiden waarnemen maar gaan voornamelijk af op vibraties in de grond. Hierdoor kunnen prooien worden opgespoord en vijanden worden ontweken voordat ze de hagedis hebben opgemerkt. Het valt dan ook niet mee ze te benaderen.... .(Bron:wikipedia)