Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dé surfspot van Europa

Gran Canaria,
Spanje


De dag dat wij over het strand van Las Palmas in Gran Canaria kuierden was het een rustige dag, met slechts enkele kite surfers die na het werk de golven trotseerden. Maar soms kan het hier loeidruk zijn, zeker als er een internationale surfwedstrijd plaatsvindt.

In het noordoosten van het eiland Gran Canaria, midden in de stad Las Palmas de Gran Canaria, bevindt zich namelijk één van de beste plekken met golven voor het surfen annex kite-surfen. Het strand El Confital is verbonden met de stad via een druk bezochte wandelboulevard en daardoor wat lastige te bereiken met de auto. El Confital wordt gebruikt voor enkele van de beste wereldkampioenschappen, zoals de wedstrijden van de WQS van de ASP en die van de Red Bull Rival. Hoewel dit gedurende het gehele jaar een zeer goede plek is om te surfen, zijn de beste surfomstandigheden bij hoogtij tussen de maanden september en mei, als de wind uit het noordoosten waait. Het blijft wel opletten want vanwege de stromingen op dagen met grote golven kan je naar de rotsen geduwd worden.

Voor de surfers onder ons een must-do, voor de fotografen onder ons een must-see vanwege de spectaculaire sprongen die de kite-surfers maken.