Bilbao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Puppy bij het Guggenheim

Bilbao,
Spanje


Zomer 2020, tijdens de corona crisis, bezochten we, tijdens een roadtrip via Normandie en de Pyreneeën, richting Spaans Baskenland, het prachtige Guggenheim Museum in Bilbao. Als je aan komt lopen staan er buiten al een aantal indrukwekkende kunstwerken, zoals deze wereldberoemde Puppy.
Puppy is een kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons uit 1992. Het kunstwerk is een 12 meter hoge West Highland white terrier die aan de buitenkant bekleed is met maar liefst 70.000 levende bloemen. Prachtig om te zien! Deze bloemen staan op 25.000 kilo aarde die omhooggehouden wordt door een stalen frame. Erg leuk om te zien, voor jong en oud.
Ook het museum is echt een aanrader! We hadden geluk dat er in deze tijd maar weinig toeristen waren en geen rij was. Bij de ingang werd onze temperatuur gemeten en binnen was je verplicht een mondkapje te dragen. Op de grond was de looprichting met pijlen aangegeven, waar iedereen zich netjes aan hield. Uren hebben we rondgelopen, en genoten van de indrukwekkende ruimtes en bijzondere tentoonstellingen.