Baskenland

'505829' door Geenhagelslag '505829' door Geenhagelslag

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Gaztelugatxe

Geenhagelslag

San Juan de Gaztelugatxe is een klein eiland voor de baskische kust. Boven op staat een klein kerkje. Voor de ingang hangt het touw van de kerkklokken en je mag een wens doen als je de bel klingelt. De tocht er naar toe is prachtig maar pittig in de zomer. Rondom is veel natuurschoon en er zijn veel vogels en kleine reptielen te bewonderen.

'414540' door biancavanderwerf '414540' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Pink heat

biancavanderwerf

Tijdens ons tripje hebben we de semidroge woestijn van Zuid_Navarra aangedaan, supermooie plek! De hele tijd moesten we vluchten voor een hoosbui, zo spannend! Tegen de avond klaarde het op, met echt een bizar paarse zonsondergang. Dit beeld is niet gephotoshopt :-)

'483400' door wisseschout '483400' door wisseschout

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Na regen komt...zonne

wisseschout

Donkere regenwolken pakken zich samen boven ons hoofd. Boven op de berg staat een oude ruïne van een stadje en een kerk, helemaal overgroeid. De zonnestralen lichten het nog net aan voor de bui losbarst

'414065' door biancavanderwerf '414065' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

The mountain of sand

biancavanderwerf

Ik heb een paar daagjes door Noord-Spanje mogen toeren, een dagje de semidroge woestijn van Navarra aangedaan.... Wat een feest om hier foto's te mogen maken, we werden op onze hielen gezeten door een hoosbui welke ons niet heeft bereikt gelukkig. Bij deze foto lag ie net achter ons, we werden wel flink opgejaagd :-)

'453257' door Esthers '453257' door Esthers

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Castro Urdiales

Esthers

Aan de golf van Biskaje tussen Bilbao en Santander ligt deze badplaats. Het heeft een oud centrum met een ruine kerk (Santa Maria de la Asunción), een vuurtoren en kasteel, van waar je een mooi uitzicht hebt op de zee, haven en het stadje. Deze plaats wordt in de zomer veel gebruikt als 2e huis bestemming door de spanjaarden. Leuk om even te stoppen als je op doorreis bent. Wij hebben in dit gedeelte van Spanje een stedentrip van enkele dagen gemaakt. Met een huurauto kan je hier alle kanten op. Wat ook leuk is om het achterland te verkennen; Nationaal park Pico de Europa met spitse bergtoppen, valleien en leuke dorpjes. Je kan hier stevige wandelingen maken. Ga je naar Bilbao ga dan lekker pintxos eten (tapas) in (el casco viejo) de oude stad. De pintxos staan uitgestald in de barretjes waar je onder het genot van een drankje van deze heerlijke hapjes kunt genieten.

'519796' door konne000 '519796' door konne000

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Picos de Europa

konne000

In het noordelijke deel van Spanje vind je de prachtige Picos de Europa. Vanaf Potes rijd je door een diepe kloof, Desfiladero de la Hermida en rijdt door naar Fuente Dé. Dit is het eindpunt van de weg, maar hier start de steile kabelbaan naar de top ,16 euro p.p. retour. Het is het waard. Bovengekomen volop sneeuw en prachtig uitgezette wandelroutes! Genieten, zeker als je goed weer hebt!

'454253' door wisseschout '454253' door wisseschout

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Vale Gier

wisseschout

Ook voor de gieren naar Spanje geweest. Zouden we er zien. Bij de eerste ging ik bijna uit mijn dak, niet wetende dat we ze bijna elke dag soms met honderden tegelijk zouden zien. Dit is de vale gier met een spanwijdte van 2.50 meter. Ze speuren hun prooi op met hun scherpe ogen

'440463' door NanneThewis2013 '440463' door NanneThewis2013

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Protest tegen stieren

NanneThewis2013

Afgelopen mei ben in Baskenland geweest. Bilbao en San Sebastian zijn een bezoek meer dan waard. Spanje is een prachtig land met een eigen mooie cultuur. Alleen het stierenvechten vind ik helemaal niks en nog steeds behoorlijk schokkend. Gelukkig zijn er ook Spanjaarden die zich er tegen verzetten. Deze poster zag ik in Bilbao hangen in een winkelraam. Het is een protestposter.

'485552' door wisseschout '485552' door wisseschout

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Alleen happy in een..

wisseschout

Zet mij maar midden in de natuur. Waar maakt niet uit. Bos,duin, heide,savanne, berggebied, strand. Noem maar op. Ik ben dan helemaal happy. Zo ook in dit bos in Baskenland. Zeker met een mooi invallend licht

'462537' door kruytflo '462537' door kruytflo

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Paella

kruytflo

De Basken hebben jaarlijks hun volksfeest. Op deze dag wordt in het centrum van San Sebastiàn groots paella gemaakt. Wij konden dit goed zien vanaf een hoger gelegen park.

'416146' door biancavanderwerf '416146' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Cracks of the desert

biancavanderwerf

We hebben in tripje gedaan in de semidroge woestijn van Navarra, steeds waren we op de vlucht voor een wolkbreuk.... Fijne luchten om te fotograferen dat wel :-)

'542478' door neretslok '542478' door neretslok

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

San Juan de...Gaztelu

neretslok

Voorlopig even mijn laatste foto. We verhuizen naar Spanje en daar zijn we momenteel te druk mee. Vanuit Spanje komen er tzt wel weer nieuwe bijdragen, want we willen daar het nodige gaan ontdekken! In het biosfeer reservaat Urdabai lNP igt op een moeilijk te bereiken punt dit fraaie kleine eilandje voor de ruige kust van Baskenland: San Juan de Gaztelugatxe. Het is met het vasteland verbonden door een fraai gebouwde brug die naar het eiland en de top ervan slingert. Een inspannende wandeling, maar zo de moeite waard. Zelfs de Basken wisten niet altijd te vertellen hoe je hier moest komen. Voor mij is het een mooie ontdekking en een van mijn favoriete foto's van dit jaar.

'404737' door biancavanderwerf '404737' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Stream of spring

biancavanderwerf

Heerlijk vind ik het om stroompjes, beekjes, meertjes, e.d. vast te leggen... Het is een rustgevend proces, al die seconden die voorbij gaan met een sluiter in mijn hand... Alleen bij deze foto niet. Ik stond op een klein smal bruggetje en drommen Spanjaarden waren zich achter me aan het vergapen wat ik aan het doen was. Ik voelde me redelijk opgelaten :-)

'403923' door biancavanderwerf '403923' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Misty wonderland

biancavanderwerf

Tijdens onze trip door Navarra hebben we een klein stukje van de pelgrimsroute Santiago de Compostella gelopen, echt een bizar mooi stukje natuur gezien... Ik was mijn clubje al snel kwijtgeraakt, zodoende heb ik een paar momenten kunnen zwelgen in de mist.. Een herinnering om nooit te vergeten!

'487086' door kruytflo '487086' door kruytflo

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Logroño

kruytflo

In Logroño is het gezellig winkelen en terrasjes pakken. 's Avonds is het met name tapas barretjes aandoen. Een hapje her en der en genieten van de sfeer

'431224' door agrotewal '431224' door agrotewal

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Donostia San Sebastia

agrotewal

Donostia-San Sebastián is een stad en gemeente in de Spaanse autonome regio Baskenland, in het noorden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa en had op 1 januari 2005 een inwonertal van 184.442. San Sebastian ligt aan een baai van de Golf van Biskaje, niet ver van de Franse grens. ( Wikipedia)

'505546' door wisseschout '505546' door wisseschout

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Slapen op stand

wisseschout

Wanneer we naar Reserva Natural de Urdaibai lopen [ ja ja weer vogeltjes kijken ] komen we voorbij dit kasteel uit de tijd van Napoleon. Arteaga Castle wat na restauratie een bestemming als hotel en restaurant heeft gekregen. Dus wie nog eens op stand wil slapen. Kwam in laagseizoen prijzen tegen van ongeveer 135 euro p.n

'442806' door biancavanderwerf '442806' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Dusty hills

biancavanderwerf

Op onze korte rondreis van 4 dagen door Navarra Spanje hebben we ook de semidroge woestijn aangedaan. Het was er steeds zo'n 40 graden en op ons bezoek zou het ontzettend gaan onweren en was het onzeker of we er mochten komen…. Gelukkig toch gelukt en waren we de onweer steeds een stapje voor… Was best spannend op zo'n giga open plek ;-)

'510271' door polderboy '510271' door polderboy

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Bodega Ysios

polderboy

In het Ebro dal 15 km ten westen van Logroño vindt je deze bodega van Ysios. Een architectonisch plaatje. Ontwerp van de Spaanse architect Calatrava. Binnen kun je genieten van de Rioja wijnen, en uiteraard een flesje kopen. Wij waren hier eind van de middag Pech zeg, om 4 uur sluiten ze.

'490410' door harwaarbenjijnunl '490410' door harwaarbenjijnunl

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Landmark

harwaarbenjijnunl

Burgos. In de wijdse landschap(pen) van Spanje zie je bijzondere 'luchten', zoals alleen DALI die kon verbeelden/schilderen. Schitterend om te zien, een ware inspirerende mystieke belevenis, met een interressant overblijfsel van een bouwwerk als Landmark / Folly.

'409642' door biancavanderwerf '409642' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

The pilgrims

biancavanderwerf

We hebben een klein stukje van de camino de Compostella gelopen in Noord-Spanje... Ergens in een heuvelachtig landschap hing deze mistige sfeer.... Ik werd bijna betoverd!! 2 Bepakte pelgrims kwamen ineens uit de mist zetten.. Wat een heerlijk landschap daar!

'524107' door konne000 '524107' door konne000

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Je zal er maar wonen!

konne000

Via d kleine weggetjes in Baskenland komen we in Parque Natural Aralar met redelijke hoogtes en prachtige uitzichten. O.a. deze. Je kijkt uit en ziet plots dat huisje daar beneden liggen en dan komen er allerlei vragen bij je op! Slotconclusie: prachtig, maar je zal er maar wonen!

'404565' door biancavanderwerf '404565' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

L'air du temps

biancavanderwerf

Gelukkig konden we iets langer in de semidroge woestijn blijven om een zonsondergang mee te maken... Wat een kleurspektakel was het. Aan deze foto heb ik niets gedaan in een bewerkingsprogramma, zo van de sensor af... Echt adembenemend mooi. Soms is het moeilijk de werkelijkheid te grijpen..

'448455' door harwaarbenjijnunl '448455' door harwaarbenjijnunl

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Oude romeinse weg...(

harwaarbenjijnunl

In Noord Spanje, undues de lerda de Aragon loopt een nog oude romeinse weg ( infrastuctuur van circa 385 n.chr. ) en is nog steeds ongelooflijk fraai begaanbaar en intact.