Barcelona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Port de Barcelona

Barcelona,
Spanje


Het is de belangrijkste passagiershaven aan de Middellandse Zee, en de vijfde belangrijkste passagiershaven ter wereld. In 2010 heeft er 8.180 maal een schip aangelegd en is er 43,7 miljoen ton aan goederen de haven gepasseerd, waarmee het de derde haven van Spanje is, na de haven van Algeciras en de haven van Valencia.

Het gedeelte van de haven waar de meeste goederen worden verscheept, bulk en containers, ligt aan de zuidzijde, bij de Zona d'Activitats Logisticas (ZAL).

De haven beschikt over twee grote containerterminals, waar in 2010 in totaal 1.945.733 zeecontainers verwerkt zijn, die 19,2 miljoen ton aan goederen bevatten. Gezamenlijk hebben deze terminals 3.000 meter aanlegkade, met een diepte tot 16 meter voor allerlei verschillende types schepen, en 17 hijskranen. De containerhaven ligt aan de voet van de Montjuïc, vanwaar men er een goed uitzicht over heeft.

Voor droge bulk beschikt de haven over verschillende terminals. Deze terminals kunnen verschillende producten verwerken, uiteenlopend van cement tot granen en zout. Ook voor vloeibare bulk beschikt de haven over meerdere terminals, met dokken die speciaal gereserveerd zijn voor tankers. Deze dokken zijn tot 17 meter diep. De haven beschikt over 75.000 m³ opslagruimte. De haven van Barcelona is de belangrijkste Spaanse doorvoerhaven van groente en fruit. Hiervoor beschikt de haven over een speciaal ingerichte terminal, met een opslagruimte van 9.000 m² en geconditioneerde omstandigheden.

Foto is genomen van Kasteel Montjuïc