Barcelona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verassingsreis (foto: Montserrat, Spanje)

Barcelona,
Spanje


Maandag 8 november was het zover; ik ging voor het eerst sinds Corona weer op reis! Eindelijk! En een hele bijzondere reis ook, namelijk een SRPRS.ME trip. Op Rotterdam Airport kreeg ik te horen wat de bestemming was: Barcelona. Heerlijk.

Onvoorbereid, en met slechts enkele tips van familie en vrienden, ben ik naar de stad vertrokken. De eerste dagen was zon voorspelt, en met een comfortabele 17 graden was dit zeker niet verkeerd. Dag 1 en 2 heb ik zoveel mogelijk plekken in de stad bezocht, zoals het oude centrum, de Sagrada Família (uiteraard) en Parc del Carmel. Parc del Carmel was net boven het welbekende Park Güell en keek in alle richtingen uit over de stad (360 panaroma view). Dit was echt prachtig!

De derde dag zou het gaan regenen, dus ik besloot de stad te ontvluchten. Op één uur per trein vanaf station Espanya belandde ik bij Montserrat. Op de zijkant van deze berg is een klooster gebouwd waar je met zowel een bergtreintje als een kabelbaan naartoe kunt. Achter het klooster is een extra bergtrein die je naar de top van de berg brengt. Vanaf dit punt zijn er enkele hikes te doen, en krijg je het aanzicht van deze foto naar het klooster.

Al met al een fantastische reis gehad en super blij geweest met de uiteindelijke bestemming. Alle foto's heb ik inmiddels bewerkt en zal ze in de aankomende maanden stukje bij beetje plaatsen :)