Aragon

Zaragoza is de hoofdstad van de regio Aragón. De regio heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder het Romaanse Loarre kasteel, het pittoreske stadje Albarracin met zijn roodgekleurde huizen in een mooie omgeving en de Aneto, met ruim 3400 meter de hoogste berg van de Pyreneeën. Ook het nationale park Ordesa en Monte Perdido ligt in de regio Aragón. Hier vind je veel mooie watervallen in een rotsachtig gebied.

Informatie over Aragon

Beste foto's & tips van Aragon

'411988' door jpr '411988' door jpr

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Betoverd door de kloo

jpr

In het binnenland van Noord Spanje vind je een van de mooiste kloven van Europa: Congost de Mont Rebei. Een uitdagend smal wandelpad slingert op een paar honderd meter boven het water de avontuurlijke wandelaar deze prachtige kloof in.

'457145' door adelheid '457145' door adelheid

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Spaanse woestijn

adelheid

In het noorden van Spanje, net tegen de Pyrineeen aangeplakt is een natuurgebied met een heel Eigen, afwijkend karakter. Het heet Bardenas Reales en ligt in de provincie Navarra (die keus had ik hierboven niet, dus de naaste buur maar gekozen). Het is een prachtig, verlaten gebied waarin je je eerder in de VS want dan in Spanje. Prachtige strukturen in de 'zand' Bergen die je ziet.

'487367' door adelheid '487367' door adelheid

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Dorp in de Pyreneeen

adelheid

De Spaanse Pyreneeen zijn prachtig. Er zijn allerlei mooie routes te rijden en te bewandelen, zoals in het park Ordesa y Monte Perdido. Helaas hadden wij vrij slecht weer, maar konden toch een heldere foto maken van het dorpje Ainsa wat mooi op een heuvelkam ligt met de hoge bergen erachter.

Laat kaart zien