Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tabernas Woestijn

Andalusie,
Spanje


Recent bezochten we de enige woestijn in West Europa .Een grillig, droog, rotsachtig landschap waar meerdere Hollywood westerns zijn opgenomen. Het is de Tabernas Desert in Andalusië, Spanje. En een bezoek aan dit bijzondere landschap is absoluut de moeite waard.
De grillige rotsen, het uitgestrekte landschap doet heel on-Europees aan. Geen wonder dat hier meerdere Hollywood Westerns zijn opgenomen zoals The Good, The Bad and The Ugly, Indiana Jones en Lawrence of Arabia.
Dat er in de Tabernas Desert meerdere westerns zijn opgenomen was een inspiratie voor themaparken in westernstijl. Je vindt er maar liefst 3 op korte afstand van elkaar. Fort Bravo Texas, Western Leone en Oasys MiniHollywood. De voor de westerns gebruikte film decors zijn hier als kleine stadjes te zien.
De Tabernas Desert schreeuwt erom te voet ontdekt te worden, maar helaas wordt zomaar wandelen door het ruige landschap vanwege het gevaar te verdwalen afgeraden. Er is echter een plek waar je wel kan wandelen aan de hand van een paaltjesroute. Je vindt de start van de route naast de parkeerplaats (aan de rechterkant) van Oasys MiniHollywood.Hier vindt je een bord waar de routes op staan aangeven. Het is allemaal niet heel duidelijk, maar als je naar de rand van de afgrond loopt dan zie je rechts een trap de canyon in.
Wij reden met onze 4x4 campertruck door de Tabernas Desert. Met een gewone camper is dat ook prima te doen op de hoofdweg, maar er lopen ook een hoop onverharde wegen door de woestijn waar gereden mag worden.