Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duik de kloof in bij Alhama de Granada

Andalusie,
Spanje


Alhama de Granada, een oude Moorse vesting, dankt zijn naam aan het riviertje de Alhama, dat in een diepe kloof ligt. Al Hamma betekent in het Arabisch dan zoiets als warmwaterbron. Die zwavel- en warmwaterbronnen kun je bezoeken, of zelfs een hele kuur doen in Hotel Balneario.
Wij lopen door het stadje, dat hoog boven de kloof ligt te schitteren in de Spaanse zon. Hier vind je de Arabische wijk met binnenplaatsen waar je telkens weer verrassende doorkijkjes hebt.
De indrukwekkende kloof die je ziet vanaf de Iglesia del Carmen is prachtig om te zien, maar het is nog leuker om er een stuk(je) te wandelen.
Ik sta hier bij het begin van het wandelpad van 3 km rechts, je wandelt langs een vervallen fabriekje diep de kloof in. Dan loop je langs het water, waar ook nog een ondergronds gangenstelsel is te vinden dat in tijden van nood als vluchtroute en wateraanvoer diende.
Ga zeker na afloop naar Bar 'Ohana in het centrum (Francisco de Toledo nr. 2) De tapas zijn daar geweldig. Leuk detail: alle uithangborden zijn in oude stijl uitgevoerd.
Vanaf Malága ongeveer tweeënhalf uur rijden door een schitterend landschap met olijfgaarden.