Alhambra

'486288' door JMoerkens '486288' door JMoerkens

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

De Zuilen van het...A

JMoerkens

Het Alhambra mag dan drukbezocht zijn, je mag het echt niet missen. De architectuur en decoratie is van een ongekende schoonheid. Op de foto zie je de gedecoreerde zuilen op één van de patio's. Wanneer je het Alhambra gaat bezoeken, doe je er overigens goed aan om bijtijds via internet entreebewijzen te reserveren/printen. Dit scheelt je een wachtrij die in het hoogseizoen wel kan oplopen tot 2 a 3 uur! Ik had de online tickets en stond binnen een kwartier alle pracht en praal te bewonderen. En die extra tijd kon ik goed gebruiken om écht de tijd te nemen voor al het moois wat er te ontdekken valt!

'493813' door deerik '493813' door deerik

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Il Patio de los Leone

deerik

De bekendste en misschien ook wel mooiste plek in het Alhambra is vast en zeker 'Il Patio de los Leones'. Helaas ook wel de meest frustrerende plek, flitsen mag niet, wel kei hard licht/contrasten en hordes toeristen die geen benul hebben dat ze gruwelijk in de weg lopen. Enfin, dit souvenirtje toch maar mee naar huis genomen ;)

'458320' door Zandkorrel '458320' door Zandkorrel

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Alhambra

Zandkorrel

En dan besluit ik dit (foto)jaar met de derde foto uit mijn terugblik uit de rondreis door Andalusië. Een reis vol hoogtepunten, maar toch echt op nummer één: het Alhambra.

'492903' door deerik '492903' door deerik

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Patio de los Arrayane

deerik

Het Alhambra stond hoog op mijn verlanglijst om te bezoeken in Spanje. Je moet vooral rekening houden met de quota die de UNESCO heeft gesteld qua bezoekersaantallen: per dag mag maar een beperkt aantal bezoekers het Alhambra binnengaan, dus wie op goed geluk een bezoek wil brengen, loopt een groot risico niet toegelaten te worden, en vooraf boeken is verstandig. Omdat mede reisreporter Andres (andresenmarianne) me daarop al attent had gemaakt, hebben we vooraf tickets geboekt. De uitdaging er te komen was echter groter dan verwacht... De navigatie in onze huurauto was niet helemaal up-to-date, we reden ons dus helemaal vast in Granada zelf. Na een hele tijd cirkelen en draaien hebben we de moed opgegeven en de auto geparkeerd om voor de laatste kilometers een taxi te nemen. Bij het Alhambra zelf stond een enorm rij, gelukkig niet voor mensen die gereserveerd hadden en konden we vrij vlot doorlopen. Zowel het paleis als de tuinen zijn prachtig dus alle gedoe meer dan waard! Dit is een foto genomen in het paleis van Patio de los Arrayanes. Een combinatie van de Islamitische kunst en het spelen met water wat ze toen al deden. Patio de los Arrayanes

'488593' door harfra '488593' door harfra

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Sala de los...Abencer

harfra

Eén van de zalen van het Alhambra is de Sala de los Abencerrajes. Deze zaal was de slaapkamer van de sultan. Omdat hij gesteld was op privacy zijn er geen ramen aan de buitenzijde maar aan de bovenzijde nét onder het prachtig gestucte plafond. Ook de muren van zijn slaapkamer zijn prachtig versierd. Het stucwerk en de kleuren bevinden zich nog altijd in de originele staat. De koepel is versierd met mocarabes. Een kunst die geïnspireerd is op stalactieten in een grot.

'433410' door silly '433410' door silly

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Generalife

silly

Albaicín is de oude Arabische wijk van de Spaanse stad Granada. De wijk ligt op een heuvel recht tegenover het Alhambra dat met de wijk is verbonden via een aantal bruggen over de rivier Darro.Hier het zicht op het Generalife met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada.

'497360' door deerik '497360' door deerik

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Lang Wachten...

deerik

Om deze foto te kunnen maken heb ik lang moeten wachten... het is nl. best wel druk in het Alhambra. Al helemaal bij 'Il Patio de los Leones'. Gelukkig eindelijk een moment gevonden zonder toeristen....

'482962' door JMoerkens '482962' door JMoerkens

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

View from Alhambra

JMoerkens

Natuurlijk kijk je je ogen uit bij het beroemde Alhambra in Granada. Zoveel mooie gebouwen en details. Maar vergeet ook zeker niet om even te genieten van het uitzicht over Granada! Het is een mooie stad om te zien, en omdat het Alhambra hoger gelegen is, krijg je vanaf daar een mooi overzicht te zien.

'492085' door Zandkorrel '492085' door Zandkorrel

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Tuin

Zandkorrel

Ik heb even getwijfeld of ik voor een tweede keer naar het Alhambra zou gaan of niet - de eerste keer was net een half jaar geleden. Ik heb het toch gedaan en ik ben er blij mee: ik vond het nu nóg mooier. Niet alleen omdat je een tweede keer iets met meer rust bekijkt, maar ook omdat in dit seizoen de tuinen echt op zijn allermooist zijn. Wat een prachtplek!

'454209' door JMoerkens '454209' door JMoerkens

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Patio de los Arrayane

JMoerkens

Het Alhambra in Granada behoeft eigenlijk geen enkele introductie. Een absolute must-see voor iedereen die de fantastische streek Andalusië wil ontdekken. Het indrukwekkende paleis heeft verschillende gebouwen en tuinen, dus trek er genoeg tijd voor uit! Op de foto zie je de binnenplaats met de naam 'Patio de los Arrayanes'. Deze plek leent zich uitstekend voor spiegelfoto's (waar ik dol op ben!). Een foto maken zonder toeristen erop is hier nagenoeg onmogelijk, maar ze versterken hier mooi de spiegeling, een welkom neveneffect.

'414860' door andresenmarianne '414860' door andresenmarianne

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Roos in het water

andresenmarianne

Toen we in het Alhambra waren hebben we in de Paradoor gelogeerd, Als je lid bent van de Paradores heb je hele goedkope overnachtingen door heel Spanje. We zagen deze roos die op het water dreef en we dachten dit is een mooie gelegenheid om alle mede reisreporters te bedanken voor alle waarderingen en het favoriet maken v.d. fotos van ons

'433810' door silly '433810' door silly

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Duizend en een nacht

silly

Het Alhambra heeft werkelijk een grote indruk op mij gemaakt wat een prachtige sfeer net alsof je loopt in een sprookje van duizend en een nacht. Het Alhambra dankt haar naam aan het Arabische al-Kasr al-Hamra, wat 'rood kasteel' betekent. Het is een op een heuveltop boven de Spaanse stad Granada gelegen gefortificeerd paleizencomplex. Het complex is een van de belangrijkste overblijfselen van de Moorse overheersing van het Iberische schiereiland in de middeleeuwen.

'436366' door silly '436366' door silly

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Moors kunstwerk

silly

Het hoogtepunt in Granada is Alhambra. Deze Moorse Paleizen schitteren op de heuvel aan het centrum van de stad. Je kunt gerust een hele dag doorbrengen in Alhambra maar dat is helemaal afhankelijk van je interesse in de historische architectuur en het culturele erfgoed dat hier te zien is. Het gebied staat vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst en mede daardoor gelden er vrij strikte toegangsregels.

'393630' door agrotewal '393630' door agrotewal

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Doolhof

agrotewal

Het Alhambra (Arabisch: ??? ??????? - qasr alhamr?' - Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada. (Wikipedia) Dit is een doorkijkje bij het doolhof.

'413489' door corriebalten '413489' door corriebalten

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Straf

corriebalten

Uitkijkend over het mooie Alhambra schieten de woorden van dichter Francisco de Icaza me te binnen. Geef een aalmoes, vrouw, want er is in het leven geen ergere straf dan een blinde te zijn in Granada.

'433763' door silly '433763' door silly

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

A room with a view (1

silly

Het Alhambra in de Spaanse stad Granada is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de wereld. Jaarlijks komen toeristen uit alle landen naar Granada afgezakt, om een bezoek te brengen aan deze fascinerende miniatuurstad uit de middeleeuwen. Binnen de vestigingsmuren van het Alhambra komt de bezoeker in contact met de prachtig en praal van Arabische paleizen, de geurende tuinen van het Generalife, de imposante Christelijke renaissance kerken en de middeleeuwse torens die je terug in de 14de eeuw brengen.architectuur en decoratie die kenmerkend was voor de Arabieren. Marmeren zuilen en vloeren, overdadig opgemaakte plafonds van fijn houtwerk, muren bedekt met indrukwekkende kaligrafieën, en booggewelven met geometrische figuren. Je valt hier van de ene verbazing in de andere.

'456107' door JMoerkens '456107' door JMoerkens

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Palmschaduw

JMoerkens

Ik treed graag buiten de gebaande paden, maar sommige dingen mág je gewoon niet missen. Je hebt Andalusië niet gezien als je niet in het Alhambra (in Granada) bent geweest... Zeer indrukwekkend om te zien! Om te fotograferen vond ik het echter een lastige plek, omdat elke mogelijke foto daar al honderd keer gemaakt is. Toen ik deze schaduw van een palmboom ontdekte, zag ik er toch wel een mooi plaatje in! :-)

'532354' door twalia '532354' door twalia

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Al Hambra

twalia

Ongeveer 800 jaar geleden waren de Arabieren, ook wel Moren genoemd, de heersers van het zuiden van Spanje. Het Alhambra is een gebouwencomplex uit deze tijd. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Generalife is het zomerpaleis. De weg hiernaartoe loopt door prachtige tuinen. Het zomerpaleis is een mooi voorbeeld van de islamitische tuinarchitectuur. De foto is van de Patio de la Acequia. Het heeft smalle langwerpige waterbekkens. Als wij er zijn, begint het net te onweren. Voordeel is wel dat nadat het gestopt is met regenen, ik de foto kan maken zonder toeristen. Elk nadeel heb z'n voordeel, om zo maar te zeggen!

'394680' door agrotewal '394680' door agrotewal

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Wolken boven het...Al

agrotewal

Het Alhambra (Arabisch: ??? ??????? - qasr alhamr?' - Rode Paleis) is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada. Het uitgebreide complex werd na de verovering van het koninkrijk Granada in 1492 door het katholieke koningspaar als een zeer belangrijke buit gezien. Hun kleinzoon keizer Karel V gaf na zijn bezoek aan Granada in 1526 opdracht tot de bouw van een renaissancistisch paleis midden in het Alhambra, waarvoor een deel van het Alhambra werd afgebroken. Zijn vrouw droeg er zorg voor dat wat nu rest bleef bestaan. (bron Wikipedia)

'520296' door Zandkorrel '520296' door Zandkorrel

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Zicht op Granada

Zandkorrel

De gebouwen en tuinen van het Alhambra zijn prachtig, maar het is ook de moeite waard om zo af en toe even van je af te kijken. Vanuit meerdere hoeken heb je een schitterend uitzicht op een deel van de stad Granada.

'492167' door Zandkorrel '492167' door Zandkorrel

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Alhambra

Zandkorrel

Het voordeel van twee keer achter elkaar naar een zelfde plek gaan, is dat je kunt proberen foto's 'over' te doen. In oktober had ik een paar foto's gemaakt, die niet helemaal naar mijn zin waren. Eind april was ik er weer en kon ik het dus nog eens proberen. En deze is in elk geval gelukt, wat mij betreft. Zo had ik 'm in mijn hoofd...

'534579' door twalia '534579' door twalia

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Jardin del Cipres de.

twalia

Generalife is het zomerpaleis van de Nasriden. Het is een onderdeel van het Alhambra. Hier vindt je mooie tuinen met bloembedden, stromende beekjes en waterbekkens. Het is een voorbeeld van de Islamitische tuinarchitectuur van Andalusië. Het op één na hoogste terras is de Jardin del Cipres de la Sultana (Hof van de cipres van de sultansvrouw). Over deze tuin worden veel verhalen verteld. Een van deze legendes zegt dat de vrouw van de sultan Boabdil hier onder de cipres de leider ontmoette van de rivaliserende familie Abencerraje. Toen de sultan dit vernam, liet hij deze familie afslachten. Een luguber verhaal bij zo'n prachtige plek.

'381830' door andresenmarianne '381830' door andresenmarianne

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Setenil de las...Bod

andresenmarianne

Setenil is een van de witte dorpen van Cadiz. Het is heel uniek en de moeite waard om te bezoeken. Het heeft een oude geschiedenis zie tip

'238631' door Cooijman '238631' door Cooijman

SpanjeAlhambra

SpanjeAlhambra

Weerspiegeling

Cooijman

Lopend door het Alhambra kom je ogen te kort. Het is zeker een plaats waar je wel een dagje door kan brengen. maar let wel op de tijden die op de ticket staat vermeld. Als deze is verlopen kom je er toch echt niet meer binnen.