Oost Slowakije

Het oosten van Oost Slowakije wordt gedomineerd door de bergtoppen van de Hoge Tatra. Hier kun je prachtige wandelingen maken. Twee mooie steden die je in Oost-Slowakije kunt bezoeken zijn Presov en Kosice. Hou je meer van oude gebouwen, dan kun je naar het Spis Kasteel.

Informatie over Oost Slowakije

Beste foto's & tips van Oost Slowakije

'166617' door wikrit '166617' door wikrit

SlowakijeOost Slowakije

SlowakijeOost Slowakije

Wandelen op...barbecu

wikrit

Een aparte ervaring is het als je in het Slowaaks Paradijs langs een loodrechte bergwand loopt boven een rivier via iets wat je het beste kunt beschrijven als een rij BBQ roosters. Een ingenieuze oplossing om te voet het steile Hornad Canyon te kunnen doorkruizen; een fantastische tocht met veel klauterwerk en leuk om je eigen grenzen te verkennen!

'401660' door konne000 '401660' door konne000

SlowakijeOost Slowakije

SlowakijeOost Slowakije

Mystiek

konne000

In de Hoge Tatra weet je het maar nooit. Begin je in stralend weer 35 gr. aan een prachtige wandeling, plotseling trekt het helemaal dicht en krijgen we zelfs regen! Ja, dat is het hooggebergte. De wilgenroosjes geven er echter niet om!

'402091' door konne000 '402091' door konne000

SlowakijeOost Slowakije

SlowakijeOost Slowakije

Uit de mist

konne000

Op enkele plaatsen gaat er 's zomers in de Hoge Tatra nog een kabelbaan omhoog. Je kunt naar een tussen etage en van daaruit verder naar de top op 2700 meter. Dit beeld ziende van een terugkerend bakje, hebben we maar besloten op de tussenverdieping te gaan wandelen. Daarboven leek het me niet echt interessant ( en 0 gr. C.)!

Laat kaart zien