Hoge Tatra NP

Dit gebergte in is de natuurlijke grens tussen Hoge Tatra NP en Polen en heeft een grote aantrekkingskracht op reizigers. Het is het hoogste gebergte van de Karpaten. Behalve skiën zijn er mogelijkheden om de bergen te beklimmen, te wandelen en andere bergsporten te beoefenen.

Informatie over Hoge Tatra NP

Beste foto's & tips van Hoge Tatra NP

'440134' door konne000 '440134' door konne000

SlowakijeHoge Tatra NP

SlowakijeHoge Tatra NP

Zwartwit

konne000

Deze zwartwitte vlinder draagt de naam Spaanse Vlag ( Euplagia quadripunctaria, 52-58 cm.) Hij wordt ook wel Russische beer of Gestreepte beervlinder genoemd en komt voor op warme kalkgraslanden. In Nederland rukt deze vlinder door de klimaatverandering wel op, maar komt hier nog slechts in Limburg voor en dan vooral in het zuiden daarvan. Je ziet hem dan fourageren op Eupotorium ( Leverkruid of Koninginnekruid), vlinderstruiken en distels. Het is een nachtvlinder die echter ook overdag actief is. Bij geopende vleugels toont hij een rode kleur met zwarte stippen! Deze spotte ik in de Hohe Tatra!

'436471' door konne000 '436471' door konne000

SlowakijeHoge Tatra NP

SlowakijeHoge Tatra NP

In bloei

konne000

Distels zijn er in vele soorten en maten. Langs de weg in de berm, langs het strand in de duinen of gewoon naast de deur. Deze prachtige bloeiende distel kwam ik tijdens een wandeling in de Hoge Tatra tegen!

Laat kaart zien