Triglav NP

'552129' door konne000 '552129' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Triglav N.P.

konne000

Het Triglav N.P. in het noorden van Slovenië en grenzend ook aan Italië heeft schitterende natuur te bieden. Schitterende wandelingen kun je maken met prachtige wilde stromen. Veel wild kun je hier tegen komen, o.a. de beer en de lynx!

'449354' door Svangelderen '449354' door Svangelderen

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Spiegelmeer

Svangelderen

Dit is pas mooi wakker worden. In de ochtendkoude rilde ik nog wat in mijn tentje toen vriendjelief kwam binnenvallen met de mededeling dat het meer buiten zo mooi was. Ik schoot in mijn schoenen, sloeg een trui om me heen, pakte mijn camera en liep de tien meter die tussen mij en het meer lagen. En inderdaad, wat lag het meer er mooi bij, in het blauwe licht van een frisse zomerochtend.

'553190' door konne000 '553190' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Heerlijke rust

konne000

Even lekker tot je zelf komen kun je prima doen langs het meer van Bohinj in het Triglav N.P. Echt heel druk met toeristen is het hier niet en je kunt er wandelen, fietsen, naar de Savica waterval of met de kabelbaan in Ukanc omhoog naar de berg Vogel! Heerlijk!

'490049' door RCamponeschi '490049' door RCamponeschi

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Ukanc, Lake Bohinj

RCamponeschi

Lake Bohinj, gezien vanaf Ukanc. Een absolute aanrader op korte afstand van het bekendere (en meer toeristische) Lake Bled. Verblijftip voor wie op zoek is naar een relatief afgelegen slaapplek; Lonely House Ukanc

'489708' door RCamponeschi '489708' door RCamponeschi

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Pericnik waterval,...

RCamponeschi

De Pericnik waterval is gemakkelijk te bereiken en zeker de moeite waard. De waterval bestaat uit twee delen, maar beperk je zeker niet tot het onderste (en grootste) gedeelte.

'552874' door konne000 '552874' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Meer van Bohinj

konne000

Eén van de mooiere en ook rustiger (vergeleken met het meer van Bled) meren in Slovenië is dat van Bohinj. Je kunt er via een lange wandeling om heen lopen. Aan het eind van het meer gaat er een kabelbaan naar Vogel, een heerlijk wandelgebied en 's winters een lustoord voor de skiërs!

'534595' door konne000 '534595' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Voorjaarsbloei

konne000

Vlak bij het Meer van Bohinj in het Triglav N.P. ligt het plaatsje Savica aan de rivier de Sava. Daar wij op een camping in Bohinjska Bistrica stonden konden we een prachtige wandeling maken richting het meer. Onderweg kom je dan door het plaatsje Savica met dit mooie kerkje midden tussen de voorjaarsbloesem!

'550844' door konne000 '550844' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Bears head

konne000

Dagje naar het Soca-dal in het Triglav N.P. Hier bezochten we de Tolminska Korita of wel de Tolmin Gorges, een prachtig gebied langs de rivier, waar je een schitterende rondwandeling van een paar uur kunt maken! Prachtige flora, maar ook schitterende uitzichten op de snelstromende rivier, watervallen en deze vastzittende steen. Ze noemen het daar Bears Head, omdat ie op een berenkop lijkt!

'549778' door konne000 '549778' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Hoog kasteel

konne000

Als je rondom het prachtige maar erg toeristische Meer van Bled loopt en je kijkt even omhoog, zie je boven op de bergen een prachtig kasteeltje uit het groen opduiken! Via aan lange omweg kun je er met de auto komen, maar ook via een bergpad kun je er wandelend heen!

'549476' door konne000 '549476' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Sava rivier

konne000

Bij Bohinj zit je midden in het prachtige Triglav gebergte. Een wonderschoon bergachtig natuurgebied met prachtige meren en de Sava rivier die daar doorheen stroomt. In april liggen de bergtoppen nog volop in de sneeuw! Bij Ukanc kun je een kabelbaan nemen naar de berg Vogel nemen, waar je op hoogte een prachtige wandeling kunt maken met een alpenvegetatie!

'551828' door ALopezBlanco '551828' door ALopezBlanco

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

In de voetsporen van.

ALopezBlanco

Hou je van natuur en rust treed dan in de voetsporen van Agatha Christie en ga naar de Bohinj Vallei in het Triglav NP. Te mooi voor een moord vond ze dit gebied! Wat een fantastische omschrijving. Gewoon lekker tot rust komen en genieten van deze prachtige onbedorven natuur. Het meer van Bohinj is adembenemend mooi. Super helder water! Je kan ook op een iets actievere manier genieten van deze prachtige omgeving en zelf wat voetsporen achterlaten. De rand van het meer is onbewoond,er loopt een wandelpad langs. Een rondje van zo'n 11 km.

'534702' door konne000 '534702' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Forel

konne000

Een grote rivier die door Slovenië loopt is de Sava. De rivier is op sommige plekken erg ruig en soms aardig breed. In elk geval een rivier geschikt voor de vliegvissers, die het natuurlijk op de forel hebben voorzien! 's Avonds lekker op de bbq, hoe vers wil je het hebben?

'535455' door konne000 '535455' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Metselaar

konne000

Deze Boomklever was druk bezig met het aan- en afvoeren van voedsel voor de jongen. Even op de uitkijk en weer weg. Mooi is te zien dat boomklevers, als het gat ze te groot is, deze dicht metselen met modder, opdat andere, grotere vogels niet binnen kunnen dringen. Het nesthol bekleedt ie binnen met schilfers dennenschors.

'543728' door konne000 '543728' door konne000

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Sava

konne000

In het noordwesten van Slovenië lopt de op één na langste zijrivier van de Donau, de Sava. Deze rivier is 940 km. lang, waarvan 221 km. op Sloveens grondgebied. De rivier wordt vaak beschouwd als de noordelijke grens van de Balkan. Hij begint in de Julische Alpen en stroomt dan in oostelijke richting via Kroatië, Bosnië-Herzegovina naar Servië, waar ze bij Belgrado in de Donau stroomt. Hier is de Sava te zien nog in het begin. Niet zo breed en nog niet vol water. De foto werd begin dit jaar eind april gemaakt, toen er nog behoorlijk sneeuw lag!

'563494' door AllroundUSA '563494' door AllroundUSA

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Pools at Klinar Kamp

AllroundUSA

Vorige week teruggekomen van een roadtrip Slovenië; wow, wat een prachtig land! Wat me net name opviel was dat bijna elk meer, waterval en rivier die we tegenkwamen een werkelijk prachtige kleur had, groen dan wel blauw. De mooiste rivier vond ik de Soca, welke door Triglav National Park stroomt. Deze foto is vlakbij Klinar Kamp genomen, een populaire plek om van de rotsen af te springen en tevens een goede plek om aan de rivier te zonnebaden, Het water is wel ijzig koud, rond de 5 graden. Maar het is zó mooi dat je er gewoon wel in moet, al is het alleen maar om goede foto's te nemen;-). Deze foto is overigens niet vanuit het water genomen zoals te zien, die volgen nog.

'1099989' door Leunie '1099989' door Leunie

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Bohinjsko jezero

Leunie

Het meer van Bohinj (Bohinjsko jezero) in Slovenië is onderdeel van het Triglav National Park. De dorpjes rondom het meer vormen een uitstekende uitvalsbasis voor tal van outdoor activiteiten: hiken, watersport, paardrijden, kamperen. Het meer wordt gevuld door water dat rechtstreeks uit de omringende bergen komt en is daardoor ook middenin in de zomer hartstikke koud. Het meer van Bohinj is minder toeristisch dan het bekende en iets verderop gelegen Bled, welke bovendien de helft kleiner is dan Bohinj.

'1112655' door barga '1112655' door barga

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Blauwer dan blauw

barga

Tijdens een spontane vakantie naar Slovenië (dat niet op onze shortlist stond), kwamen we tot de ontdekking dat het land zeer de moeite waard is. van de fraaie hoofdstad Ljublana tot de prachtige natuur van het noordwesten, je wordt steeds verrast. Tijdens ons verblijf in Bovec aan de rand van Nationaal Park Triglav hebben we een deel van de Soca trail gelopen. De rivier de Soca ontsprint in de Julische Alpen en is gedurende haar hele weg naar beneden adembenemend mooi, koud en heel blauw. Tijdens de trail loop je langs de rivier, klimmen en dalen door bossen en deels open velden. Op een aantal plekken kun je dicht bij de rivier komen. Op de lager gelegen delen zijn er overal natuurstrandjes waar vooral kinderen zich in het ijskoude water wagen. We hebben zo'n 7 uur gelopen en zijn nauwelijks mensen tegen gekomen. Het is een prachtige trail.

'1000901' door ManonVerijdt '1000901' door ManonVerijdt

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

De Soca rivier

ManonVerijdt

De Soca rivier is wilder dan hij lijkt. Achter het idyllische blauw schuilt namelijk een wild water rivier. Je kunt er meerdere watersporten, zoals kajakken en raften, beoefenen. Ga je voor de eerste keer? Dan raad ik je vooral om een tocht met gids te plannen. De rivier heeft verschillende moeilijkheidslevels, dus het is van belang dat je op het juiste stuk gaat varen. De tocht zelf zorgt al voor adrenaline in je lijf, en dat uitzicht erbij maakt de ervaring nog een stuk beter. Kajakken op de Soca rivier is dus zeker een aanrader als je je in Slovenië bevindt. Mocht je niet zo van water houden, of liever een andere sport beoefenen, dan zijn er nog veel meer mogelijkheden in de buurt. Ga wandelen, mountainbiken of ziplinen en ervaar de streek op vele verschillende manieren. Voor een actieve vakantie ben je hier aan het juiste adres!

'1101986' door Molentje in Oosterwold '1101986' door Molentje in Oosterwold

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Somewhere....

Molentje in Oosterwold

Zullen we deze weg eens inslaan? Prima! We zien wel waar we uitkomen! Dat is het leuke van ouderwets kaart lezen.... Dit doe ik maar al te graag! Het brengt je op plekjes, waar je navigatie je nooit heen zal sturen. Het resulteerde in deze toffe foto... N.b foto genomen langs 907 van Mojstrana naar Krnica t.h.v Radovna)