Savica waterval

'505292' door Moraimavdf '505292' door Moraimavdf

SloveniëSavica waterval

SloveniëSavica waterval

Savica waterval

Moraimavdf

De Savica waterval ligt in het hart van het national park van Triglav. De Savica waterval perst zich hier door een kloof in de rotswand en stort zich dan zo’n 60 meter naar beneden. Deze waterval is een prachtige plek en zeker een aanrader om te bezoeken Tijdens deze tocht wandel je door dit natuurpark, één van de grootste nationale parken in Europa.

'556628' door konne000 '556628' door konne000

SloveniëSavica waterval

SloveniëSavica waterval

Slap Savica

konne000

Rijdend vanaf het prachtige meer van Bohinj de bergen in, kom je op een parkeerplaats. Vanaf daar moet je nog een behoorlijk stuk bergopwaarts lopen om hier bij de Slap (=waterval) te komen. Als je er uiteindelijk bent bij de hut en je wilt om de hoek gaan kijken, wordt je al drijfnat van alle water wat opvliegt. Je camera dus ook. Snel foto, wegwezen, drogen, enzovoorts. Uiteindelijk komt er dan toch nog een plaatje! Het is echter zeker de moeite waard, want de natuur is prachtig!

'502152' door Moraimavdf '502152' door Moraimavdf

SloveniëSavica waterval

SloveniëSavica waterval

Droogte

Moraimavdf

Heerlijk dagje uit in de Savica watervallen. Deze ligt in het hart van het national park van Triglav. Bij de ingang van het park is duidelijk te zien dat het geen regentijd was. De rivier is helemaal droog maar dat geeft niet want door deze witte kalkstenen zie je ook een mooi, Sloveens stukje natuur.

'1107599' door Leunie '1107599' door Leunie

SloveniëSavica waterval

SloveniëSavica waterval

Slap Savica track

Leunie

De wandeling naar de Savica waterval is een niet al te ingewikkelde. Hoewel je op het laatste deel van het pad moet uitkijken dat je je enkels niet breekt, is het grootste gedeelte uitstekend begaanbaar. We begonnen onze wandeltocht in Ukanc, aan het meer van Bohinj. Halverwege passeerden we het bergriviertje dat ontstaat vanuit de waterval. Het ligt vol enorme stenen en hele delen zijn begroeid met mos. Het is een fascinerend gezicht. En heel rustgevend ook, niet alleen vanwege het kabbelende water, maar gewoon de aanblik. Ik zou er wel een behangetje van willen hebben.