Noordwest en Alpen image

Noordwest en Alpen


Beste reistijd

Noordwest en Alpen
Slovenië
Heidio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Noordwest en Alpen

Het weer in Noordwest Slovenië en de Alpen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordwest Slovenië en de Alpen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordwest Slovenië en de Alpen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noordwest Slovenië en de Alpen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noordwest Slovenië en de Alpen:De beste reistijd voor Slovenië is juni t/m augustus. Het kleine stukje van Slovenië dat aan de Adriatische Zee grenst, heeft warme zomers en milde winters. Daar is in de rest van het land geen sprake van: de winters zijn er redelijk streng. Dan zijn er wel volop wintersportmogelijkheden. In het najaar en in mindere mate de zomer valt de meest regen. Beste reistijd: voorjaar en zomer.