Bled

'423596' door antwan '423596' door antwan

SloveniëBled

SloveniëBled

Waterval in de Vintga

antwan

In 2012 zijn we in het weinig bezochte Slovenië op vakantie geweest. Het kleine landje kent een grote diversiteit aan natuurschoon en een van de mooiste hiervan is de Vintgar kloof, gelegen in het noordwesten van het land. De smaragdgroene Vintgarrivier heeft hier een 2 kilometer lange kloof uitgeslepen waarlangs een pad van houten vlonders loopt. Aan het eind van het pad vind je, een beetje verscholen tussen de bomen, een trap die je ongeveer 30 meter naar beneden brengt. Daar aangekomen vind je een kleine waterval, prachtig gelegen in het bos. De wandeling door de kloof duurt ongeveer anderhalf uur (heen en terug) en is prachtig. Het tripje naar de waterval kost een kwartiertje extra.

'411178' door corriebalten '411178' door corriebalten

SloveniëBled

SloveniëBled

Oude Legendes

corriebalten

Het meer van Bled wordt gedomineerd door een eilandje vol legendes.Op de plek van de kerk stond de tempel van de Oud-Slavische Ziva, godin van alles wat leeft en groeit. Ik vind het een prachtige plek...

'512400' door Moraimavdf '512400' door Moraimavdf

SloveniëBled

SloveniëBled

Met z'n tweeën bij...

Moraimavdf

Het Meer van Bled is een meer in de streek Gorenjska tussen de Karawanken en de Julische Alpen. Het meer is 2120 m lang en 1380 m breed en heeft een maximale diepte van 30,6 m. Er zou een warme bron in het meer zijn, wat echter niet belet dat het 's winters dichtvriest. In het meer ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk uit de 9de eeuw met fresco's en een gouden altaar. Ook bezienswaardig is het kasteel van Bled. Het meer van Bled is bekend bij roeiers. In 1966, 1979, 1989 en in 2011 werden de wereldkampioenschappen roeien hier gehouden. Op het meer mag men roeien en zeilen, maar niet met gemotoriseerde boten varen.( Bron:Wiki) Een jong stel die in liefde op het meer genieten van de natuur in een prachtige omgeving en een mooi zicht op de kerk

'380069' door antwan '380069' door antwan

SloveniëBled

SloveniëBled

Meer van Bled

antwan

Het meer van Bled is een van de hoogtepunten van Slovenië. Aan de rand van het meer ligt het kasteel van Bled en midden in het meer ligt een klein kerkje. Een leuke manier om dit kerkje te bezoeken is per roeiboot. Je kunt op 2 plekken langs het meer een bootje huren en zo kun je heerlijk over het meer roeien en een bezoek brengen aan het kerkje. Een erg leuke manier om het kerkje te bezoeken en te genieten van de schitterende omgeving.

'392719' door LenaP '392719' door LenaP

SloveniëBled

SloveniëBled

Kasteel Bled

LenaP

Deze foto van Kasteel Bled is genomen aan de overzijde van het meer, ten Zuid/Westen van het plaatsje Bled. Hier is een rodelbaan, waar we vanaf wilden, maar eerst hebben we deze prachtige foto gemaakt van het kasteel en de bergen erachter. Wat ik zelf prachtig vind aan deze foto is dat achter het kasteel de zon doorkomt en het groen van de grasvelden zo mooi doet oplichten!

'509211' door HenkJanKlaver '509211' door HenkJanKlaver

SloveniëBled

SloveniëBled

Een picknick deluxe

HenkJanKlaver

Zomer 2014. Mijn vrouw en ik waren op huwelijksreis in het voormalig Joegoslavië en Albanië. Op de tweede dag reden we van Salzburg naar Kroatië. Bij het meer van Bled in Slovenië wouden we even een uurtje een picknick-stop toepassen. We zochten een mooi rustig plekje in het gras en genoten van het uitzicht op het bekende kerkje op het eiland in het meer van Bled. Helemaal alleen waren we niet, de eenden en ganzen wouden ook een graantje meepikken van onze broodjes.

'519608' door Sambroekman '519608' door Sambroekman

SloveniëBled

SloveniëBled

Sloveense hooglanden

Sambroekman

Slovenië wordt langzamerhand steeds meer ontdekt door toeristen die op zoek zijn naar natuurpracht. Een van de bekendste trekpleisters is het Jasna-meer, dat voor de fanatieke zwemmers helaas geen aangename temperatuur kent. Desalniettemin is de omgeving zéér indrukwekkend, en nog lang niet overcrowded.

'327973' door whelder '327973' door whelder

SloveniëBled

SloveniëBled

Vintgar kloof

whelder

De Vintgar-kloof (zie tip) is een hele fotogenieke plek vlakbij het meer van Bled. Je bent er waarschijnlijk niet de enige bezoeker maar door zijn lengte van 1,6 klilometers verspreiden de bezoekers zich aardig.

'534464' door konne000 '534464' door konne000

SloveniëBled

SloveniëBled

Bled

konne000

Na 8 weken op pad te zijn geweest met de Westfalia Camperbus door alle Balkanlanden, met als hoofddoel Albanië, kwamen we natuurlijk als eerste in het prachtige, maar erg toeristische Bled! De nacht voor aankomst had het enorm gesneeuwd in begin mei, hetgeen terug te zien was op de bergen!

'267752' door Graaf '267752' door Graaf

SloveniëBled

SloveniëBled

Meer van Bled

Graaf

Het meer van Bled ligt in de stad, er is een mooie winkelboulevard langs het meer. Vanaf een andere kant heb je een mooi uitzicht op het fraaie zomerpaleis wat voormalig president Tito heeft laten bouwen, op de berg het kasteel van Bled met een museum.

'338268' door Graaf '338268' door Graaf

SloveniëBled

SloveniëBled

Butterfly

Graaf

Spread your wings and prepare to fly For you have become a butterfly Fly abandonedly into the sun If you should return to me We truly were ment to be So spread your wings and fly Butterfly Spread your wings and prepare to fly For you have become a butterfly Fly abandonedly into the sun If you should return to me We truly were ment to be So spread your wings and fly Butterfly So flutter through the sky Butterfly Spread your wings and fly Butterfly Maria Carey

'534535' door konne000 '534535' door konne000

SloveniëBled

SloveniëBled

Bled2

konne000

Bled is een verschrikkelijk toeristische stad, maar in mei valt het gelukkig nog wel mee. Tijdens een wandeling rond het meer (ca. 2 uur) heb je een prachtig uitzicht op het eilandje, maar ook op het prachtige kasteel op de berg en een andere kerk aan het meer, zeker als er net nog een pak sneeuw is gevallen!

'534499' door konne000 '534499' door konne000

SloveniëBled

SloveniëBled

Zomervakantie?

konne000

Begin mei gingen wij op zomervakantie naar de Balkan. Net de nacht voor aankomst had het zo gesneeuwd dat zelfs de snelwegen er onder lagen. Het meest bizarre beeld echter troffen we aan boven op de Würzen-pas, alsof we op wintersport waren gegaan. Had helaas geen skies bij me, maar had zeer zeker gekund! Hoezo zomervakantie?

'392716' door LenaP '392716' door LenaP

SloveniëBled

SloveniëBled

Het meer van Bled met

LenaP

Deze foto hebben we gemaakt in Slovenie in de gemeete Bled. Rondom het meer loopt een weg die je met een treintje rond kunt gaan (of met de fiets of te voet natuurlijk). De foto is gemaakt aan de overzijde van het plaatsje Bled zelf, in de buurt van Camping Bled.

'207993' door jarnoenjanneke '207993' door jarnoenjanneke

SloveniëBled

SloveniëBled

Bled

jarnoenjanneke

De kerk van Bled op het eilandje in het meer van Bled tijdens een zonnig moment van de regenachtige periode dat wij hier waren. Het blijft een mooi plaatje

'332377' door whelder '332377' door whelder

SloveniëBled

SloveniëBled

Turkooise

whelder

Alks je het meer van Bled voor het eerst ziet valt meteen die prachtige turquoise kleur van het water op. Het is een prachtige plek met voor elk wat wils: een kasteel, een eilandje met een kerk waar je naar toe kunt roeien en lekker zwemwater. Het meer ligt aan de rand van de Julische Alpen dus ook wandelaars en mountainbikers komen volop aan hun trekken.

'535540' door konne000 '535540' door konne000

SloveniëBled

SloveniëBled

Toeristenbootje

konne000

Als je het meer van Bled bezoekt en je maakt een prachtige wandeling erom heen, zul je om de haverklap staande gehouden worden met de vraag of je per bootje vervoert wilt worden naar de kerk op het eilandje. Wij hebben het niet gedaan. Het wemelt er van de bootjes en op het eilandje is het barstensvol. Daar ben ik niet zo'n liefhebber van.

'328108' door Didy '328108' door Didy

SloveniëBled

SloveniëBled

Overnachtingscamping.

Didy

Op onze overnachtingscamping in Slovenië was er een optreden s'avonds van een Sloveense folklore dansgroep. De kostuums waren handgemaakt en de muziek was "hand" en blaaswerk! Er leuk om gezien en gehoord te hebben.

'554414' door Moraimavdf '554414' door Moraimavdf

SloveniëBled

SloveniëBled

De ruïne van de Villa

Moraimavdf

Als je het pad door de bebossing vanaf de oever van het meer neemt naar de kasteel Bled, kom je na een kort stukje lopen bij deze ruïne, Rikli's Villa. Arnold Rikli was Zwitser en een natuurlijke genezer die in Bled kwam in 1852 en gebruikte dit houten huis en baden, in Zwitserse stijl, als soort sauna of gezondheidscentrum. Dese plaats opereerde tot aan de Eerste Wereldoorlog en werd later verlaten. Elk jaar Bled organiseert Rikli's sport dagen en wandelen op paden Rikli's waar wandelaars lopen, rennen en klimmen op de heuvels boven Bled en praten over de helende krachten van Rikli's Villa, dat onder monumenten zorg valt maar helaas staat het op instorten.

'327888' door whelder '327888' door whelder

SloveniëBled

SloveniëBled

Sprookje

whelder

Een onwaarschijnlijk blauw meer, een eilandje met een kerkje er op. Zoiets verzin je toch alleen in een sprookje. Of je gaat naar Bled waar dit sprookje voor de lens van de fotograaf werkelijkheid wordt. De foto is genomen met de telelens vanaf het ook al fraaie kasteel van Bled.

'411116' door NanneThewis2013 '411116' door NanneThewis2013

SloveniëBled

SloveniëBled

Het meer van Bled

NanneThewis2013

Deze foto is gemaakt bij het meer van Bled. Beroemd is het eilandje in het meer met daarop het kerkje waar je voor €25,00 p.p met een bootje naar toe kan varen. Een alternatief is een wandeling bij het meer. De wandelpaden zijn uitstekend en er zijn voldoende terrassen met mooie uitzichten. Zoals op de foto met uitzicht op een kasteel, die ook te bezoeken is. Er loopt een stijl wandelpad naar toe. het meer van Bled is zeer de moeite waard om op te bezoeken.

'72780' door janie '72780' door janie

SloveniëBled

SloveniëBled

Het meer van Bled

janie

Met deze bootjes kun je het meer van Bled verkennen, en zelfs naar het kasteeltje op het eiland varen.

'329969' door Graaf '329969' door Graaf

SloveniëBled

SloveniëBled

Kasteel van Bled

Graaf

Het Kasteel van Bled ligt hoog op een berg boven de stad. Vanuit de stad moet je bij de Sint Martinuskerk naar boven om er te komen. In het kasteel is een museum gevestigd.

'273139' door Puntijs '273139' door Puntijs

SloveniëBled

SloveniëBled

Meer van Bled met de.

Puntijs

Het meer van Bled is naar mijn mening een van de mooiste plekken van Europa (en misschien wel van de wereld). Ik ben geen geweldige fotograaf en heb geen spiegel reflex camera, maar het meer van Bled blijft een lust voor het oog.