Adriatische kust

Slovenië heeft maar een kustlijn van 46 kilometer. De Adriatische Zee is hier strakblauw en kraakhelder. Helaas zijn er niet echt heel veel goede zandstranden, maar Piran is een leuk stadje aan de kust die je gezien moet hebben. Wel zijn er genoeg watersportactiveiten, zoals zeilen, windsurfen, waterskiën en kitesurfen.

Informatie over Adriatische kust

Beste foto's & tips van Adriatische kust

'197389' door patrickvaneenbergen '197389' door patrickvaneenbergen

SloveniëAdriatische kust

SloveniëAdriatische kust

Predjama kasteel nabi

patrickvaneenbergen

Het mooie Predjama kasteel nabij de Postojna grotten [6km] dit kun je mooi combineren in één dag. Dit kasteel hangt min of meer tegen de bergwand aan, in het karst landschap, onder het kasteel kun je een tocht maken door de grotten die 13 km lang zijn, hierbij doorwaadt je de rivier die er nog steeds doorheen loopt.

'353391' door KHeijlaerts '353391' door KHeijlaerts

SloveniëAdriatische kust

SloveniëAdriatische kust

Piran

KHeijlaerts

Vanaf de pier bij de haven kijk je zo mooi op het plaatsje Piran! Piran is een klein stadje wat heel mediterraan aandoet, bijna de hele stad is autovrij (alleen een plek waar de bussen en taxi's stoppen) Er zit veel hoogteverschil in het plaatsje wat erg mooie aangezichten oplevert. En het is een heel smal schiereiland dus rondom zee en strand (soms in de vorm van een stenenrij) Ik vond het nog helemaal niet zo toeristisch, maar misschien komt dat ook doordat je er niet met de auto kan komen. Dat weerhoudt veel mensen er misschien van om naar dit plaatsje te gaan. Ik heb er genoten!

'531307' door Moraimavdf '531307' door Moraimavdf

SloveniëAdriatische kust

SloveniëAdriatische kust

Ljubljana, Europa's.

Moraimavdf

Ljubljana staat op de lijst van 20 ultieme bestemmingen voor 2016 van National Geographic Traveler Voor Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, wordt 2016 een feestelijk jaar. De stad, met slechts 280.000 inwoners, is verkozen tot Groene Hoofdstad van Europa. Bovendien viert het land in juni 25 jaar onafhankelijkheid. Met een speciale toeristen­kaart heb je niet alleen toegang tot alle musea en belangrijkste bezienswaardigeheden, maar kun je ook gebruikmaken van wifi en gratis openbaar vervoer. Slovenië is kleiner dan België, dus de stad is tevens het ideale startpunt voor uitstapjes naar de overweldigende natuur. http://www.natgeotraveler.nl/artikel/ljubljana-europa-s-groene-hoofdstad-2016

Laat kaart zien