Novi Sad

Novi Sad heeft een mooi oud centrum. Veel kleine straatjes maar ook brede lanen met bomen, bankjes en wat terrassen. En bij de grote kerk natuurlijk een groot plein. Mooi is dat dat plein nog niet ontsierd wordt door auto's. De stad is gelegen in het noorden van het land.

Informatie over Novi Sad

Beste foto's & tips van Novi Sad

'218215' door jeroeo '218215' door jeroeo

ServiëNovi Sad

ServiëNovi Sad

F 16 brug

jeroeo

Novi Sad is een relaxte stad met bijzonder gastvrije en aardige en geinteresseerde mensen, but; don't talk about politics, langs de Donau is een kilometers lang strand en in de oude citadel is er jaarlijks het 'Exit' popfestival. Verder, ja het staat zelfs in de stadsbrochure vermeld is de stad afgeladen met mooie vrouwen maar na een paar dagen went dat ook weer.

'395426' door Njoy1981 '395426' door Njoy1981

ServiëNovi Sad

ServiëNovi Sad

Vergeven maar niet...

Njoy1981

Vanaf 21 tot en met 23 januari 1942 heeft in Novi Sad een razzia plaatsgevonden. Hongaarse fascisten en handlangers hebben meer dan 1.300 tot zelfs mogelijk 4.000 inwoners van Joods, zigeuner (Roma) en Servische afkomst opgepakt. Vele doden zijn door gaten in het ijs van de Donau in de rivier verdwenen. Aan deze tragische gebeurtenis is een monument gewijd dat naast de officiële benaming bekend staat als "Family Sculpture". Het monument betreft een bronzen beeldhouwwerk dat een gezin / familie verbeeldt van 2 ouders en 2 kinderen. De familie staat symbool voor de tragiek. Het 4 meter hoge bronzen standbeeld is geplaatst in 1971. 50 jaar na het fatale gebeuren en tragisch genoeg in een tijd dat zich opnieuw tragische gebeurtenissen in het land en aangrenzend zich voordeden zijn in 1992 4 platen toegevoegd. In het Servisch en Hebreeuws geven deze informatie over de gebeurtenis. Daarnaast zijn 60 platen toegevoegd met de namen van de doden welke zijn geïdentificeerd.

'316320' door robp '316320' door robp

ServiëNovi Sad

ServiëNovi Sad

Centraal plein in...a

robp

Novi Sad heeft een mooi oud centrum. Veel kleine straatjes maar ook brede lanen met bomen, bankjes en wat terrassen. En bij de grote kerk natuurlijk een groot plein. Mooi is dat dat plein nog niet ontsierd wordt door auto's. Er zijn op de foto alleen mensen te zien die na hun werk te voet huiswaarts keren of misschien ook naar hun auto.

Laat kaart zien