Centraal Servie

Rijdend door het centrale deel van Centraal Servie kom je vooral traditionele dorpjes tegen. De meeste bezienswaardigheden zijn gelegen in het noordwesten en zuidwesten van het land. Hoofdstad Belgrado ligt in het noordelijke centrale deel van Centraal Servie.

Informatie over Centraal Servie

Beste foto's & tips van Centraal Servie

'498311' door wisseschout '498311' door wisseschout

ServiëCentraal Servie

ServiëCentraal Servie

Drank stoken doe je z

wisseschout

Lopend door een klein dorpje in Servië ontkom ik niet aan het gevoel van een soort triestheid. Nog veel gebouwen half afgebouwd en op een manier alsof ze gauw in elkaar geflanst zijn. Veel enorme hopen vuilnis en vervuilde rivieren. Deze man probeert w.s nog wat leut in zijn dagelijkse leven te brengen door drank te stoken. Misschien is het ook voor de verkoop.

'486903' door wisseschout '486903' door wisseschout

ServiëCentraal Servie

ServiëCentraal Servie

Na dagen regenen

wisseschout

We rijden door Servië. Onderweg naar de camperplaats moeten we door het water rijden. We zien de huizen in het water staan. Van de mensen horen we dat het dagen heftig geregend heeft. Je zult er maar wonen

'142518' door herman m '142518' door herman m

ServiëCentraal Servie

ServiëCentraal Servie

Schedels

herman m

(Svp volledig openen) De schedeltoren (?ele kula) in Niš aan de oude weg naar het vroegere Constantinopel herinnert aan de periode van de Eerste Servische Opstand tegen de Turken. Toen de Servische veldheer Stevan Sin?eli? in 1809 inzag dat de Turken zijn garnizoen op de nabijgelegen ?egar-heuvel in de pan gingen hakken, blies hij zichzelf, zijn 3000 soldaten en dubbel zoveel Turken tegelijk op. De Turken, die achteraf een voorbeeld wilden stellen, verzamelden 952 Servische hoofden en metselden die in een drie meter hoge toren. In 1833 schreef de Franse dichter Alphonse de Lamartine tijdens diens bezoek: “Van sommige doodshoofden, gebleekt door regen en zon, wapperden de haren in de wind als bladeren aan een boom”. Je kunt de toren, met slechts 58 overgebleven hoofden, nog steeds bezoeken in de kapel die ter herinnering aan de bizarre gebeurtenis is gebouwd. Lees ook mijn tip.

Laat kaart zien