Servië image

Servië


Reisgids

Servië
Europa
Bouncer180

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

In Servië vind je weinig toeristen, vooral door de politieke situatie in het land de laatste jaren. Op dit moment kleven er echter geen bijzondere risico's aan reizen naar Servië, alleen in Kosovo, dat sinds 2008 erkend wordt als onafhankelijke staat, is er spanning tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het land heeft bovendien veel te bieden: geschiedenis, natuur, goed geconserveerde folklore, kunst en cultuur. Servië kent heel verschillende landschappen. Het noorden is vlak, de binnenlanden heuvel- of bergachtig. In deze gebieden liggen een hoop oude bossen, waterbronnen, bergriviertjes, beken en meren. Grote kans dat je niemand tegen komt, de natuur is totaal ongerept en dit is dus hét moment om het land te ontdekken.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

De omgeving van Ocvar Banja
De omgeving van Ocvar Banja
Centraal Servie
Agrotewal
Onontdekt Servië
Onontdekt Servië
zaovine-meer
Agrotewal
Verrassend Servie
Verrassend Servie
Uzice
Agrotewal

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Servië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Servië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Aanbevolen vaccinaties voor Servië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Servië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Helaas hebben wij geen valuta informatie voor Servië. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Stekker type CStekker type F

 • De hoofdstad van Servië is Belgrado.
  Het oppervlak van Servië is 2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Servisch en Albanees.